Corsair K55 Core RGB

Corsair K55 Core RGB

Atraktivna klasika

Nova Corsairova gaming tipkovnica koristi tradicionalne membranske tipke i namijenjena je igračima koji žele nešto jeftiniju tipkovnicu koja pritom dobro izgleda. Morala bi ipak biti nešto jeftinija, posebno s obzirom na cijene mehaničkih tipkovnica.

Stvarno nam se teško sjetiti kada smo zadnji puta imali priliku testirati novu gaming tipkovnicu temeljenu na klasičnoj membranskoj tehnologiji. Mehaničke gaming tipkovnice su posljednjih nekoliko godina zavladale tržištem, a cijene su im danas relativno pristupačne. No Corsair se ipak odlučio, vjerujući u snagu svojeg imena, nedavno predstaviti novu membransku gaming tipkovnicu. Posve je jasno kako je Corsairova tipkovnica K55 Core namijenjena gamerima koji traže nešto jeftiniju tipkovnicu, a opet žele da iza takvog proizvoda stoji neko poznato ime. U ovom slučaju, velikim dijelom privlačnost ove tipkovnice svakako leži u prilično atraktivnoj izvedbi RGB osvjetljenja. 

Osvježena klasika

Sama tipkovnica djeluje prilično neugledno, barem dok je ne uključite. U potpunosti je crne boje i napravljena je od uobičajene plastike. Robusnost je zadovoljavajuća, no ne možemo reći kako smo bili pretjerano impresionirani kvalitetom izrade. Ovdje je riječ o tipkovnici pune veličine sa cijelim brojčanim dijelom. Ergonomski gledano djeluje solidno, iako ovdje nedostaje nekakvo odmorište za ruke. Međutim, kako smo se navikli na manje tipkovnice, nekako nam je djelovala nezgrapno, ali to ćemo pripisati više subjektivnom dojmu.

S gornje desne strane nalazimo poseban set multimedijskih tipki u obliku kruga kojima možete prilagoditi glasnoću ili posve isključiti zvuk, te započeti/pauzirati reprodukciju željenog audio ili video zapisa. Pored ovih tipki nalazimo i posebne tipke za podešavanje pozadinskog osvjetljenja.

 

Corsairtipk.jpg

Corsairova budget gaming tipkovnica uobičajenih je dimenzija uz korištenje klasične membranske tehnologije, a ističe se atraktivnim RGB osvjetljenjem

 

Sama kvaliteta tipki je solidna. Posve je jasno kako membranska tehnologija ne može ponuditi osjećaj prilikom tipkanja i povratnu informaciju kao što to mogu mehaničke tipkovnice. Pritom su ugrađene tipke prilično mekane i vrlo ih je lako pritisnuti. Rekli bismo kako ovo nije tipkovnica koja je osobito pogodna za tipkanje veće količine teksta, no i to je u neku ruku stvar navike.

S druge strane, velika prednost ove tipkovnice je činjenica kako je iznimno tiha u radu.

Zanimljivo je kako bi ova tipkovnica trebala preživjeti prolijevanje do 300 mL tekućine, premda takvo što nismo testirali. Ipak, dobro je ovo znati, jer se ovakve stvari često događaju.

Kada govorimo o samim performansama u igrama i općenito, možemo reći kako nemamo većih zamjerki. Dakako, ukoliko uzmemo u obzir korištenu membransku tehnologiju. Odzivnost tipki je odlična, što je očekivano s obzirom na stopu uzorkovanja (polling rate) od 1.000 Hz.

Šarenilo boja

Glavni prodajni adut ove Corsairove budget gaming tipkovnice svakako je atraktivno RGB osvjetljenje uz podršku za 16,8 milijuna boja. Premda ovdje nije riječ o RGB osvjetljenju na razini svake zasebne tipke u stvarnosti izgleda vrlo efektno, posebno u mračnoj prostoriji. Zapravo osvjetljenje okružuje same tipke, koje onda izgledaju kao da lebde u zraku. Samo RGB osvjetljenje uključuje 10 različitih zona koje možete zasebno podešavati. Dostupan je veliki broj raznih efekata osvjetljenja koje možete podesiti putem odgovarajuće tipke ili još bolje, pomoću Corsairovog softvera iCUE. Ovaj je softver doživio određene promjene u posljednje vrijeme, pa se tako sada instalira isključivo potrebna komponenta za pojedini uređaj, što znači i manju potrošnju resursa. Omogućuje u potpunosti prilagodbu funkcije tipki i programiranje makro naredbi, kao i sve druge potrebne opcije. Ovo su svakako mogućnosti koje, uz atraktivno RGB osvjetljenje, ovu Corsairovu tipkovnicu izdvajaju od ostalih jeftinijih gaming tipkovnica.

Međutim, jednostavno smatramo kako je cijena od 50 eura previsoka za ovakvu gaming tipkovnicu. Za sličnu cijenu već se mogu pronaći mehaničke gaming tipkovnice koju su robusnije i kvalitetnije. S te strane ova tipkovnica nije osobito isplativa, premda radi sasvim dobro i izgleda još bolje.

 

tablicaCorsair.jpg

 

Više informacija

  • Model: K55 Core RGB
  • Ukupna ocjena: 3,0
  • Mogućnosti: Dobre
  • Isplativost: Dobra
  • Dojam: Dobar
  • Proizvođač: Corsair
  • Tip prekidača: Membranski
  • Dimenzije i masa: 451,4 x 141,2 x 35 mm, 752 g
  • Plus: atraktivno RGB osvjetljenje, vrlo dobre performanse u igrama, brz odziv tipki, dodatne multimedijalne tipke, iCUE softver nudi odlične mogućnosti prilagodbe svih opcija, tih rad
  • Minus: dimenzije, previsoka cijena, mehaničke gaming tipkovnice su dostupne po sličnoj cijeni, osjećaj prilikom tipkanja nije na razini mehaničkih tipkovnica
  • Ustupitelj i cijena: Corsair www.corsair.com 50 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Corsair K55 Core RGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Corsair K55 Core RGB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.