Motorola Razr 40 Ultra

Motorola Razr 40 Ultra

Moderan pristup klasiku

Motorola je odlučno krenula u oživljavanje svoje Razr linije mobitela, a nakon par godina i nekoliko modela iza sebe, vjerujemo da ima pravu flagship ponudu.


Motorola Razr 40 Ultra predstavlja vrh ponude preklopnih mobitela, a svojim značajkama vrlo će agresivno konkurirati flagship mobitelima, kako preklopnog, tako i standardnog dizajna. Kako je to bilo i do sada, novi format donosi i neke kompromise kako biste dobili zanimljiv uređaj koji svakako krade poglede. Preklopni mobiteli primarno su svojim dimenzijama sigurniji i u manjim džepovima, no istovremeno nude i mogućnost lakšeg snimanja selfija glavnim kamerama, možete obavljati videopozive više kvalitete, a tu je i korištenje atraktivnih materijala i dizajna za dobivanje dodatnog premium „wow“ faktora. Ovdje se, naravno, za prostor bori ostatak komponenti, pa preklopni mobiteli dobivaju nešto manje baterije i kamere - detalji s kojima se za sada moramo pomiriti ako želimo tanke mobitele.

Razr 40 Ultra tako ima jedan od najispunjenijih paketa kod preklopnih mobitela, što ćemo vam, naravno, i pokazati. Je li idealan za vas, to možete jedino vi odlučiti s obzirom na kompromise koje ovakvi mobiteli donose.

Nova Motorola dolazi u nekoliko boja, kao i sa specijalnim modelima koji imaju dizajn umjetne kože umjesto stakla. Prvi model koji smo imali priliku isprobati imao je umjetnu crvenu kožu, a ovoga puta imamo Glacier plavu boju koja dolazi s brušenim Gorilla Glass Victus staklom. S obzirom na dizajn, samo je jedna četvrtina mobitela ove boje, a riječ je o stražnjoj donjoj polovici, kao i aluminijskom okviru koji prati boju, no poliranog je dizajna. Ostatak mobitela prekriven je zaslonima, kako se brzo i uočava. Mobitel je izvana podijeljen na gornju i donju polovicu, gdje je donja polovica malo teža tako da mobitel lagano možete „posjesti“ kako biste bez poteškoća mogli snimati i slikati bez korištenja stalaka. Gornja polovica mobitela većinom je zapravo staklo. Točnije, riječ je o Gorilla Glass Victus zaštitnom staklu koje čuva veliki vanjski zaslon dijagonale 3,6” i rezolucije 1.056 x 1.066 piksela što mu daje jednaku gustoću piksela kao i kod glavnog zaslona. Razlog tome je što je ovo jedini zaslon kod preklopnih mobitela ove veličine koji također nudi i potpunu funkcionalnost Android sustava. Dok je dizajn prilagođen kako bi navigacija bila jednostavnija, na ovom zaslonu Motorola vam dopušta pokretanje bilo koje aplikacije. Ovo mobitelu otvara daleko veću svestranost od konkurencije jer je jedna od glavnih zamjerki činjenica da kod ovakvih mobitela morate otvarati glavni zaslon za svaku sitnicu. Motorola je taj problem jednostavno riješila, a u dizajn su uspjeli ukomponirati i „plutajuće“ glavne kamere. Ovaj zaslon dodatno koristi AMOLED tehnologiju, podržava 144 Hz osvježavanje, a s 1.100 nita maksimalne svjetline u automatskom načinu rada, lagano je čitljiv i na suncu. Screenshotanje radi normalno, a najbolja funkcija je u tome što vam pokazuje rad glavnih kamera koje možete koristiti kao selfie kamere, ili za videopozive, značajno poboljšavajući kvalitetu videa.

 

Motorola_Razr_40_Ultra-4.jpg

Sve kamere: podržavaju snimanje u 4K rezoluciji, a u dodatnim postavkama omogućeno je i istovremeno snimanje s vanjskom i unutarnjom kamerom

 

Od detalja na rubovima mobitela, desna gornja polovica sadrži gumbe za kontrolu glasnoće, kao i gumb za zaključavanje koji ujedno ima i iznimno brzi senzor otiska prsta za otključavanje. Mobitel možete otključati i pomoću prednje kamere, među ostalim opcijama. Mobitel ima stereo reprodukciju multimedije optimiziranu Dolby Audio sustavom, a na dnu imate još i UBS-C utor za punjenje mobitela brzinom do 30 W i kapaciteta baterije 3.800 mAh. Kada mobitel preklopite, samu šarku štiti aluminijski pokrivač koji prati boju obruba ostatka mobitela. Sama šarka je čelična, pa ne bi trebala imati problema s dugogodišnjim radom, a mobitel koristi vodootporni premaz iznutra da izolira komponente od prskanja, no savjetujemo izbjegavanje vode s ovim modelom.

