Samsung Gear S2 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Circular ui Potpuno novo iskustvo korištenja OS-a na pametnim satovima, uz kružni izbornik

Samsung Gear S2

Sat s magičnim prstenom

Samsungov sat dolazi u dvije verzije, sportskog i klasičnog izgleda. Može li vas učiniti nevidljivim?

Samsung je do sada predstavljao samo pravokutne pametne satove. Najnoviji model Gear S2 ima okrugli ekran na kojem se vrti Circular UX te nas s kružnim prstenom podsjeća na dječje serije iz 80-ih godina kada se rotiranjem prstena na satu ljude moglo učiniti nevidljivima ili ih pak transportirati na neku drugu lokaciju.

Kod Samsungovog sata se putem (ajmo ga nazvati pametnog) prstena na kućištu prolazi kroz prikazani sadržaj, zumira karta navigacije i slično, što je vrlo praktično i precizno. Osjećaj je taktilan, okretni mehanizam djeluje pouzdano, a ikone prikazane na nekoliko podekrana su uočljive i prepoznatljive u svakom trenutku. Sličan princip ima Apple Watch - kod njega se s krunom kreće kroz izbornike i opcije, a kod Samsunga rotiranjem odnosno okretanjem kružnog prstena oko rubova ekrana.

Isprobali smo rotaciju pri primanje mailova, a na satu se skrolao cijeli sadržaj maila, s fotografijama i mogućnošću odgovora tako da nije potrebno dio maila provjeravati na mobitelu, kao kod nekih drugih pametnih satova. Moguće je odgovoriti putem predložaka, glasom ili pak preko minijaturne tipkovnice koja je čak i funkcionalna u praksi. S desne strane kućišta sata smještene su fizičke Home i Back tipke.

Sat je dostupan u dvije verzije - sportska s gumenim remenom te klasična s kožnim remenom. Jasno, bolje nam je odgovarala verzija s remenom jer je elegantnija, ali ako ste sportski tip onda je bolje rješenje gumeni model. Izrada sata od nehrđajućeg čelika je zaista vrhunska, a kombinacija narukvice od kože učinila je da pametni satovi izgledaju sve bolje i što sličnije klasičnim satovima. Ekran je AMOLED, zaštićen staklom Gorilla 3 na kojem se može podesiti sat kakav doslovce želite. I vodootporan je.

Samsung Gear S2 5

Koju biste verziju izabrali? Klasični i sportski Gear S2 vizualno su drugačiji, a razlikuju se i prema mogućnostima


Ima - nema telefoniranje


3G, Bluetooth, WiFi i NFC su tehnologije koje su integrirane u sat, a ima i e-SIM karticu tako da se u ovaj sat neće morati stavljati SIM kartica jer je ona već integrirana u kućište. Ali, oprez, ovisno o tržištu možete očekivati spomenutu e-SIM karticu. S druge pak strane, sat bez SIM kartice ne podržava javljanje na poziv nego nam je samo dao notifikaciju za dolazni poziv koji smo morali prihvatiti na pametnom telefonu.

Podržano je bežično punjenje, a kad je baterija kapaciteta 250 mAh pri kraju prikaz na ekranu se prebacuje u štedni mod tako da se gasi boja, a prikazuju samo crne i sive nijanse, kao na Galaxy telefonima. Baterija u praksi može izdržati jedan do dva dana, ukoliko koristite sve notifikacije koje stižu s telefona. Kao drugi pametni satovi, senzori u satu prate naše fizičke aktivnosti, spavanje, broj otkucaja srca. Doslovce, 24 sata na dan. Ukoliko tijekom dana previše sjedimo, sat će nas upozoriti koliko smo dugo vremena neaktivni te predložiti šetnju. Pratit će stalno u pozadini koliko naše srce brzo ili sporo kuca. Suradnja s Nikeom donosi fitness aplikaciju, sa satom se može pozvati taksi, prikazati razne QR kodove recimo za povoljniju kupnju preko Samsung Paya. S pametnim satovima moći ćemo otključati vrata automobila, a Samsung je već započeo suradnju s Volkswagenom po tom pitanju. Tako će se sa satom u budućnosti moći na električnim automobilima kontrolirati punjenje baterije i isključiti punjenje.

Prodaja sata Gear S2 počinje u listopadu 2015., a cijena koju očekujemo za sportsku verziju bi mogla biti oko 1700 kn, dok se za kožnu verziju može očekivati nešto veći iznos, između 2500 i 3000 kn.

Minimalne karakteristike koje vaš telefon mora imati kako biste koristili Gear S2 su Android 4.4 i više te minimalno 1,5 GB RAM-a.

Više informacija

 • Model: Samsung Gear S2
 • Ukupna ocjena: 4,1
 • Performanse: 4
 • Isplativost: 4
 • Cool faktor: 4
 • Proizvođač: Samsung
 • Operativni sustav: Tizen OS
 • Procesor: 1 GHz dual core
 • Memorija: 512 MB RAM / 4 GB
 • Ekran: 1,2’’, OLED 360 x 360 px
 • Debljina i masa: 11,4 mm / 42 g
 • Ostalo: Devet senzora (senzor broja otkucaja srca, pedometar, senzor pokreta, barometar...)
 • Plus: Izrada, sučelje, kružni mehanizam, dvije verzije sata
 • Minus: Ne podržavaju sve verzije telefoniranje
 • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com, cijena: nije formirana (u trenutku pisanja)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Gear S2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Gear S2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.