TCL 50C735

TCL 50C735

Prepoznatljiva mainstream klasa

TCL-ov mainstream QLED televizor odlikuje se tradicionalno vrlo dobrom kvalitetom slike s obzirom na cijenu, a ove godine unaprijeđen je novijim softverskim sučeljem u obliku Googleovog TV-a. Nažalost, neka značajnija tehnološka unaprjeđenja prisutna su samo na modelima veće dijagonale.

 

Mainstream TCL-ova serija C735 ove godine donosi velik broj modela raznih dijagonala i potencijalno odličan omjer cijene i mogućnosti zahvaljujući QLED tehnologiji. Nažalost, TCL kod manjih dijagonala od 43 i 50 inča koristi stariju hardversku procesorsku osnovu poznatu nam od C635 serije, pa tek 55-inčni i veći modeli C735 serije ove godine posjeduje odgovarajuća tehnološka unaprjeđenja.

 

TCL-50C735-6.jpg

 

Elegantan dizajn

Testni 50-inčni model, na nesreću, koristi stariji procesor i nema odgovarajuća poboljšanja karakteristična za veće modele iz ovogodišnje C735 serije TCL-ovih televizora. Riječ je i dalje o moderno dizajniranom televizoru relativno jednostavnog dizajna. U paketu s uređajem dolaze dva daljinska upravljača, manji i veći, pa možete birati koji želite koristiti.

Ovaj se model temelji na QLED tehnologiji uz Direct LED pozadinsko osvjetljenje. Ugrađena je VA matrica koja omogućuje izniman kontrast, što je svakako vidljivo na prvi pogled. U svojoj cjenovnoj klasi ovaj televizor omogućuje sliku odlične dinamike, što se pozitivno odrazilo na prikaz HDR sadržaja. Šteta što je maksimalna svjetlina prilično skromna, jer bi ukupan rezultat po pitanju kvalitete prikaza bio još bolji.

S druge strane, korištenje VA tehnologije ima i svoje negativne strane. Ponajprije ovdje mislimo na relativno uzak vidljivi kut. Ako ne sjedite direktno ispred uređaja, slika osjetno gubi na kvaliteti.

 

TCL-50C735-7.jpg

 ’Štek doza’: Nedostatak podrške za HDMI 2.1 i još dosta toga nije na nivou mainstream televizora u 2022. godini

 

Bez Googlea se ne može...

Veliki prodajni adut ovog modela svakako je i podrška za najmodernije HDR standarde – HDR10+ i Dolby Vision.

Nadalje, softversko sučelje je također najnoviji i dodatno unaprijeđeni Googleov TV. Premda se i dalje temelji na Androidu 11, Googleov TV, kako se sada zove, donosi osjetan redizajn sučelja s naglaskom na korisničku prilagodbu i sadržaj koji pratite. Google TV donosi integriranu podršku za Chromecast i općenito veliki broj opcija i dostupnih aplikacija. Ipak treba naglasiti kako zahtijeva korištenje Googleovog računa za potpunu funkcionalnost.

Premda je kvaliteta slike ovog modela u osnovi više nego dobra, on nije idealan za igranje igara ili prikaz sportskog sadržaja. Maksimalna frekvencija osvježavanja iznosi 60 Hz, a i brzinu odziva bismo mogli okarakterizirati kao prosječnu. S druge strane, TCL-ov algoritam za izglađivanje pokreta solidno obavlja svoj posao, a nismo primijetili ni neke veće probleme s neujednačenim osvjetljenjem.

Premda je kvaliteta slike u osnovi vrlo dobra, smatramo kako tehnološki gledano ovaj model jednostavno nije na razini mainstream televizora u 2022. godini. Više ima smisla kao dodatni TV za spavaću sobu. TCL-ova serija C735 svakako nudi odlične mogućnosti, ali tek kod 55-inčnih ili većih modela, koje ovoga puta nismo imali priliku testirati.

 

TCL-50C735-7-2.jpg

Plus: cijena, jako dobar kontrast, QLED tehnologija omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike, podrška za HDR10+ i Dolby Vision, najnovija Google TV softverska platforma, solidan zvuk, dva daljinska upravljača

Minus: limitirana maksimalna svjetlina, 60 Hz panel nije idealan za prikaz slike u pokretu, izostanak podrške za HDMI 2.1, skromne gaming performanse uz izostanak podrške za VRR, relativno uzak vidljivi kut

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za TCL 50C735

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL 50C735 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.