HP 250 G8

HP 250 G8

Jednostavno postavljanje

HP-ov laptop jedan je od rijetkih u ovoj cjenovnoj kategoriji koji ima već postavljen Windows sustav pa je idealan za one koji ne žele puno petljati, iako i tu postoji kvaka

HP-ova 250 G8 serija laptopa dolazi nam u klasičnom plastičnom kućištu s sivim “brušenim metalnom” na poklopcu, kao i oko tipkovnice. Ima manje od dvije kile, no ne bismo ga svrstali u lakše modele. Ova serija na tržištu vrti se od 300 do 800 eura, ovisno o hardveru za koji se odlučite, a naš model dolazi sa 15” FullHD IPS zaslonom i standardnim i3 procesorom 11. Generacije koji je vrlo popularan u ovom cjenovnom rangu. Dobivate ga s 8 GB DDR4 memorije koja radi na 3.200 MHz kao i 250 GB NVMe M.2 SSD diskom. Uz laptop dobiti ćete i malen 45 W punjač koji koristi valjkasti utor za punjenje i ne zauzima puno prostora, no ne očekujte vrlo brzo punjenje.

 

HP-250-G8--PRVA-CROP.gif

Poslovni model: dodaje i ethernet port uz sve ostale utore, a ima i IPS zaslon što je na ovim laptopima očito veliki bonus

 

Kod prvog paljenja laptopa, otkriti ćete da su Windowsi 11 već predinstalirani, no potrebno ih je postaviti. Iako se radi o aktiviranim Windowsima, morati ćete napraviti Microsoftov račun za nastavak instalacije koji možete napraviti i preko mobitela ili nekog drugog uređaja, a kasnije vam Windowsi omogućuju da račun stavite u “offline” verziju. Jednom kada ste u Windowsima slijedi standardni put u “Windows Update” odjeljak gdje nas dočekuje ugodno iznenađenje, a to je činjenica da će Windowsi sami instalirati najnovije drivere od HP-a točno za vaš laptop bez da vi morate kopati po Internetu. Provjerili smo verzije drivera na HP-ovim stranicama i instalirani driveri su isti ili noviji, ovisno o uređaju na laptopu. Odvojeno smo jedino instalirali driver za Intelovu integrirau grafiku, te se performanse ne razlikuju od HP-ove verzije, no benchmark alati nisu htjeli verificirati performanse radi modificiranih HP drivera. Osim standardnih updatea, ova verzija Windowsa dolazi s mnoštvom bloatware aplikacija poput Bookinga, antivirusa s limitiranim “premium” trajanjem i drugih pop-up obavijesti koje će vam ometati rad kao i performanse pa savjetujemo da ih očistite prije početka rada.

Ovaj model laptopa i pri punoj snazi ima osjetno tiši rad ventilatora od ostalih HP laptopa na testu, a kao i ostali ima stereo zvučnike smještene iznad tipkovnice, usmjerene u vas što će vam generalno dati čišći i jasniji zvuk od konkurencije. Tipkovnica ispod ima full-size dizajn s dobro raspoređenim tipkama koje nude dovoljno mjesta za brzo tipkanje, kao i naše domaće znakove ugravirane u same tipke pa ne bi trebali izblijediti s vremenom. Kada pogledamo rubove laptopa, nema puno priključaka, no sva tri USB priključka podržavaju USB 3.2 Gen 1 brzinu, iako je čitač SD kartica nešto sporiji od idealnog. IPS zaslon nudi solidne kutove gledanja, a iako će svjetlina osjetno pasti pod oštrijim kutovima, boje ostaju vjerne originalu. Ovaj zaslon ima nižu maksimalnu svjetlinu koja je primjetna kada ga stavimo odmah pored ostalih sa TN matricama, no nismo imali problema s radom u uredu na sunčanom danu. Baterija na jednom punjenu u PCMark-ovom “Modern Office Battery Testu” postiže oko sedam sati rada na svjetlini zaslona razine 3 od 10 što nam je dovoljno za rad u uredu ako niste direktno na suncu. Smatramo da je to dovoljno za rad dok putujete, no i dalje bismo nosili punjač sa sobom. Naš test zagrijavanja pokazao je da se sva toplina odvodi do monitora, iznad tipkovnice, a površina laptopa ovdje doseže oko 45° C na sobnoj temperaturi od 22 °C. Laptop se još grije i na lokaciji gdje se procesor zapravo nalazi, a to je lijeva centralna strana tipkovnice, no temperaturu od max 35 °C nećete osjetiti osim ako ne naslonite ruku i pritisnete sve gumbe u tom dijelu u lovu na toplinu. Drugim riječima, nećete imati problema sa prekomjernim zagrijavanjem laptopa dok vam je u krilu.

 

HP-250-G8--TERMALNA.gif

  Laka kontrola: HP u BIOS-u nudi opciju da se ventilator nikada ne gasi, što vam može pomoći kod održavanja performansi

 

Tako je došlo vrijeme da laptop otvorimo i pogledamo što se tu nudi. Procesor je hlađen jednom širokom toplovodnom cijevi te se vidi da je predviđena i instalacija dodatne grafičke kartice u skupljim modelima. Ventilator koji hladi sustav je starijeg dizajna, no pokazao se adekvatnim za obavljanje traženog zadatka. Pored čipseta procesora, kao i u ostalim HP modelima nailazimo na 8 GB DDR4 memorije pune brzine od 3200 MHz koja je vrlo bitna za ove procesore te procesoru daje gotovo 20 % više performanse od konkurencije. Jednom kada dodate i drugi keks RAM-a iste brzine, performanse rastu za oko 10 % u office zadacima na našem benchmarku.

 

HP_250_G8-1_1.jpg

 Velik hladnjak: uspješno održava nisku temperaturu procesora, iako se bori za prostor s HP-ovim prednjim zvučnicima

 

HP_250_G8-3.jpg

  Laka nadogradnja: Cijene SO-DIMM memorije su nevjerojatno niske pa svakako savjetujemo nadogradnju unutar godinu-dvije

 

Osim radne memorije, možete nadograditi i pohranu, kao i WiFi adapter, iako ima samo jednu antenu pa ne očekujte velike performanse bez obzira na upgrade, a WiFi performanse najveći su minus ovog laptopa.

 

HP_250_G8__SPEC_CROP.PNG

 

USPOREDNI TEST LAPTOPA DO 500 EURA

VATRENI ZA 500 EURA

Nakon nekog vremena odlučili smo se na novi test entry-level laptopa koji sada dolaze s potpuno novim tehnologijama i performansama, no sadrže i nekoliko vječnih tehnologija kojih se nisu uspjeli osloboditi.

Više informacija

  • Model: HP 250 G8
  • Ukupna ocjena: 3,82
  • Performanse: 3,95
  • Ekran: 1920 x 1080 IPS
  • Opremljenost: 4,00
  • Performanse baterije: 2,18
  • Procesor: Intel Core i3 1115G4 (12 28 W)
  • Memorija: 8 GB DDR4 @ 3200 MHz
  • Grafički sustav: Intel UHD (48 EU)
  • Priključci: 2x USB-A, USB-C, HDMI, audio, SD čitač kartica, ethernet
  • OS: Nema
  • Baterija: 3397 / 3123 / 3719
  • Dimenzije i masa: 358,5 x 242 x 19,9 mm, 1,8 kg
  • Ustupitelj i cijena: HP, 399 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP 250 G8

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP 250 G8 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.