Lenovo Legion 7 Slim 16IRH8

Lenovo Legion 7 Slim 16IRH8

Elegantan, tanak i moćan

Zahvaljujući tankom i elegantnom srebrnom aluminijskom kućištu, ovaj se gaming laptop zasigurno izdvaja atraktivnim dizajnom. Gaming performanse su mu također više nego dobre, a pritom moramo istaknuti i odličnu opremljenost, te povrh svega impresivan 16-inčni ekran

Premda smo u pravilu navikli vidjeti nešto veće i teže gaming laptope, Lenovo nam s Legionom 7 Slim pokazuje kako je moguće odličan gaming laptop upakirati u osjetno tanje i lakše kućište. Štoviše, ovdje je riječ o laptopu debljine svega 17,6 mm na svojem najtanjem dijelu i ukupne težine od 2 kg, koji uživo djeluje doista impresivno. Posebno ako uzmemo u obzir da dolazi s 16-inčnim ekranom. Hardverski je također opremljen najnovijim Intelovim procesorima i Nvidijinom grafičkom karticom. Istina, riječ je o Core i5 procesoru i RTX 4050 kartici, dakle nije riječ o najmoćnijim komponentama. Svejedno, ovo je laptop koji vam itekako može ponuditi jako dobre performanse u igrama. Pritom je elegantan, kompaktan i daleko prikladniji za često prenošenje.

Gamer sa stilom

Lenovo sa Slim verzijom Legiona 7 doista nudi elegantan i kompaktan laptop koji omogućuje odličan balans veličine ekrana, performansi i jednostavne prenosivosti. Model koji smo mi testirali dostupan je u verziji s nekoliko najnovijih Intelovih Raptor Lake procesora 13. generacije, te najnovijim RTX 4000 karticama. U našem slučaju, hardversku osnovu čine Intelov procesor Core i5 13500H i RTX 4050 grafička kartica. Također su dostupne konfiguracije s nekoliko različitih vrsta ekrana, uključujući 3.2K ekran.

Prilikom prvog susreta s ovim laptopom je svakako ono što smo odmah zapazili vrlo elegantno srebrno aluminijsko kućište. Kvaliteta izrade je odlična te jamči odgovarajuću robusnost i izdržljivost. Kompaktne dimenzije i nešto tanje kućište čine ovaj laptop vrlo atraktivnim na prvi pogled.
Svakako se ovdje moramo osvrnuti i na samu opremljenost koja je, najkraće rečeno, izvrsna. Posebno moramo izdvojiti jedan USB 4, odnosno Thunderbolt 4, priključak maksimalne propusnosti od 40 Gbps koji trenutno predstavlja tehnološki najnaprednije sučelje za spajanje vanjskih uređaja i prijenos podataka. Nadalje, zanimljivo je naglasiti kako ovaj laptop posjeduje čitač SD kartica, što će mnogima dobro doći. Konačno, opremljen je s FullHD kamerom vrlo dobre kvalitete. Osim toga spomenimo i zaseban AI čip LA2-Q koji omogućava optimizaciju performansi putem Lenovovog AI enginea.

Priču o opremljenosti zaokružuje podrška za WiFi 6E i Bluetooth 5.1, a tu je i čitač otiska prsta koji je integriran u samu tipku za uključivanje.

Tipkovnica i touchpad također su jače strane ovog laptopa. Na raspolaganju vam je tipkovnica pune veličine s dobrim rasporedom tipki, premda su tipke očekivano pomalo „plitke“, što je posljedica tankog kućišta.

Lenovo-Legion-7-Slim-IRH8-4-CROP.jpg

  Legion modeli gaming laptopa tradicionalno posjeduju vrlo kvalitetne tipkovnice uz prilično dobar raspored tipki

Lenovo-Legion-7-Slim-IRH8-6-CROP.jpg

  Lenovov Legion 7 u Slim verziji je izvrsno opremljen laptop, pri čemu bismo posebno izdvojili podršku za USB 4/Thunderbolt 4, te čitač SD kartica

Nezaobilazni suputnik

Većina Legion 7 Slim modela također je opremljena tipkovnicama s RGB osvjetljenjem. Touchpad je dovoljno velik i blago je pomaknut u lijevu stranu, a preciznost mu je vrlo dobra.

Ugrađeni 16-inčni ekran se temelji na IPS tehnologiji i omogućuje odličnu kvalitetu slike uz precizan i vjeran prikaz boja. Odlikuje ga i nadasve širok kut gledanja, kao i brzina osvježavanja od 165 Hz. S obzirom da smo se s ovim ekranom već susretali kod drugih Legion modela, nije nas ničim posebno iznenadio. Jedina ozbiljna mana mu je zapravo nešto manja maksimalna svjetlina. Međutim, što se tiče brzine odziva i gaming performansi, pokazao se kao više nego dobar.

Ono što je svakako svojevrsno ugodno iznenađenje kod ovog laptopa je prilično dugo trajanje baterije. Zabilježili smo preko 7 sati trajanja baterije u našem osnovnom testu što je vrlo dobar rezultat. Inače je ovaj laptop opremljen Li-Polymer 99.9 Wh baterijom s podrškom za brzo punjenje. Ovakav rezultat je posljedica i ugrađenih prilično energetski učinkovitih hardverskih komponenti.

