Samsung Galaxy A6+

Samsung Galaxy A6+

Galaxy u sredini

Samsung je svojoj seriji A dodao još jedan model koji pokušava značajke modela serije S dovesti u srednji segment.

Samsung je početkom ove godine započeo modernizaciju serije A modelima A8 i A8+ te u srednji segment doveo uređaj sa Super AMOLED zaslonom omjera 18:9. Samsung Galaxy A6 i A6+ idu korak dalje pa po još nižoj cijeni nude Super AMOLED zaslone omjera 18:9 te će korisnicima s još plićim džepovima dati uređaje koji dijele elemente dizajna s flagshipovima serije S. Dizajn Galaxya A6+ na pola je puta između starijih uređaja serije A i modela A8, tako da izgleda modernije od ostatka uređaja serije A, no isto tako ne ostavlja dojam premium uređaja kao Galaxy A8. Kvaliteta je izrade vrlo dobra; prednja strana prekrivena je staklom, dok je ostatak uređaja unibody aluminijske konstrukcije. Operativni sustav Galaxyja A6+ je Android 8.0 Oreo, preko kojega je Samsung postavio svoje Samsung Experience 9.0 sučelje. Samsung je poznat po bloatwareu i A6+ nije iznimka, tako da su na uređaju, uz Samsungove aplikacije, predinastalirane Microsoftove aplikacije i Facebook. Galaxy A6+ pokreće Qualcomm Snapdragon 450 SoC, koji je neobična pojava za uređaj namijenjen europskom tržištu jer Samsung u takve uređaje obično ugrađuje vlastite Exynos SoC-eve, dok su zbog problema s licenciranjem Qualcomm SoC-evi rezervirani za tržište SAD-a i Kine. Snapdragon 450 sastoji se od osmojezgrenog procesora s jezgrama Cortex-A53 radnog takta od 1,8 GHz i grafičkog procesora Adreno 506. Mana prijašnjih uređaja serije A bila je manjak radne memorije, što je Samsung ovog puta ispravio davši modelu A6+ 3 GB RAM-a.

Performanse su zadovoljavajuće, ali ne i impresivne jer se radi o SoC-u namijenjenom nižem srednjem segmentu. Svakodnevno korištenje prilično je fluidno, no pri zahtjevnijim zadacima i težem multitaskingu mogući su kraći zastoji i trzanja. Grafički procesor odlično pokreće manje zahtjevne 3D naslove, dok je kod zahtjevnijih 3D naslova čak i pri najnižim grafičkim postavkama moguće primijetiti padove u framerateu. Zaslon je jedna od najboljih komponenti Galaxyja A6+. Radi se o Super AMOLED zaslonu dijagonale od 6 inča i rezolucije 2220 x 1080 piksela uz visoku gustoću piksela od 411 piksela po inču. Reprodukcija je boja odlična iako naginje prezasićenim tonovima koji su karakteristični za Samsungove Super AMOLED zaslone. Zvučnik je Galaxyja A6+ izvrstan, s vrlo čistim visokim tonovima, dubokim i jasnim niskim tonovima, a jedina mu je mana loš položaj na lijevoj strani okvira, što ga čini podložnim prekrivanju dlanovima pri horizontalnom držanju uređaja. Nažalost, za punjenje i prijenos podataka Galaxy A6+ je zaostao u prošlosti jer koristi Micro USB utor. Glavni adut uređaja sustav je stražnjih kamera koji je među najboljima u srednjem segmentu. Radi se o sustavu s dvama senzorima, primarnim rezolucije 16 megapiksela i sekundarnim rezolucije 5 megapiksela. Dinamički je raspon odličan kao i oštrina, no najimpresivniji aspekt sustava kamera njegov je bokeh efekt, odnosno mogućnost zamućivanja pozadine. Bokeh je još impresivniji uključite li opciju Live Focus koja omogućuje da zamućivanje pozadine podesite nakon snimanja fotografije. Prednja kamera ima senzor rezolucije 24 megapiksela, no to je ujedno njezin jedini impresivni aspekt. Fotografije napravljene prednjom kamerom nažalost su tek prosječne i kvaliteta im brzo pada u lošijim svjetlosnim uvjetima.

Autonomija uređaja je pohvalna zahvaljujući bateriji kapaciteta 3500 mAh koja omogućava preko 7 sati nešto intenzivnijeg korištenja, što će zadovoljiti većinu korisnika. Samsung Galaxy A6+ preporuka je za sve oni koji traže solidan svakodnevni uređaj s odličnim zaslonom i još boljom kamerom. Ako ste pak korisnik koji kao prioritet stavlja performanse, Galaxy A6+ će vas razočarati jer konkurencija po istoj cijeni nudi bolje performanse. Samsung polako, ali sigurno poboljšava svoju ponudu u srednjem segmentu, no ako žele zavladati njime, morat će se više potruditi jer je konkurencija sve brojnija.

Više informacija

  • Model: Galaxy A6+
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Pohrana: 32 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Ekran: : 6,0“ Super AMOLED, 2220 x 1080 piksela
  • Baterija: Li-Ion, 3500 mAh
  • Dimenzije i masa: 160,2 x 75,7 x 7,9 mm
  • Plus: Kvaliteta izrade, zaslon, stražnja kamera
  • Minus: Htjeli bi bolje performanse
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, 2.700,00 kn
  • SoC: Qualcomm Snapdragon 450
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A6+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A6+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.