Zaunkoenig MK2

Zaunkoenig MK2

Najlakši gaming miš na svijetu!

Inovativan i ekstravagantan gaming miš izrađen od karbonskih vlakana koji se odlikuje malom masom od 24 g i jedinstvenom ergonomijom. Namijenjen je prije svega natjecateljskom igranju igara, a ugrađeni zaseban mikrokontroler mu omogućuje iznimno niske latencije i polling rate od 8000 Hz.

Zaunkoenig je njemački startup osnovan 2017. godine koji je kao svoj glavni cilj postavio osmisliti najlakši gaming miš na svijetu. Gaming miš jednostavnog naziva MK2 je njihov tek drugi proizvod i nasljednik ranije predstavljenog modela MK1. U odnosu na svojeg prethodnika, MK2 posjeduje skrol kotačić, a ukupna masa mu iznosi 24 grama! Na koji način je uopće moguće proizvesti ovako lagan gaming miš? Ponajprije korištenjem kućišta napravljeno od karbonskih vlakana. Tako smo dobili miš koji prilikom izrade koristi istovjetne materijale kakve nalazimo kod svemirskih letjelica ili kod bolida Formule 1.

 

Perolakih 24 grama!

Zaunkoenig MK2 je gaming miš ponajprije namijenjen igranju natjecateljskih online igara i esports natjecanjima. Dizajniran je isključivo za korištenje vrhovima prstiju, tzv. fingertip grip, a kod takvog načina korištenja iznimno je važno da miš bude što laganiji. Također, MK2 je lišen bilo kakvih dodataka koji bi na bilo koji način povećali ukupno masu, pa posjeduje isključivo dvije tipke plus skrol kotačić.

Ovdje je svakako riječ o ekstravagantnom i ekskluzivnom gaming mišu, koji je trenutno dostupan isključivo putem Zaunkoenigove web stranice po cijeni od vrtoglavih 299 eura i dolazi u vrlo atraktivnom pakiranju koje uključuje metalnu kutijicu.

Nakon što smo MK2 prvi puta uzeli u ruku doslovno nas je šokirao kombinacijom iznimno malih dimenzije i male mase. Odlikuje ga i vrhunska kvaliteta izrade. Kućište od karbonskih vlakana omogućuje impresivnu robusnost i čvrstinu u kombinaciji s malom masom. Gornja površina je također vrlo ugodna na dodir i sprječava klizanje što je odlično rješenje za kompetitivno igranje. Teflonske nožice su ravnomjerno raspoređene po kutovima s donje strane miša, a skrol kotačić presvučen je keramičkom površinom.

 

zaunkoenigMK2

 

Ergonomski gledano, MK2 je kvadratičan miš, prilično kratak, ali mu je širina usporediva s drugim „klasičnim” gaming miševima. Nešto je viši sa stražnje strane. Već smo spomenuli kako je ekskluzivno dizajniran za korištenje vrhovima prstiju. MK2 će nakon nekog vremena jednostavno postati „produžetak” vaše ruke ili bolje rečeno vrhova prstiju i omogućiti vam iznimno lagano i precizno korištenje.

 

Superbrzi gaming

Ugrađeni optički senzor nije osobito impresivan na papiru. Riječ je naime od PixArtovom PWM3360 s maksimalnom osjetljivošću od 12.000 CPI. Nazivno je miš postavljen na 800 CPI. Kada govorimo o performansama, Zaunkoenig se fokusirao na što je moguće nižu latenciju.

MK2 je tako opremljen zasebnim mikrokontrolerom s ARM procesorom brzine 216 MHz. Ovakav mikrokontroler omogućuje korištenje USB polling ratea (stope uzorkovanja) od 8000 Hz bez potrebe za korištenjem posebnog upravljačkog programa. Kako biste mogli koristiti 8000 Hz trebat će vam modernije i moćnije računalo.

 

zaunkoenigMK2Inside

MK2 posjeduje zaseban mikrokontroler koji mu omogućuje iznimno niske latencije, uključujući polling rate od 8000 Hz bez potrebe za korištenjem zasebnih upravljačkih programa.

 

Zanimljivo je kako MK2 ne omogućuje podešavanja CPI-a u realnom vremenu, a nije dostupan ni poseban softver za podešavanje opcija miša. Kako biste podesili CPI, potrebno je miš podignuti iznad podloge kako biste onemogućili rad senzora, te istovremeno pritisnuti lijevu i desnu tipku. Nakon toga miš možete spustiti i pritiskom lijeve (manja vrijednost) ili desne tipke (veća vrijednost) podešavati osjetljivost. Slična procedura odnosi se i na podešavanja polling ratea.

Performanse u zahtjevnijim i bržim igrama su odlične. Latencija je iznimno niska, miš je vrlo precizan i svojom masom ne opterećuje ruku, a svoje pravo lice pokazat će prilikom igranja na bržem monitoru s visokim frame rateom i frekvencijom osvježavanja od 165 Hz ili većom.

Zaunkoenigov MK2 je inovativan i zanimljiv gaming miš kojeg je vrlo teško realno procijeniti i usporediti s drugim gaming miševima. Posve je jasno kako ovaj miš nije za svakoga. Cijena mu je iznimno visoka, ali MK2 nudi jedinstvenu kombinaciju iznimno male mase, superiorne lakoće korištenja i niskih latencija.

 

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Mogućnosti: 5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 3
  • Model: MK2
  • Proizvođač: Zaunkoenig
  • Senzor: optički, Pixart PAW 3360
  • Rezolucija senzora: nazivno 800 CPI, 100–12.000 CPI max.
  • Maksimalni pooling: 1000/ 2000/ 4000/ 8000 Hz max.
  • Broj tipki / programibilne: 3 tipke + kotačić
  • Mikrokontroler: STM32F7 series (216 MHz Cortex-M7 core)
  • Podržani OS: Windows
  • Duljina kabla: 1,65 m
  • Dimenzije i masa: 79 × 60 × 29 mm, 24 g
  • Plus: dizajn, kvaliteta izrade, iznimno mala masa, lakoća korištenja, odzivnost, preciznost, iznimno niska latencija, 8000 Hz polling rate bez potrebe za posebnim upravljačkim programom
  • Minus: cijena, broj tipki, izostanak zasebnog softvera za podešavanje opcija, način podešavanja osjetljivosti i polling ratea nije idealan
  • Ustupitelj i cijena: Zaunkoenig, www.zaunkoenig.com, Cijena: 2.248 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Zaunkoenig MK2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zaunkoenig MK2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.