Amazon Kindle 2022

Amazon Kindle 2022

Puno za malo

Osnovni Kindle model dolazi sa 6-inčnim zaslonom i u potpunosti je upakiran u plastiku – kako samo kućište uređaja, tako i zaslon koji ima plastični pokrov.

Cjenovno prihvatljiv e-čitač koji nudi mnoštvo mogućnosti za one koji su na budžetu, poput studenata kojima je ovo potencijalno prvi čitač.

Najmanji zaslon u Kindle ponudi znači da se radi o čitaču koji je vrlo praktičan za one koji su u pokretu jer ga jednostavno ubacite u veći džep na hlačama ili manji džep torbe. Isto tako, nismo imali nikakvih problema s korištenjem Kindlea u javnom prijevozu. Stajali smo u gužvi, držeći se jednom rukom da ne padnemo, dok nam je u drugoj bio Kindle koji nam je omogućio da zabava ne stane ni u tramvaju. Međutim, valja spomenuti dvije važne „ali“ stavke oko tih elemenata dizajna: upitno je hoće li vam 6-inčni ekran biti dovoljno velik za svakodnevno korištenje; plastično kućište nam se dosta sklizalo u ruci, pogotovo za ovih vrućih dana, pa svakako preporučamo da razmislite o zaštitnoj futroli za svoj Kindle. Nadalje, za razliku od većine ostalih čitača, osnovni Kindle nije otporan na vodu ni u kakvom kapacitetu. Jedino vam javi kad je vlaga dospjela u USB-C utor za punjenje. Na svu sreću, tu prestaju nekakvi veći minusi koje bismo trebali spomenuti za dizajn ovog uređaja. Kindle 2022 koristi novu E Ink Carta 1200 tehnologiju i krasi ga odličnih 300 piksela po inču, zbog čega će slova na manjem 6-inčnom ekranu biti kristalno jasna. Prednje svjetlo se također nalazi na ovom uređaju, zbog čega ćete svoj Kindle moći koristiti u bilo kojim svjetlosnim uvjetima. Jedino mu nedostaje namještanje topline svjetla, pa ste osuđeni na standardnu postavku koja možda neće pasati svima. No tu u priču ulazi dark mode koji će vam olakšati čitanje u izrazito tamnim ili potpuno mračnim prostorijama. Baterija od 1.040 mAh ponudit će vam sate i sate zabave bez da se brinete o punjenju. Trajanje možete produžiti na više načina, poput isključivanja povezanosti na Wi-Fi i Bluetootha, kojeg ćete primarno koristiti za spajanje na slušalice i zvučnike kako biste slušali audio knjige. Slušanje knjiga je još jedan način kako povećati potrošnju baterija, kao i pretjerano istraživanje po Kindle trgovini knjiga. Drugim riječima, za optimalnu potrošnju baterije većinu vremena ćete provoditi jednostavno čitajući. Također smo primijetili da je potrošnja nešto viša kad se upali dark mode za čitanje u mraku.

 


Bazni model Kindlea dolazi sa 16 GB prostora, što će vam dozvoliti da vjerojatno nikad nećete morati brinuti o prostoru na svom e-čitaču. To je definitivno jako korisna informacija kad se uzme u obzir količina izbora na Kindle trgovini knjiga, koja je znatno opsežnija od Kobove. Osim službene trgovine, knjige i dokumente možete bez imalo problema slati na svoj uređaj putem „Send to Kindle“ servisa, kojem možete pristupati putem Amazonove stranice, mobilne aplikacije, ekstenzije za Google Chrome, Microsoft Worda, e-maila te aplikacija za Windows i Mac. Radi se o drag and drop sustavu za prijenos svih vrsta dokumenata koji bi vam mogli zatrebati na vlastiti Kindle – od EPUB i PDF formata do Word dokumenata, slika i GIF-ova. Vrlo dobar izvor za besplatne EPUB knjige je stranica Project Gutenberg s koje možete preuzeti stotine klasičnih naslova za koje više ne vrijede američki zakoni o autorskim pravima. Postoji i niz drugih sličnih stranica, kako za EPUB-ove, tako i za audio knjige. Dio takvih stranica možete pronaći i na web stranicama svoje lokalne knjižnice – Knjižnice Grada Zagreba definitivno imaju popis takvih portala.

 

Amazon_Kindle_2022_toolbar-crop.jpg

 Nadograđeni zaslon: u odnosu na svog prethodnika i dalje nema opciju namještanja topline svjetla

Više informacija

  • Model: Amazon Kindle 2022
  • Ukupna ocjena: 4,25
  • Ergonomija: 4
  • Operativni sustav: MediaTek MT8113
  • Radna memorija: 512 MB
  • Memorija: 4
  • Tvrdi disk: 16 GB
  • Ekran: 4
  • Baterija: 1.040 mAh
  • Dimenzije i masa: 157,8 x 108,6 x 8,0 mm, 158 g
  • Ustupitelj i cijena: Links, www.links.hr
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Amazon Kindle 2022

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Amazon Kindle 2022 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.