Technics EAH - AZ60

Technics EAH - AZ60

Pristaju svakome

U slučaju da su vas prijašnji modeli zainteresirali, ali su vam bili malo preskupi, od Technicsa dolazi malo jeftinija alternativa. Ove se slušalice s ponosom nalaze na našem velikom usporednom testu ANC slušalica.

Izvana Technics EAH-AZ60 ne izgledaju kao nešto posebno jer dolaze u maloj klasičnoj plastičnoj kutijici za punjenje s natpisom „Technics“. Srećom, kad otvorite tu kutijicu, unutra se nalazi pravi mali orkestar. Umetci za uši su malo blještaviji od same kutijice, a izrađeni su iz kombinacije aluminija i glatke mat plastike. Svaka slušalica teži oko 7 g što ih svrstava među malo teže modele, ali to isto tako znači da bi trebale biti čvrste i izdržljive.

Nekima će se činiti poprilično glomazne jer dosta strše iz ušiju. Pojedincima koji žele diskretan dizajn zbog toga ovo neće biti najljepše slušalice ikad. Onima koji nisu toliko zabrinuti za estetiku, nego ih više interesira udobnost, mogu potvrditi da su AZ60 zaista vrlo udobne.

 

Technics_EAH-AZ60-3.jpg

U pakiranju dolazi čak sedam različitih silikonskih nastavaka, pa smo uvjereni da će svatko pronaći veličinu koja im odgovara. Možete ih nositi za gotovo svaku prigodu, djelomično zato što su IPX4 vodootporne te će preživjeti iznenadne kiše i puno znoja, a djelomično zato što njihova težina utječe na to da sigurno ostaju u vašem uhu. Upravljanje glazbom je jednostavno, korištenjem senzora za dodir s vanjske strane svake slušalice.

Brzo ćete se snaći, osobno nisam naišao na probleme nakon što sam naučio što je što. Dotaknete jednom da biste pauzirali ili reproducirali pjesmu, dvaput lijevo da smanjite glasnoću, dva puta desno da preskočite na sljedeću pjesmu ili tri puta lijevo da pojačate glasnoću i tri puta desno da preskočite na posljednju pjesmu.

Zahvaljujući svojim driverima od 8 mm, Technics EAH-AZ60 zvuče izvrsno i dobro će vam dočarati svaki žanr. Muzika je puna života, nema dosađivanja kada slušate glazbu na ovim slušalicama. Široka zvučna pozornica pobrinut će se da ste uronjeni u cijelu pjesmu, za svaku pjesmu. Aplikacija Technics Audio Connect dostupna je za iOS i za Android pametne telefone, a radi se o kvalitetnoj aplikaciji koja vam daje dodatnu kontrolu nad slušalicama.

 

Technics_EAH-AZ60-4.jpg

Možete mijenjati boju zvuka, razinu poništavanja buke, pa čak i kvalitetu poziva. Ljubitelji basa bit će zadovoljni ovim modelom, a tu je i nekolicina već unaprijed kalibriranih zvučnih profila koji vam omogućavaju da si zvuk maksimalno prilagodite. Po pitanju ANC-a, japanski majstori zvuka bi tvrdili da se radi o najnaprednijoj ANC tehnologiji na tržištu, no ekipa iz Bosea se baš i ne bi složila.

U aplikaciji postoji kotačić kojim podešavate količinu ambijentalne buke koju želite blokirati. Naravno, željet ćete to držati na maksimalnoj razini kako biste postigli maksimalne rezultate, ako vam nije stalo do trajanja baterije. Na maksimalnim ANC postavkama slušalice su poprilično dobro poništile buku javnog prijevoza, no ne mogu reći da su u postupnosti eliminirale svu buku.

 

Technics_EAH-AZ60-2.jpg

Ukupna buka u tramvaju značajno se smanjila, ali su se neke stvari i dalje čule. Na primjer, početno ubrzanje se malo jače čulo nego kod nekih drugih modela. U testu gdje smo testirali performanse sa zvukom žamora iz kafića, slušalice su imale problema s određenim glasovima. Ukupna galama se definitivno smanjila, ali zbog činjenice da smo prije njih isprobali neke od najboljih ANC slušalica na tržištu, ipak smo bili u prilici primijetiti neke manje nedostatke.

No začudo, AZ60 pružaju plemenitu borbu protiv visokih frekvencija. Cvrkut ptica i fućkanje vam ne bi trebali poremetiti koncentraciju. Postoje dva načina na koja možete slušati ambijentalni zvuk, Transparent za potpunu ambijentalnu povratnu informaciju i Attention za naglašavanje vokala. Transparent je uhvatio većinu vanjskih zvukova i povećao moju svijest tijekom vožnje tramvajem.

 

Technics_EAH-AZ60-5.jpg

Međutim, Attention je bio odličan za komunikaciju. Mikrofon je jasno hvatao vokale svih kolega u redakciji, što je olakšalo slušanje i odgovaranje na sva njihova pitanja. Dakle, ovo je savršen model ako želite uživati u tišini, ali i u muzici, a da pri tome ne morate preduboko posrnuti u novčanik.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Technics EAH - AZ60

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Technics EAH - AZ60 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.