Samsung T9 prijenosni SSD - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung T9 prijenosni SSD

Samsung T9 prijenosni SSD

Samsungova T serija prijenosnih SSD diskova već godinama nudi zlatni standard pouzdanosti i performansi, no novi model diže ljestvicu na novu razinu.

 

Moderan USB 3.2 Gen 2x2 standard

Već neko vrijeme, zapravo otkad su odlučili uvesti zadnje promjene u nazivima SSD brzina, portova i specifikacijama, postoji specifična kategorija na vrhu USB 3.2 standarda. 

Otkako je masovno uveden USB 3.2 Gen 2 sa svojom 10 Gb/s brzinom, dugo nismo vidjeli značajnog napretka u brzinama kod prijenosa prema vanjskim uređajima. Od onda se spominje i čuveni USB 3.2 Gen 2x2, no uređaji koji ga uistinu mogu iskoristiti svode se na prijenosne diskove.

 

Samsung_T9-1-2.JPG

Upravo to je i iskoristio Samsung s obzirom da ima doličnu poziciju na tržištu SSD diskova, a postojeću ponudu obogatili su modelom s novim kontrolerom koji sada može iskoristiti maksimum koji USB 3.2 nudi, a to je prijenos do teoretskih 20 Gb/s.

Kažemo teoretskih jer dio brzine odlazi na druge zadatke poput osiguravanja točnosti prenesenih podataka i drugih detalja, no brzina i dalje doseže vrlo blizu te nominalne vrijednosti.

 

Samsung_T9-1.JPG

 

Pohrana i brzine

Valja naglasiti da je ovdje priča kao i kod klasičnih SSD-a - veći diskovi imaju bolje performanse i veću cache pohranu pa mogu dulje vrijeme izdržati maksimalan prijenos velikih količina podataka odjednom. 

Samsungov T9 disk koji smo dobili na test ima 1 TB, a to je ujedno i najmanji koji možete dobiti, dok ostatak ponude uključuje modele s 2 i 4 TB . 

Imajte na umu da vam za ove brzine treba i kompatibilan USB-C izlaz, inače će brzine biti limitirane od strane uređaja na koji povezujete ovaj SSD.

 

Dodatne specifikacije

Osim klasičnog diska za pohranu, dobivate i Samsungov Magician softver kojim možete upravljati i njihovim SSD diskovima na računalu, a nudi vam brojne informacije o stanju diska, kao i mogućnost enkripcije s AES 256-bitnim standardom. 

Disk je napravljen od aluminija te presvučen solidnim komadom gume oko cijele površine koja će ublažiti udarce i padove, te ovom disku daje "rugged" oznaku jer na njega i ne morate toliko paziti, no ipak ne savjetujemo da testirate sreću kod svakodnevnog korištenja.

Disk ima svega 122 grama, a dimenzije su mu sljedeće: 88 x 60 x 14 mm. Samsung ističe da može izdržati padove s visine do 3 metra. Također dobivate i 5 godina limitirane garancije.

 

Model od jednog terabajta kod nas možete naći za oko 150 €, ovisno o dućanu, što prati i svjetske cijene.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung T9 prijenosni SSD

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung T9 prijenosni SSD - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.