O nama

VIDILAB.com je portal VIDILAB-a, laboratorija popularnog tehnološkog časopisa VIDI s tradicijom od gotovo 30 godina izlaženja te uz Vidilab portal u svojoj grupi ima druge tehnološke portale: Vidi.hr, ITBizCrunch.com, Mobil.hr, PCPlay.hr i Vidiauto.com.

VIDILAB.com je prvo mjesto na hrvatskom webu za objektivne i detaljne recenzije te testove hardvera. U našem VIDILABu godišnje testiramo preko 1000 uređaja/gadgeta od prijenosnih računala, monitora, matičnih ploča, grafičkih kartica, pametnih telefona, pametnih satova, UPS-ova, servera, najnovijih procesora, pametnih usisivača sve do elektirčnih vozila ili robota...

Dobre ocjene testiranih uređaja u VIDILAB-u se ne mogu kupiti i one su isključivo rezultat zaključka pomnog i objektivnog testiranja autora u suradnji s urednicima koji na tome rade ponekad testirajući uređaje i tjednima pa to ocjenama daje posebnu vrijednost.

Kroz dugu tradiciju testiranja i izlaženja časopisa Vidi rasli smo zajedno s ekspanzijom IT tržišta. Razvili smo precizne metodologije za testiranje svakog pojedinog uređaja i kroz niz usporednih i pojedinačnih testova beskompromisno seciramo stanje na tržištu kako bi potencijalni korisnici računala i potrošačke elektronike uvijek mogli odabrati najbolje uređaje za svoje potrebe.

VIDILAB je pouzdani brand VIDIja, oznaka koju prepoznaju odani pripadnici TechGeek plemena, zaraženih ljubavlju prema slaganju računala, najnovijim hi tech spravicama, softveru, novim tehnologijama općenito kao i novim tehnološkim trendovima. S VIDILABovim recenzijama znate da je uređaj koji je prikazan i opisan, 100% testiran i da se neka mana uređaja nije mogla sakriti našim novinarima-istraživačima. Nama su čitatelji na prvom mjestu to nemojte zaboraviti.

 

Oznake VIDILAB, Palac Gore za kupnju, VIDI izbor urednika, VIDI preporuka, VIDI Grand prix, VIDI hot stuff, VIDI Best buy zaštićeni su znakovi i brandovi kuće VIDI i kao takvi se ne mogu koristiti bez dopuštenja izdavača.

 

Svi tekstovi, video i foto snimke kreirani od strane izdavača, vlasništvo su izdavača i kao takvi se ne mogu koristiti bez dozvole izdavača.

 

image002.png

VIDI Grand Prix je oznaka i medalja za najbolji uređaj na tržištu koji je u trenutku testa nama bio dostupan a uvijek se daje uređaju s najboljim rezultatima testa bez obzira na cijenu. To označava uređaj čije izmjerene performanse egzaktno i nedvosmisleno izdvajaju taj uređaj od drugih. Ovu oznaku nosi samo najbolji od najboljih.

 

 

image003.png

VIDI Best Buy je oznaka i medalja za uređaj koji ima najbolji omjer kvalitete odnosno najbolji omjer objektivno izmjerenih performansi u odnosu na trenutnu tržištnu cijenu. Ova VIDI Besta Buy medalja uvijek se daje uređaju s najboljim rezultatima testa u odnosu na cijenu proizvoda koja čini udio od 50% u konačnoj ocijeni. To označava uređaj čije izmjerene performanse egzaktno i nedvosmisleno izdvajaju uređaj ali svakako u kontekstu cijene. To nije oznaka za najjeftiniji uređaj već uređaj koji pruža najbolji omjer cijene i kvalitete u trenutku usporednog testa.

 

image006.jpg

VIDI Preporuka je oznaka i medalja za uređaj koji ima povoljan omjer kvalitete u odnosnu na nedostatke što ima svaki uređaj. To je oznaka za uređaje koji se mogu dati uređajima u usporednim testovima ali i u tzv. jediničnim recenzijama a najćešće ih dajemo uređajima koji imaju ocjenu 4 i veću, a to je vjerujte nam, jako dobra preporuka.

 

 

Izbor urednika 200x200

VIDI Izbor urednika je oznaka i medalja za uređaj koji ima povoljan omjer kvalitete u odnosu na nedostatke no ima i „ono nešto“ što ga još dodatno izdvaja od prosjeka da izborom bude odmah ispod naših najprestižnijih medalja VIDI Grand Prixa ili VIDI Best Buya.  Uređaj koji ima oznaku VIDI Izbor urednika svojim objektivnim ocijenama ne doseže najveće ocjene ili posebnostima ne može biti usporediv na objektivan način s drugima ali je ipak nešto što netko od urednika VIDI medijske kuće može na ovaj način istaknuti kao uređaj na kojeg bi trebali usmjeriti pozornost.

 

 

image004.png

VIDI Hot Stuff je oznaka za uređaj koji nas je oduševio taj mjesec u redakciji kada smo ga imali na testu, te koji se svojim inovativnim konceptom, nadprosječnim performansama, dizajnom i još mnogim drugim detaljima, nametnuo kao potencijalni „Gamechanger“, to je „vruća stvar“.  To je onaj uređaj kojeg poželite imati sa sobom kad napuštate svoj grad u potrazi za novim životnim izazovima negdje daleko i pakirate ruksak samo sa najbitnijim stvarčicama za takvu avanturu. Ovaj uređaj bi trebao biti u toj kolekciji najbitnijeg. Uređaj za kojeg možda trenutno nemate novaca ali svakako uređaj za kojeg bi trebali početi štedjeti u tom slučaju.  

 

 

image005.jpg

VIDI Palac gore za kupnju/download je oznaka za uređaje, usluge ili softver za koje mislimo da bi vas mogle razveseliti da ih posjedujete radi svoje namjene i načina na koji su proizvedene. Nije nužno da smo sami testirali takav uređaj, uslugu ili softver ali smo detaljno proučili performanse i na temelju njih donjeli sud vrijedi li ili ne kupiti ili nabaviti to. Ako je sam palac u medalji „Palac za kupnju/download“ malo nakošen udesno, tada može pokazivati vrijednosnu skalu od 1-5. Imajte na umu da ćemo se fokusirati na ono što je vrijedno naše pažnje pa će se u tom izboru naći samo uređaji ocjena od 3-5. Ono što ne vrijedi nismo vam niti željeli stavljati na horizont vašeg interesa pa ćemo rijetko staviti takvu oznaku dovoljan ili nedovoljan, a to onda znači da smo vas zaista željeli zaštiti od nabave takve usluge ili proizvoda.  No imajte na umu da je to samo NAŠA PREPORUKA i da vi sami trebate odlučiti što je za vas najbolje.

 

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.