Već smo spominjali kako se ovaj model Legion 7 Slim hardverski oslanja na kombinaciju Intelovog procesora Core i5 13500H i Nvidijine grafičke kartice RTX 4050. Ovo je, hardverski gledano, nekakva mainstream kombinacija. Međutim, moramo reći kako nas je ovakva hardverska kombinacija ugodno iznenadila jako dobrim performansama, bilo da govorimo o igrama ili drugim aplikacijama. Činjenica je da tome pridonosi i vrlo dobro osmišljen rashladni sustav. Imali smo određene bojazni s obzirom na tanko kućište, no moramo priznati da ovaj laptop nije prebučan, a ugrađeni rashladni sustav omogućuje procesoru i grafičkoj kartici da pokažu puni potencijal.

Tehnološki napredan

Pritom preporučamo da odaberete profil rada Balanced u Lenovovom softveru Vantage. Ovo omogućuje najbolji omjer performansi i potrošnje energije. Iznenadilo nas je da čak i prilikom korištenja profila Silent ovaj laptop nudi vrlo dobre performanse u igrama uz osjetno manju buku.
Nvidijina grafička kartica RTX 4050 nominalno je najmanje moćna grafička kartica najnovije RTX 4000 generacije, no ipak podržava Ray Tracing i DLSS3 te ima dovoljno snage za igranje najnovijih igara na 1.080p. Pritom je dosta energetski učinkovita, premda ovdje ima na raspolaganju do 115 W. Podržani su također Dynamic Boost 2.0 i Advanced Optimus. Posebno je zanimljiv Advanced Optimus, što znači da se laptop automatski prebacuje između korištenja integriranog grafičkog čipa kod Intelovog procesora i Nvidijine zasebne kartice, ovisno o potrebnim performansama, odnosno zadanoj aplikaciji ili igri.

Dakako, ideja je da manje zahtjevna aplikacija koristi štedljiviji integrirani čip, a zahtjevnija aplikacija ili igra Nvidijinu karticu. Dostupna je također mogućnost direktnog odabira isključivog korištenja Nvidijine grafičke kartice za ponajbolje moguće performanse.

Intelov procesor Core i5 13500H prilično je zanimljiv s obzirom da posjeduje 12 jezgri od kojih je četiri P jezgri i osam energetski štedljivijih E jezgri. Performanse su mu više nego dobre, a u većini slučajeva nije pretjerano energetski rastrošan.

Istaknimo kako s ovim laptopom Lenovo nudi samo jedan dostupan SO-DIMM utor za nadogradnju radne memorije. Pritom je 16 GB DDR memorije radnog takta 5.200 MHz već integrirano na matičnu ploču. Ostatak hardverske konfiguracije čini i vrlo brz PCIe 4.0 NVMe SSD, no naš testni model je došao sa SSD-om skromnog kapaciteta od 512 GB.

Legion 7 u Slim verziji je u konačnici vrlo impresivan gaming laptop visoke klase koji se izdvaja elegantnim, tankim kućištem, prilično je kompaktan i prenosiv za 16-inčni gaming laptop, a pritom omogućuje jako dobre gaming performanse.

Lenovo-Legion-7-Slim-IRH8-1-CROP.jpg

  Atraktivno srebrno aluminijsko kućište debljine svega 17,6 mm čini ovaj laptop vrlo atraktivnim, a omogućuje i osjetno lakšu prenosivost

Više informacija

  • Model: Legion 7 Slim 16IRH8
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Ekran: 16“, 2.560 x 1.600 piksela, IPS, 165 Hz, podrška za G-Sync, HDR, Dolby Vision
  • Isplativost: 4
  • Procesor: Intel Core i5 13500H4P+8E jezgreradni takt osnovni 26/19 GHz boost 47/35 GHz35 95 WIntel Raptor Lake SoC
  • Memorija: 16 GB DDR5 5.200 MHz
  • Grafički sustav: Intel Iris Xe Graphics+ Nvidia RTX 4050 laptop 6 GB GDDR6, 115-140 W max.
  • Mreže: WiFi 6E+ Bluetooth 5.1
  • Priključci: 1x USB C 3.2 Gen 2 s podrškom za DisplayPort 1.4 i punjenje baterije 100 W max., 1x USB 4/ Thunderbolt 4 40 Gbps s podrškom za DP 1.4 i punjenje baterije 100 W max., 3x USB-A 3.2 Gen 2, 1x HDMI 2.1, zvučnici, 1x audio priključak, 1.080p kamera, čitač SD kartica
  • Dimenzije i masa: 357,7 x 259,3 x 17,6-19,9 mm, 2 kg
  • Plus: dizajn, kompaktne dimenzije s obzirom na veličinu ekrana, procesor vrlo dobrih performansi, novija RTX 4050 grafička kartica s podrškom za DLSS3 i 6 GB videomemorije, odličan 16-inčni ekran s podrškom za FreeSync i G-Sync, podrška za USB 4/Thunderbolt 4, trajanje baterije, vrlo dobra energetska učinkovitost, opremljenost, čitač SD kartica
  • Minus: SSD manjeg kapaciteta, grafička kartica nije dovoljno moćna za igranje na nativnoj rezoluciji ekrana, samo jedan dostupan memorijski utor za nadogradnju
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo, www.lenovo.com

    1.299 €/ 9.787 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Legion 7 Slim 16IRH8

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Legion 7 Slim 16IRH8 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.