Magija iznutra

Kada otvorite mobitel, dočekuje vas veliki preklopni AMOLED zaslon. Na sredini zaslona gdje se telefon preklapa ćete osjetiti preklop. Vjerujemo da će taj detalj ostati s ovakvim mobitelima još neko vrijeme. Prijelaz se vidi na jačem svjetlu, no u većini slučajeva kada zaslon radi ga nismo primjećivali. U usporedbi s konkurencijom, Motorola je uspjela bolje ublažiti osjećaj pregiba pod prstima, a mobitel se također zatvara jednako sa svih strana. Unutarnji zaslon tako ima rezoluciju od 2.640 x 1.080 piksela, a riječ je o OLED zaslonu, točnije pOLED varijanti. Mobitel nudi oko 1.000 nita svjetline preko cijelog zaslona, a ako mora osvijetliti manje površine, primjerice kod HDR-a, ističe se svjetlina do 1.400 nita. Uz to, zaslon ima i brzo osvježavanje te dobivate do 165 Hz, a kako se koristi LTPO tehnologija, mobitel može spustiti brzinu osvježavanja dinamički do 1 Hz za uštedu energije, ovisno o sadržaju koji se prikazuje.

 

Motorola_Razr_40_Ultra-5.jpg

Puna funkcionalnost : Android sustava na  3,6’’ vanjskom zaslonu visoke rezolucije jedinstvena je za sada u preklopnom svijetu

 

Na vrhu zaslona je urezana selfie kamera rezolucije 32 MP koja povezuje susjedne piksele za bolje performanse u mračnim uvjetima, pa tada dobivate 8 MP sliku. Ova kamera može i snimati u 4K@60 FPS, no vjerujemo da ćete s ovim mobitelom češće koristiti glavne, vanjske kamere i za selfie situacije. Vanjske kamere su dvije i „plutaju“ na vanjskom zaslonu. Glavna širokokutna koristi relativno malen senzor koji ima odlične performanse u dnevnim uvjetima, no u večernjim situacijama aktivira se automatski „night mode“, pa pokušajte imati što mirniju ruku na sekundu-dvije za dobivanje dobrih fotografija. Ultraširoka kamera ima 13 MP, kao i autofokus, te su fotografije i video odlične oštrine, a ujedno funkcionira i kao Macro kamera za slikanje iz iznimne blizine. Sve kamere podržavaju snimanje u 4K rezoluciji, a omogućeno je i istovremeno snimanje s vanjskom i unutarnjom kamerom u dodatnim postavkama.

Sve to pokreće Snapdragon 8+ Gen 1, moderan premium čipset od prošle godine koji i dalje nudi vrhunske performanse, a mobitel će bez ikakvih problema raditi još godinama jer uz njega dobivate i 8 GB radne memorije te 256 GB pohrane.

 

inforayr.png

 

 

Više informacija

  • Model: Razr 40 Ultra
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: Vrlo dobre
  • Cijena: Vrlo dobra
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Cool faktor: Odličan
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 13
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
  • Grafički sustav: Adreno 730
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Konektor: USB-C
  • Stražnja kamera: 12 MP, f/1,5, širokokutna, PDAF, OIS 13 MP, f/2,2 ultraširoka 108°, autofokus
  • Prednja kamera: 32 MP, f/2,4, HDR, 4K@60
  • Baterija: 3.800 mAh, 30 W punjenje žicom, 5 W bežično
  • Dimenzije i masa: 170,8 x 74 x 7 mm / 88,4 x 74 x 15,1 mm / 184,6 g
  • Plus: Vanjski zaslon jedini je u ovoj kategoriji s punom funkcionalnošću koja omogućuje rad na mobitelu bez njegovog otvaranja za svaku sitnicu
  • Minus: Kamere su zadovoljavajuće, no oni koji žele odlične večernje performanse morat će se potruditi s mirnom rukom ili postavljanjem mobitela na ravne površine za oštre slike
  • Ustupitelj i cijena: Motorola www.motorola.com/hr 1.199,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Razr 40 Ultra

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Razr 40 Ultra - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.