ZTE Blade V7 Lite - 4.7 out of 5 based on 3 votes
ZTE Blade V7 Lite

ZTE Blade V7 Lite

Junior s potpisom

ZTE u obliku Blade V7 Litea nudi odličnu kvalitetu izrade i dizajn, s očekivanim performansama za ovu kategoriju mobitela. Performanse smo dakako ispitali u detaljnom testiranju u Vidilabu.

Već s prvim susretom s Blade V7 Lite jasno je da se ne radi o konvencionalnom modelu niže-srednjeg ranga. Dizajn kućišta nosi potpis Munich Design Center koji ipak nije podružnica bavarskog giganta s propelerom u logotipu već ZTE-ov europski dizajnerski centar. Iako se ne radi o glasovitoj dizajnerskoj kući poput Pininfarine, na dizajn, ali i izradu nemamo zamjerke. Veći dio kućišta izrađen je od aluminija, s plastičnim završetcima, na gornjoj i donjoj strani stražnjeg dijela kućišta, pretpostavljamo kako bi se negdje udomile antene. Svakako pozdravljamo ovaj princip, budući da je većina dodirnih površina sa stražnje stranice metalno hladna, čime ostavlja fantastičan dojam u ruci.

Takvom izradom se i izbjegavaju ružne antenske linije koje kvare toliko dobrih mobilnih dizajna da nam ponestaje prstiju na rukama kada bismo ih pobrojali. S prednje strane nas dočekuje nešto manje oduševljenja, kako dizajnom tako i ekranom. Po pitanju ekrana, radi se o 5-inčnom panelu, sa slabašnom 720p rezolucijom koju bismo i mogli oprostiti, kada bi kontrast bio iole blizak IPS-u drugih modela. Kutovi gledanja su veoma slabi, a već i pri manjem odmicanju od idealnog direktnog gledanja, primjećujemo gubitak boja i svjetline. Ekran je pak i obrubljen crnom trakom, zbog koje ne ispunjava kompletnu crnu površinu s prednje strane. Kada je ekran isključen, stječemo dojam kao da se radi o edge-to-edge ekranu, no to je ipak samo varka. Podno ekrana nalazimo home tipku, a lijevo i desno od nje dvije kapacitivne tipke koje ne svijetle dok ih ne pritisnemo. Zgodan detalj s prednje strane je i LED bljeskalica, za one najbitnije selfije.

Pristojan softver

Iako nismo ljubitelji modificiranih Android operativnih sustava, bilo da se radilo o proizvođaču iz najvišeg spektra ponude ili o proizvođaču koji se tek probija na tržište, Blade V7 Lite je ponovno, sasvim pristojan. Nalazimo jače modificirani Android 6.0 koji ne možemo pohvaliti niti pokuditi, budući da se na tržištu nalaze i modeli s Androidom 7.0, ali i sa starijim 5.1.1. Izgled OS-a je pak klasično „kineski“. Prepun je šarenih UI elemenata, no nije nakrcan s nepotrebnim softverom. Većina softverskih zahvata je unutar postavki gdje nas ne dočekuje samo oplemenjeni dizajn nego i neki zahvati na OS-u poput game boosta za bolje performanse unutar igara. Swiftkey je sasvim dobar način za unos teksta, s prediktivnim unosom i relativno dobrim ispravkom grešaka za hrvatski jezik.

Dodirni me

Poput mnogih drugih etabliranijih modela, npr. Google Pixel linije, senzor za otisak prsta se nalazi sa stražnje strane, ispod kamere. Okruglog je oblika i relativno dobre veličine za naše novinarske prste. Preciznost mu je prosječna, a po defaultu, nije moguće očitati otisak bez da je uključen ekran. Kopanjem po postavkama pronašli smo kako uključiti tu funkcionalnost, a nakon uključivanja dočekala nas je poruka da će nam se standby vrijeme nešto skratiti. Mobitel smo testirali s uključenom i isključenom funkcijom te nas je dočekala gotovo jednaka autonomija koja je, usput rečeno, prosječna budući da nalazimo 2.500 mAh u bateriji. Zanimljivo je pak da se može konfigurirati više prstiju pa se primjerice kažiprstom otključava ekran, a dodirivanjem „srednjaka“ može postaviti da se ekran otključa te direktno vodi u neku aplikaciju poput Whatsappa. Swipeanjem po senzoru dok baratamo mobitelom, možemo i spustiti notifikacijsku traku. Praktično.

ZTE Blade V7 Lite 2

SENZOR OTISKA: Osrednja preciznost oplemenjena je bogatim opcijama

Obje kamere koje nalazimo su sasvim pristojne u dnevnim uvjetima dok su noćni očekivano slabija strana. Stražnja kamera od 13 megapiksela nudi dobru oštrinu u dnevnim uvjetima, no pomalo je spora pri pohrani slike. Trebaju proći oko 2 sekunde od kada slikamo sliku da bismo napravili novu. Uzastopno slikanje pak nije nikakav problem i moguće je slikati više desetaka slika u par sekundi. Oštrina im je dobra, no boje su malo blijede i hladne, kao i kontrast. Međutim, softver kamere nudi neočekivano mnogo funkcija za uređaj ovog kalibra. Nudi se velika razina ručnog ugađanja kao i indikator ravnine slike, kako bismo što bolje iskadrirali.

Više informacija

  • Model: Blade V7 Lite
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: ZTE
  • Operativni sustav: Android 6.0
  • Procesor: Mediatek MT6735P, Quad-core 1.0 GHz Cortex-A53
  • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB pohrane + microSD do 256 GB
  • Ekran: 5.0“, 720 x 1280 px, kapacitivni, IPS LCD
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, f/1.9, 28mm, LED, HDR, prednja kamera: 8 megapiksela, LED
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Baterija: 2500 mAh
  • Dimenzije i masa: 143,8 x 70,2 x 7,9 mm/ 135 g
  • Ostalo: Senzor otiska prsta
  • Plus: Izrada, cijena, senzor otiska prsta
  • Minus: Osrednje performanse, ekran slabog kontrasta
  • Ustupitelj i cijena: Recro (www.recro.hr), 1.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ZTE Blade V7 Lite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ZTE Blade V7 Lite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.