Kamo - sigurnost i privatnost na Internetu

Kamo - sigurnost i privatnost na Internetu

Kama-kameleon

Anonimnost na Internetu postala je luksuz modernog doba

Proizvođač popularnog alata za čišćenje računala CCleaner ima novi alat u portfelju. Kamo je set alata za sigurnost i privatnost na Internetu, uvijek gorućoj temi. Zbog učestalih prevara, krađe identiteta i drugih opasnosti s Interneta, važno je sačuvati privatnost kad god je to moguće. Osim na način da sami pazimo što i gdje klikamo, danas imamo alate koji će nam pomoći sačuvati privatnost i anonimnost. Baš kao i drugi Piriformovi alati, Kamo je vrlo jednostavan za inicijalno postavljanje i uporabu. Alat će vam na temelju uključenih opcija dodijeliti ocjenu privatnosti, a kako bi dobili maksimalnu ocjenu, potrebno je uključiti sve opcije, uključujući VPN, od kojih su neke zaključane iza platne inačice.

 

324-1.jpg

Ocjena privatnosti: Kako bi dobili maksimalnu ocjenu, potrebno je uključiti sve opcije i mogućnosti koje Kamo nudi

 

Kamo dolazi s predefiniranim setom zaštite, onim koji je odredio proizvođač. To je i najveći problem alata. Korisnik ne može vidjeti kako alat utječe na njegovu sigurnost niti detaljnije podesiti opcije. Može izabrati na koje će preglednike Kamo utjecati, ali ne i na koji način. Alat omogućava i redovito brisanje povijesti preglednika, a ne samo pretraživanja, kao i cache, kolačića i drugih datoteka za praćenje. Čišćenje se može pokrenuti ručno ili se može podesiti automatsko redovno čišćenje. Osim preglednika, moguće je postaviti i sigurne web stranice upisom njihovih adresa u za to predviđeno sučelje. Odaberete li platnu verziju, Kamo dolazi s VPN-om za koji ne znamo gdje se nalazi, no značajno će usporiti pristup i otvaranje web stranica. Manja usporavanja su za VPN normalna, no ako znatno naruši iskustvo, nije ugodan za rad. Kamo je dobar set alata za sigurnost za početnike, no, tražite li napredniji softver s više opcija, Kamo nije za vas.

 

324-2.jpg

Preglednici: Ako Kamo smeta nekoj specifičnoj aplikaciji koju koristite, sigurnost je moguće uključiti posebno za svaki instalirani preglednik

 

SPECIF_324.gif

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kamo - sigurnost i privatnost na Internetu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.