Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9

Dulje trajanje baterije i double tap opcija

Nova generacija Appleovog pametnog sata donosi zanimljive nove softverske značajke, dok se vizualno malo razlikuje od osme generacije.

Jači hardver i bolja baterija najviše će razveseliti korisnike, a ponovno dolazi u većoj 44 mm i manjoj 41 mm varijanti

Apple je uz nove iPhone telefone predstavio i novu generaciju pametnog sata Watch Series 9 koja donosi neke značajne novitete kroz softverske značajke, ali i u hardverskom dijelu. Ponajbolji pametni sat na tržištu i dalje je usko vezan uz iPhone telefon, pa je publika kojoj je namijenjen još uvijek dosta sužena.

 

Apple-Watch-Series-9--prva-prava.gif

 

Veličine, kućišta i boje

Appleov pametni sat dolazi u dvije veličine, od 41 i 44 milimetra, a kroz daljnju customizaciju moguće je odabrati jednu od sedam boja aluminijskog kućišta. Novitet je boja Pink, a moguće ga je pronaći još u varijantama Midnight, Starlight, Silver i Product Red. Tu je i velik broj opcija koje su moguće kod odabira remena. Od osam mogućih varijanti, Apple je ponudio i Sport Loop opciju za koju tvrdi da omogućuje satu postizanje karbonske neutralnosti. Već od ranije Apple koristi reciklirani aluminij, kao i reciklirani kobalt za baterije. Možete se odlučiti i za nehrđajući čelik ili Nike Sport Loop između ostalih opcija. Sat je lagan, a dolazi s IPX6 certifikatom za otpornost na prašinu te je vodootporan na do 50 metara.

Jedan od najvećih noviteta je zamjetno svjetliji ekran koji sada ide do 2.000 nita, u odnosu na upola manju svjetlinu prošle generacije.

Novi procesor

Unutar aluminijskog kućišta nalazi se baterija koja omogućuje 18 sati rada, a u low-power modu natjerat ćete ga i preko 35 sati, što je iskorak naprijed u odnosu na poznate boljke prošlih generacija. Sat pokreće novi Apple S9 procesor, koji nudi 25% bolje performanse i učinkovitost u radu. Procesor ima četiri jezgre s 5,6 milijardi tranzistora i omogućuje dvostruko brže mogućnosti AI opcija. Iako nam je i sat prošle generacije izgledao brz, s jačim GPU modulom i tranzicije u korisničkom sučelju su puno glatkije.

Veliki novitet u korištenju je mogućnost korištenja Siri asistenta u offline načinu rada, što značajno ubrzava neke radnje. Sat je također dobio U2 čip (ultra-wideband) koji omogućuje pronalazak iPhone pametnog telefona. Appleov sat će vas dovesti do iPhonea, no treba istaknuti da će vam ova značajka raditi samo s novim pametnim telefonom.

 

Apple-Watch-Series-9-prva.gif

  Poznate performanse: Senzora koji se korsti već par godina mjeri sve od otkucaja srca, EKG, zasićenost kisikom, temperaturu tijela te druge detalje poput disanja i spavanja.

 

Još ne radi sve

I dok je sat predstavljen publici i može se kupiti, jedna od glavnih najavljivanih gesti u vidu tzv. double tapa još ne radi. Dok budete čitali ovu recenziju, Apple bi je trebao lansirati za sve korisnike. Radi se o tome da kombinacijom senzora pokreta, žiroskopa i senzora protoka krvi sat detektira kada se palac i kažiprst dodiruju.

Dvostruki dodir aktivira povezanu radnju na ekranu poput puštanja ili zaustavljanja pjesme ili neku drugu. Tu također postoji ograničenje, te se ovo ne može koristiti tokom vježbanja.

I dok se hardverski nije drastično unaprijedio u odnosu na seriju 8, nove funkcionalnosti watchOS 10 će ga dosta unaprijediti. Jedna od novosti je Mindfulness aplikacija koja prati vaše zdravstveno i mentalno stanje, odnosno traži od vas da u nekim trenutcima opišete to stanje i poboljšano vas prati kroz dan. Tu su i dalje brojni alati za sport, stvaranje plana vježbi i mnoštvo drugih aplikacija.

 

Više informacija

  • Model: Apple Watch Series 9
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Apple
  • Operativni sustav: WatchOS 10
  • Memorija: 64 GB pohrane
  • Ekran: 484 x 396 piksela, LTPO OLED, 1,9”
  • Baterija: 18 do 24 h
  • Komunikacija: BT 5.3, WiFi, NFC, UWB2, opcionalno LTE
  • Debljina i masa: 10,7 mm, 51,5 g
  • Ostalo: Svjetlina zaslona do 2.000 nitsa na suncu
  • Plus: Značajno svjetliji zaslon omogućuje čitak prikaz i na najjačem suncu
  • Minus: Trajanje baterije i dalje ostaje na 18h
  • Ustupitelj i cijena: iStyle, https://istyle.hr/ 499,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple Watch Series 9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple Watch Series 9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.