Be Quiet Dark Base Pro 901

Be Quiet Dark Base Pro 901

Futurističko kućište budućnosti

Impresivno high end kućište gigantskih dimenzija koje se ističe iznimnom fleksibilnošću, modularnim dizajnom i velikim brojem zanimljivih dodataka.

Primjerice, posjeduje integrirani bežični punjač za mobitele. Predstavlja odličan odabir za entuzijaste i sve one koji traže ultimativno kućište visoke klase

Be Quiet je svoje najnovije high end kućište dizajnirao kao najambicioznije kućište dosada, te kao jedno od najkompletnijih na tržištu. Riječ je o ogromnom Big-Tower kućištu koje je spoj klasičnog i modernog te nudi nevjerojatnu fleksibilnost, ogroman broj opcija i neke posve neočekivane dodatke - poput integriranog bežičnog punjača za pametne telefone na vrhu kućišta.

Prilikom dizajna se Be Quiet fokusirao na kvalitetu izrade, modularnost, prostranost, a ne toliko na vanjski izgled ili RGB osvjetljenje. Da se razumijemo - Dark Base Pro 901 odlično izgleda. No daleko je važnija funkcionalnost.

Gigantsko i modularno

Ovdje je riječ o doista gigantskom kućištu duljine od čak 603 mm. Namijenjeno je ugradnji najmoćnijih hardverskih komponenti. Ima ovdje mjesta za brdo diskova, kao i za smještaj i željenu instalaciju vodenih hlađenja svih veličina. Također, kvaliteta izrade je ovdje na vrlo visokoj razini. Kućište je iznimno robusno i teško, korišteni su većinom materijali najviše kvalitete, a i završna obrada je besprijekorna.

Jedna od ključnih odlika ovog kućišta svakako je njegova modularnost. Primjerice, imate mogućnost korištenja uobičajenog prednjeg panela ili mrežaste (mesh) verzije za bolji protok zraka. Istovjetnu mogućnost imate i kod gornjeg panela koji se također može lako skinuti bez uporabe alata. Više puta smo imali dojam da slažemo lego kockice. Na ovaj način je moguće kućište u potpunosti prilagoditi vašim željama, ovisno o tome želite li posebno tih rad ili tražite ponajbolje moguće performanse po pitanju hlađenja. Inače, kućište dolazi s ukupno tri izvrsna 140 mm Silent Wings 4 ventilatora koji su iznimno tihi u radu. Šteta što ih nema više. Prednji panel ovog kućišta je također bogat raznim priključcima. Na samom vrhu nalazimo čak četiri USB 3.2 Gen 1 Type-A priključka, kao i jedan USB-C 3.2 Gen 2 priključak, a tu su i zasebni audio priključci za slušalice i mikrofon. Ispod toga su s lijeve strane tipke osjetljive na dodir koje omogućuju kontrolu brzine vrtnje ventilatora, a s desne tipke za kontrolu ugrađenog RGB osvjetljenja koje po želji možete i posve ugasiti. U sredini je velika tipka za uključivanje računala.

S gornje strane kućišta nalazi se ranije spomenuti Qi bežični punjač snage 15 W s podrškom za brzo punjenje. Zanimljiv i jedinstven dodatak pomoću kojeg jednostavno možete napuniti mobitel ili tablet.

 

Be-Quiet-Dark-Base-Pro-901__prva.gif

 

Ultimativno kućište za entuzijaste

Svakako valja spomenuti i poseban „pretinac“ s donje prednje strane koji skriva mjesta koja možete koristiti za ugradnju 5,25-inčnih uređaja. Nadalje, kućište dolazi s iznimno dobro osmišljenim držačem za grafičku karticu koji dodatno stabilizira posebice jako duge kartice i sprečava oštećenje PCIe utora uslijed „propadanja“ kartice pri dužem korištenju. Ovaj je držač pritom odlično dizajniran i skriva dodatne kabele napajanja za grafičku karticu.

Jedna od najzanimljivijih mogućnosti koje nudi ovo Be Quietovo kućište je mogućnost inverzne instalacije matične ploče, posebno zato što ladicu za matičnu ploču možete lako prilagoditi ovakvoj instalaciji.

U unutrašnjosti ovog kućišta doista ima mjesta ne za jedno, nego valjda za dva računala. Ovdje možete smjestiti, primjerice, grafičku karticu duljine do nevjerojatnih 495 mm (bez HDD kaveza). Niti ugradnja 420 ili 360 mm radijatora za vodeno hlađenje nije nikakav problem. Štoviše, ovo kućište nudi mogućnost za instalaciju nekakvog custom vodenog hlađenja u kakvim god kombinacijama poželite.

Be Quietovo Dark Base Pro 901 impresivno je kućište namijenjeno entuzijastima, a odlikuje se modularnim dizajnom, iznimnom kvalitetom izrade i brojnim opcijama. U ovom trenutku teško ćete pronaći kućište koje nudi ovakvu fleksibilnost prilikom instalacije najrazličitijih komponenti. Jasno, ovo kućište nije za svakoga i poprilično je skupo, no zahvaljujući naprednom dizajnu i golemom broju opcija, dobro će vas služiti još dugi niz godina.

 

Be-Quiet-Dark-Base-Pro-901--tablica.gif

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Be Quiet Dark Base Pro 901

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Be Quiet Dark Base Pro 901 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.