Samsung ViewFinity S90PC

Samsung ViewFinity S90PC

Za sve kreativce

Samsungov novi monitor predstavlja svojevrsnu krunu ponude te ga stavlja među iznimno rijetke 5K monitore koji ciljaju profesionalce.

Nisu svi high-end monitori rezervirani samo za gaming i tome centrirane funkcije. Profesionalci i kreatori također traže monitore s odličnim funkcijama koje kreću s visokom preciznošću prikaza, no također ju nadilaze dodatnim funkcijama koje olakšavaju rad, rješavaju se nereda i pružaju ostale pametne funkcije. Samsung je upravo u ovom zadnjem dijelu otišao korak dalje, pa imamo ponudu Samsungovih Smart funkcija koje omogućuju i gledanje televizije.

Samsung je zahvaljujući svojoj ogromnoj ponudi monitora, televizora i ostalih hardvera razvio i vrlo robusnu softversku podršku kako bi svoje uređaje učinio „pametnima“, odnosno ponudio im dodatne funkcije koje možda konkurentski proizvodi nemaju. Novi ViewFinity S90PC monitor upravo je takav proizvod koji osim high-end monitora nudi još više. No, krenimo od osnova, a to je rezolucija. Naime, ovaj monitor kao i drugi high-end monitori, nudi 5K rezoluciju s 5.120 x 2.880 piksela. Dok na prvi pogled izgleda vrlo blizu 4K rezoluciji, nudi duplo više piksela, a s obzirom da se radi o površini od 27” dijagonale, piksele je gotovo nemoguće primijetiti, pa dobivate savršeno čistu sliku za sav sadržaj koji na njemu gledate. Tako dobivate broj piksela po inču od 218 PPI, a zaslon pokriva i 99% DCI-P3 standarda boje, te dolazi već tvornički kalibriran. Zaslon podržava standardnu svjetlinu od 600 nita te dolazi s matiranom površinom koja će minimizirati refleksije vaše okoline. Samo po ovim specifikacijama, jasno je da Samsung cilja kreatore jer je ponuda jednaka Appleovoj Studio Display ponudi, no za cijenu nude ipak nekoliko sitnica više. Za početak, koristi se uredski minimalistički dizajn od aluminija, no zaslon i dalje podržava prilagođavanje zaslona po visini i nagibu, a vrlo se jednostavno montira na priloženi stalak ili pomoću VESA standarda na neki drugi držač. Monitor ima debljinu rubova od svega 7 milimetara, pa bi zasigurno odlično izgledao s više primjeraka za one koji traže maksimalnu produktivnost. Samo je donji rub širine 13 mm, a dubina monitora iznosi svega 17 mm.

 

Samsung_Viewfinity_s90pc-4.jpg

Spremna u sekundi: Samsung je imlementirao suptilnu kameru koju možete prikvačiti magnetom, a dobivate oštru 4K sliku kakva se teško može pronaći na monitorima

 

Straga imamo potpuno ravno aluminijsko kućište s perforiranim rubovima desne i lijeve strane, za stereo zvučnike koji su usmjereni prema iza. Iako su funkcionalni, ne bismo se na njih u potpunosti oslanjali. Straga u sredini imate i sve dostupne konektore, a riječ je o jednom Thunderbolt 4 portu, tri USB-C porta za periferiju, jednom Mini-DP portu za uređaje koji ne podržavaju USB-C video prijenos ili povezivanje sekundarnog računala, a dodatno se uređaji na monitor mogu povezati i Bluetoothom. Detalj koji ćete svakako zapaziti je veliko eksterno napajanje koje osim monitora omogućuje i napajanje, primjerice, laptopa povezanog putem Thunderbolt porta. Dok laptop zaslonu šalje sliku, monitor laptop može istovremeno puniti snagom do 90 W. Ekstra dodatak je i kamera koja se magnetski prikvači sa stražnje strane za vrh monitora, a možete joj prilagoditi nagib. Inače je generalno idealno postaviti monitor tako da je njegov gornji rub otprilike u visini vaših očiju, tako da će kamera imati savršen pogled na vaše lice. Kamera ima 4K rezoluciju, kao i softversko centriranje i druge mogućnosti, što ju automatski stavlja ispred gotovo svih drugih integriranih kamera.

Osim vrhunske slike i moderne povezivosti, ovaj monitor ima puni TizenOS sustav kakav viđamo i na drugim Samsungovim uređajima poput monitora, televizora, projektora i drugih. Dobivate i daljinski kojim ga kontrolirate, a omogućuje vam instalaciju raznih aplikacija za streamanje multimedije, direktnu prijavu na Microsoft račun za remote rad, a nudi vam se i bežično povezivanje na monitor putem mobitela, kao i Windows ili MacOS sustava. Monitor nudi i razne PiP opcije prikaza, a tu je i neizbježan gaming mode, no limitirani ste s 60 FPS-a. Sve u svemu, odličan monitor za kreatore koji se lako može mjeriti s najboljima na tržištu.

 

KOJI MONITOR ODABRATI ZA GAMING, A KOJI ZA POSAO?

UVIJEK INČ VIŠE

Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.

Više informacija

  • Model: ViewFinity S90PC
  • Proizvođač: Samsung
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 16:09
  • Osvježavanje: 60 Hz
  • Snaga osvjetljenja: 600 nits
  • Vrijeme odziva: 1 ms
  • Dijagonala: 27”
  • Kontrast: 1000:1
  • Rezolucija: 5120 x 2880
  • Priključci: 1x Mini DP 1x Thunderbolt 4 90W 3x USB-C, Pogo konektor (kamera)
  • Dimenzije: 530,7 x 611,4 x 135,3 mm
  • Masa: 7,4 kg
  • Ustupitelj i cijena: Samsung 1.599,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung ViewFinity S90PC

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung ViewFinity S90PC - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.