Kako surfati sigurnije?

Nedjelja, 04 veljače 2024 21:20
Spojimo se VPN-om VPN omogućava zaštitu online privatnosti i sigurniju komunikaciju internetskim prostorom. Klijentske aplikacije za uspostavu VPN-a jednostavno se integriraju u web browsere u obliku proširenja (add-on-ova). Bez VPN-a vaša sigurnost u internetskom cyber prostoru može biti ugrožena. S obzirom da danas na tržištu postoji velik broj VPN rješenja (besplatnih/komercijalnih), donosimo pregled nekoliko odabranih.

Top 10 ranjivosti prema OWASP-u

Nedjelja, 04 veljače 2024 20:09
Top 10 ranjivosti prema OWASP-u s primjerima OWASP je međunardna neprofitna organizacija koja osvještava o sigurnosti na internetu i radi na poboljšanju sigurnosti u softveru. Između ostalog, sakuplja informacije o ranjivostima web aplikacija i nudi mnoštvo projekata na kojima možete brusiti svoje vještine hakiranja, kao i niz dokumenata koji objašnjavaju kako zaštititi svoje aplikacije i sustave te osigurati siguran razvoj web aplikacija. Njihov najpoznatiji dokument je OWASP Top 10 koji govori o deset najčešćih ranjivosti web aplikacija i načinima na koje se mogu ublažiti.

Turbo Pascal i BBC Basic

Nedjelja, 04 veljače 2024 19:34
Povratak u budućnost Prekretnice u razvoju softvera

Recenzija softvera: Wondershare PDF Reader

Nedjelja, 04 veljače 2024 17:00
Ušminkani čitač Estetika na prvom mjestu, no pod koju cijenu?

Recenzija softvera: GOM Player

Nedjelja, 04 veljače 2024 16:43
Odličan, ali bez 4K Već dvadeset godina je GOM institucija među playerima.

Kada PDF postane maliciozan

Nedjelja, 04 veljače 2024 14:52
Portable Document Format PDF je standardni, multiplatformski format zapisa. Tijekom svog postojanja doživio je više promjena, a trenutna najnovija inačica je 2.0. Upravo njegova široka rasprostranjenost, opća prihvaćenost te neovisnost o platformi za napadače čine  zanimljiv odabir u distribuciji malicioznog tereta raznim phishing metodama, odnosno može poslužiti kao ulazna točka za instalaciju zlonamjernog softvera.

AI performanse na modernim računalima

Subota, 03 veljače 2024 16:18
AI - novi benchmark za mainstream računala Umjetna inteligencija je na velika vrata ušla u svijet računala, posebno kada govorimo o generativnom AI-ju. Istražili smo kakve su AI performanse mainstream računala. Koliko su moderne grafičke kartice i procesori brzi u izvršavanju zahtjevnih AI zadataka?

VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024

Petak, 02 veljače 2024 11:31
VIDI.app Ponovno smo se bacili na posao i s ogromnog popisa od više stotina aplikacija odabrali one koje su ušle u izbor top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024. godinu. Osim aplikacija koje su razvili hrvatski developeri, u izboru su i one aplikacije koje su u potpunosti lokalizirane za naše područje. 
Koji monitor odabrati za gaming, a koji za posao? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Koji monitor odabrati za gaming, a koji za posao?

Četvrtak, 01 veljače 2024 16:15
Uvijek inč više Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.
Mali prijenosni projektori - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mali prijenosni projektori

Četvrtak, 01 veljače 2024 12:15
Projektori su u zadnjih nekoliko godina izgubili dosta svog obujma što ih sada čini lako prenosivima ne samo unutar doma, već i za putovanja.
Stranica 1 od 65

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Teme - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.