Huawei P30 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei P30

Huawei P30

Dobar kompromis

Uz Pro verziju Huawei je napravio i „običnu“ verziju svog flagshipa koja po nižoj cijeni nudi velik dio mogućnosti Pro inačice.

Dok Huawei P30 Pro plijeni naslovnice, u njegovoj se sjeni nalazi njegov manji brat, Huawei P30. Iako nije potresao tržište kao Pro verzija, klasični P30 vrlo je važan uređaj jer će nižom cijenom privući više kupaca te je na nama da otkrijemo je li Huawei otklonio previše mogućnosti svog flagshipa kako bi ga učinio cjenovno pristupačnijim.

Manji flagship

Huawei P30 Pro jedan je od najvećih flagshipa zahvaljujući zaslonu čija dijagonala iznosi čak 6,47 inča. Iako je opremljen manjim zaslonom, P30 nije malen te ima zaslon dijagonale veličine 6,1 inča. OLED zasloni dosad su bili rezervirani za Pro inačice flagshipa P-serije, no ovog je puta i obična inačica dobila OLED zaslon. Budući da je rezolucija identična onoj zaslona P30 Pro, a dijagonala manja, gustoća piksela narasla je na 422 piksela po inču. Ovo i dalje nije osobito visoka gustoća piksela, no osjetno je viša od 398 piksela po inču zaslona P30 Pro.

P30 ima OLED zaslon dijagonale od 6,1 inča , razlučivosti od 2340 x 1080 piksela i gustoće piksela po inču od 422 ppi.

P30 2

Kvalitetom prikaza P30 ne zaostaje za Pro inačicom, široki dinamički raspon i kutevi gledanja pružaju odlično iskustvo gledanja. Iza zaslona Huawei je smjestio optički skener otiska prsta koji je zahvaljujući novom algoritmu mnogo brži i precizniji u odnosu na skener u Mate 20 Pro. Zahvaljujući manjem zaslonu i kućište je nešto manjih dimenzija te ljepše leži u ruci od većeg mu brata, a lakše je i njime rukovati jednom rukom. P30 je izrađen od staklenih panela koje spaja aluminijski okvir i kao cjelina djeluje vrlo čvrsto i kvalitetno. Dizajn P30 nam se više sviđa od Pro inačice, prvenstveno zbog jednostavnijeg dizajna sustava kamera koji djeluje mnogo skladnije od sustava na P30 Pro koji je podijeljen u dvije paralelno postavljene cjeline.

Performanse

Kirin 980 našao je svoje mjesto i u modelu P30, što nije iznenađujuće s obzirom na to da je riječ o Huaweijevom flagship čipsetu. Ovaj čipset ima vrhunske performanse kod pokretanja aplikacija i igara te su mu jedina mana loše performanse video encodinga, no ako niste vični snimanju videa, ovaj čipset je odličan izbor. Kapacitet baterije ovog telefona iznosi 3650 miliamper-sati, što ne zvuči osobito impresivno na papiru, no autonomijom P30 bolji je od mnogih telefona s baterijom kapaciteta 4000 miliamper-sati. Spoj energetski učinkovitog hardvera i softverskih optimizacija omogućava impresivnu autonomiju uz bateriju tek blago nadprosječnog kapaciteta. U paketu s uređajem dolazi Huawei SuperCharge punjač snage 22,5W kojim je moguće bateriju telefona napuniti u svega sat vremena tako da i kada ispraznite bateriju ne morate dugo čekati da se napuni. Performansama Huawei P30 Pro uistinu je na nivou flagshipa te iako neke od njegovih specifikacija ne djeluju impresivno na papiru, u praksi se dokazao itekako sposobnim.

Kamere

Trostruki sustav kamera ugrađen u P30 kombinacija je novog i starog hardvera. Primarna kamera dobila je novi senzor identičan onom u P30 Pro, no isti gleda kroz uži otvor blende f/1,8 te nema optičku stabilizaciju. Sekundarna kamera s ultra-širokokutnom optikom identična je onoj u Mate 20 Pro, kao i tercijarna kamera s trostrukim optičkim zoomom.

Prednja kamera sa senzorom od 32 MP omogućit će vam selfije izvrsne kvalitete

 

Huawei P30 4

Iako kvalitetom fotografija primarne kamere i impresivnim rasponom žarišnih duljina nije na nivou Pro inačice, razlike između ova dva uređaja su minimalne i većini korisnika će P30 biti i više nego dovoljan da napravi impresivne fotografije. Uži otvor blende propušta manje svjetla tako da ćete se više oslanjati na Night Mode, dok nedostatak optičke stabilizacije zna biti osjetan pri snimanju videa, no unatoč manama ovo je i dalje jedan od najboljih sustava kamera na tržištu.

Prednja kamera sa senzorom od 32 MP omogućit će vam selfije izvrsne kvalitete

Huawei P30 5

Zaključak

Huawei P30 vrlo je dobar telefon koji zadovoljava potrebe zahtjevnijih korisnika uz nižu cijenu. Iako ima nekoliko mana, niti jedna nije toliko značajna da ne bismo mogli preporučiti ovaj uređaj svima koji planiraju kupiti novi flagship.

Više informacija

  • Model: P30
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Huawei
  • Procesor: HiSilicon Kirin 980
  • Pohrana: 256GB
  • Memorija: 6GB
  • Konektor: USB 3,1 Type-C
  • Ekran: 6,1“ OLED, 2340 x 1080 piksela
  • Baterija: Li-Po, 4200mAh
  • Plus: performanse čipseta, performanse stražnjih kamera, autonomija, cijena
  • Minus: performanse prednje kamere, kvaliteta videa
  • Ustupitelj i cijena: Huawei, www.huawei.com/hr, 5.499,00kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P30

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P30 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.