Redmi Note 8 Pro

Redmi Note 8 Pro

Iznenađujuće jak Mediatek

Heloo G90T čipset pokazao se kao vrlo potentan u benchmark testiranjima, pogodan za igranje novih naslova, ali ne i osobito štedljiv.

Redmi Note je Xiaomijev podbrand koji uvijek pokušava ponuditi maksimalni bang for buck što se ponavlja i na 8 Pro modelu. Sustav od četiri stražnje kamere, vrlo dobar ekran i ogromna baterija te iznenađujuće dobar performer u vidu novog Mediatekovog čipseta opcije su koje bi trebale privući nove kupce.

Redmi Note 8 Pro je velik telefon i s 200 grama nije za one koji žele elegantne uređaje. Kao olakotnu okolnost tu je ogromna baterija od 4500 mAh s kojom nećete pred kraj dana tražiti dodatno punjenje. Obje strane uređaja su staklene, a taj senvič na okupu drži plastični okvir.

 

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 3

Obje su strane također prekrivene Gorilla zaštitnim slojem, koji na nesreću ne pomaže kod klizavosti. Srećom, po korisnike, u paketu dolazi i silikonska maskica koju preporučujemo zbog dodatne zaštite i bolje ergonomije. Inače telefon vizualno prati trend gradijenta i presijavanja boja na pozadini.

Ima zanimljiv raspored kamera u centralno postavljenom ispupčenom dijelu na stražnjoj strani pri čemu su tri od četiri kamere postavljene jedna ispod druge, da bi zadnji kružić bio namijenjen čitaču otiska prsta, dok je četvrta kamera smještena ispod LED bljeskalice.

 

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 4

Sve su tipke s desne strane uređaja, a sučelja i zvučnik na donjoj strani. Rub ekrana je tanak, s nešto izraženijom “bradom”. Ukupna kvlaiteta izrade je vrlo dobra, a iako se na staklo gleda kao na premium materijal, klizavost koja uz njega dolazi definitivno umanjuje ergonomiju.

Ekran na Redmi Note 8 Pro modelu ima dijagonalu 6,53’’ uz rezoluciju od 1080 x 2340 piksela i omjer stranica ekrana od 19,5:9. Radi se o IPS ekranu kod kojeg hvalimo visoku svjetlinu iznad 500 nita, dobar kontrast i heptic feedback. Na vrhu se nalazi “kapljica” u koji je smještena selfie kamera.

 

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 1

Sustav kamera gotovo je istovjetan modelu Realme X2 a takvi su i rezultati koji su odlični u dobrim svjetlosnim uvjetima i iznad prosjeka, odnosno vrlo dobri u noćnim uvjetima. Slike možete usporediti na početnim stranicama teme. Glavna kamera ima široki kut i 64 megapiskela s f/1.9.

U pratnji su joj 8 megapikselna ultraširoka koja nema bogzna kakve performanse te 2 MP makro kamera kod koje smo uz pomoć dodatne rasvjete uspjeli dobiti upotrebljivu makro fotografiju malog čipa.

Četvrta kamera je 2 MP dubinski senzor koji prema navodima proizvođača (a gotovo svi ga imaju) poboljšava ukupan izgled fotografija i sudjeluje u bokeh Portret modu rada. Kod Redmija moramo pohvaliti prednju 20 megapiskelnu kameru koja je malo odskočila kvalitetom.

 

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 2

Još jedno pozitivno iznenađenje su performanse Mediatekovog procesora Helio G90T. Kada je za novog Notea 8 Pro najavljen MTK procesor, nismo očekivali dobre performanse, ali rezultati na benchmark testovima kao i realni svakodnevni rad pokazali su se odličnima. Tu je i više nego dovoljnih 6 GB radne memorije i 128 GB internog prostora.

Redmi Note 8 Pro stiže s Android 9.0 operativnim sustavom i MIUI 11.0.2 nadogradnjom. Sve aplikacije su defaultno na početnim ekranima i općenito Xiaomi nema previše bloatwarea.

 

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 5

Zvučnik je smješten kraj USB Type C utora i dobre je glasnoće, poslužit će za gledanje filmova i serija, kao i priručno slušanje glazbe, ali bolje performanse ćete dobiti s kvalitetnijim vanjskim izvorom zvuka.

Ukupno se radi o specifikacijama napucanom uređaju s vrlo dobrim fotografskim mogućnostima, dobrim performasama i solidnim ekranom. Ergonomija, a pogotovo masa nisu jače strane ovog uređaja koji će i dalje ostati među popularnijim modelima srednje klase.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Redmi Note 8 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Redmi Note 8 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.