27 najpopularnijih AI alata

Četvrtak, 16 svibnja 2024 10:20
27 AI alata koje morate imati Podijelili smo AI alate u jedanaest kategorija – od onih za generiranje teksta i slika do onih za digitalni marketing. Zatim smo se posavjetovali sa stručnjacima koji ih koriste svakodnevno i odabrali 27 esencijalnih za svakog tko želi dočekati ovu AI (r)evoluciju spreman.

ZAP - pentesting alat

Četvrtak, 02 svibnja 2024 17:54
Napad je najbolja obrana Zed Attack Proxy (ZAP) je besplatan i open-source alat organizacije SSP (The Software Security Project) za sigurnosno skeniranje, odnosno sigurnosno testiranje web aplikacija. Koristi se u sigurnosnom testiranju kao penetration testing (pentesting) alat.

MWC 2024: Kuda plovi mobilni brod?

Utorak, 16 travnja 2024 18:22
AI je u vašem uređaju Kao što je godinama 5G bio nezaobilazna mantra svakog MWC-a te ključna riječ u svim pregledima trendova, to je sada radosno zamijenio AI. Nije to jedini smjer kojim se vode lideri telekomunikacija, pa i dalje vidimo nove wearable, savitljive i flagship uređaje u stilu brže, veće i jače.

Kali - malo drugačiji Linux

Ponedjeljak, 15 travnja 2024 20:30
Linux za pen testing Linux za dobre (i zločeste) hakere pomoću kojeg možete naučiti sve o sigurnosti IT sustava, a ako ste “zločesti”, onda to znanje i upotrijebiti protiv sigurnosti.

Recenzija softvera: f.lux

Četvrtak, 11 travnja 2024 19:56
Zdrave oči f.lux je i dalje najbolji alat za kontrolu svjetline i temperature računalnog zaslona.

NASA i razvoj softvera

Četvrtak, 07 ožujka 2024 20:48
NasaLib, VERVE i ostalo Svemirska agencija i njezin utjecaj na IT.

Softverski alati za dijagnostiku, overclocking i testiranje

Četvrtak, 07 ožujka 2024 19:12
Najbolji alati za hardverske geekove Ukoliko ste pokušali otkloniti neki problem, optimizirati performanse ili overclockirati računalo, znate da to nije moguće bez odgovarajućih softverskih alata. Donosimo esencijalnu kolekciju softverskih alata za svakog hardverskog entuzijasta koji će vam pomoći da dijagnosticirate probleme, testirate performanse i stabilnost te ubrzate svoje računalo.

Recenzija softvera: KeePass 2

Četvrtak, 07 ožujka 2024 18:41
Čuvar državnog pečata Poželjno je koristiti različite lozinke, ali ih i negdje pohraniti.

Kako surfati sigurnije?

Nedjelja, 04 veljače 2024 21:20
Spojimo se VPN-om VPN omogućava zaštitu online privatnosti i sigurniju komunikaciju internetskim prostorom. Klijentske aplikacije za uspostavu VPN-a jednostavno se integriraju u web browsere u obliku proširenja (add-on-ova). Bez VPN-a vaša sigurnost u internetskom cyber prostoru može biti ugrožena. S obzirom da danas na tržištu postoji velik broj VPN rješenja (besplatnih/komercijalnih), donosimo pregled nekoliko odabranih.

Top 10 ranjivosti prema OWASP-u

Nedjelja, 04 veljače 2024 20:09
Top 10 ranjivosti prema OWASP-u s primjerima OWASP je međunardna neprofitna organizacija koja osvještava o sigurnosti na internetu i radi na poboljšanju sigurnosti u softveru. Između ostalog, sakuplja informacije o ranjivostima web aplikacija i nudi mnoštvo projekata na kojima možete brusiti svoje vještine hakiranja, kao i niz dokumenata koji objašnjavaju kako zaštititi svoje aplikacije i sustave te osigurati siguran razvoj web aplikacija. Njihov najpoznatiji dokument je OWASP Top 10 koji govori o deset najčešćih ranjivosti web aplikacija i načinima na koje se mogu ublažiti.
Stranica 1 od 12

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Softverska tema - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.