Garmin Instinct 2

Garmin Instinct 2

Pričamo li o istom satu?

Garmin je u novi Instinct praktički nabacao sve mogućnosti puno skupljih modela, do razine da se prvi model sada čini kao igračka

Ako pročitate recenziju Garminova sata, primjetno se ona pretvori u dugo listanje svih mogućnosti koje on može pratiti, računati ili se s njima povezati. Drugi satovi jednostavno nemaju tu razinu integracije, no Garmin sa sportašima svih grana ima specijalnu vezu te čini puno kako bi im ponudio nešto više u svojim satovima i sustavima. Sve to dolazi po cijeni… Cijene koja je naprosto impresivna za nekoga tko si je mislio piknuti neki sportski sat jer izgleda zanimljivo. Ako ste ozbiljno zainteresirani za praćenje svih statistika i mogućnosti koje nude Fenix serije, no spremni ste žrtvovati njihov impozantni dizajn, za vas je model Instinct 2. Sa svojim monokromatskim zaslonom i gumiranim kućištem, obaviti će posao većih modela za samo dio cijene. Garmin Instinct 2 dolazi s njihovim najmodernijim senzorom četvrte generacije. Nazvali bismo ga HR senzorom, no mjeri puno više od toga. Bitno je naglasiti i koju verziju imamo jer je Instinct serija postala poznata po brojnim varijacijama u kojima se nudi.

Garmin Instinct 2 1 2

  Kao i s drugim modelima: upravlja se pomoću pet gumba oko sata, a brojne nove funkcije donose i puno menija za prolaz. Srećom, sve možete kontrolirati i mobitelom

Mi na testu imamo Surf verziju koja, osim drugačijih boja i detalja oko zaslona, ima predinstalirano računanje plime i oseke te drugih dodataka kod praćenja surfanja. Dok standardna verzija dolazi bez solarnog panela, dosta verzija uključujući i našu ima tu funkciju. Solarni panel pokriva svu ravnu površinu pod staklom koja nije zaslon, a dio riješi premaz (10%) koji je i preko vidljivog zaslona za maksimiziranje punjenja baterije solarnom energijom koja satu omogućuje beskonačan rad dok god se dnevno nalazi na suncu barem tri sata što će funkcionirati od proljetnih do jesenskih mjeseci. Dolazi u dvije veličine, promjera 40 i 45 mm, a trenutno u dućanu nude 20 verzija sata. Sat je cijeli od polimera ojačanog vlaknima, a otporan je na udarce i padove što je Garmin u više navrata i demonstrirao. Sat ima lice podijeljeno na dva zaslona s manjim okruglim koje nudi dodatne istaknute informacije.

Garmin Instinct 2 1 3

Riječ je o monokromatskom transreflektivnom zaslonu kojem je u novoj verziji povećana rezolucija na 176 × 176 piksela, pa je sada i prikaz puno detaljniji. Satom se upravlja pomoću pet gumba oko ruba, standardnom postavom za Garmin satove. Gumirani su pa ih je lagano pronaći, no gotovo su uz samo tijelo sata kako se ne bi slučajno pritisnuli dok se bavite drugim stvarima. Zanimljivo je da Instinct 2 koristi drugačije remenje (nije QuickFit), no i dalje se može zamijeniti s drugim uz malo više posla, a čak se držak iz originalnih remena izvlači i stavlja na samo kućište sata pa sat postaje kompatibilan s QuickFit remenima. Garmin je cijeli postupak opisao i prikazao GIF-ovima na svojim stranicama. Sat na sebi ima otisnut i standard otpornosti MIL-STD-810G koji označava da ne bi trebao prestati raditi zbog vanjskih čimbenika za vrijeme svog prosječnog životnog vijeka, ako se naravno koristi na predviđeni način kako biste sat na ruci trebali koristiti.

 

Sustav

Na prvi pogled, sustav novog Instinct 2 sata ostaje isti kao i do sada, no zapravo se radi o daleko naprednijem satu nego što je to bila prva verzija. Zapravo, lagano ga možete usporediti s Fenix linijom po svojim mogućnostima, samo u manjem i gumenijem obliku. Osim glavnog lica sata koje naravno možete mijenjati, dobivate listu popularnih widgeta s brzim pogledom, kakav imaju i skuplji modeli, te klikom na svaki dobivate standardno detaljniji prikaz sustava. Uz to naravno imate daleko veću listu sportova koje sat može pratiti, a trebat će vam vremena da samo prođete kroz sve sportove te ni ovaj model nije pošteđen golfa. Sat sada može pratiti i vaše spavanje, VO₂Max, detektirati padove, hidraciju i druge funkcije koje su bile ekskluzivne skupljim modelima.

Garmin Instict 2 screen

Brz i sažet pregled: svih prikupljenih informacija može se prilagoditi svakom korisniku, da prikaže ono što ih zanima

Dobiva i zanimljivu funkciju koja je nova i na Fenix liniji koja uzima „snapshot” vašeg zdravlja kroz dvije minute mirovanja s kompletnom slikom svih senzora, uključujući i disanje. Kako smo spomenuli, novi HR senzor sada radi i pod vodom tako da vam ovo može biti idealan pratitelj i u vodenim avanturama s 10 ATM standardom. Zanimljivi dodaci su i Garmin Pay, plaćanje NFC-om koji je već populariziran na drugim satovima, a tu je i vrlo zanimljiv ConnectIQ, Garminov dućan aplikacija koji također nudi dodatnu personalizaciju sata, no imajte na umu kako ovaj sat dolazi sa svega 32 MB interne memorije pa su neki dodaci s te strane limitirani.

Instinct 2 dobiva sve bitne senzore, uključujući GPS, barometar, kompas, termometar, brzinomjer, mjeri aklimatizaciju na novu okolinu, bilo da se nađete u značajno toplijim ili hladnijim uvjetima ili se radilo o visinskoj aklimatizaciji. Osim avantura na otvorenom, podržani su naravno i treninzi snage, HIIT treninzi i drugi specifični načini vježbanja u zatvorenom. Svi podaci šalju se u aplikaciju na mobitelu koje onda možete gledati i analizirati na većem zaslonu. Imajte na umu da nećete dobiti napredne opcije s kartama s obzirom na malen zaslon i malu internu memoriju, no i dalje imate navigaciju od točke do točke kao i pomoć pri vraćanju na originalni položaj ako se izgubite. Aplikacija na mobitelu uvelike će vam pomoći i kod navigacije kroz menije kao i postavljanje sata jer svim postavkama možete upravljati na mobitelu koje su onda ažurirane na satu tako da ne trebate stalno klikati kroz sitne menije sata. Ostatak sustava vrlo je sličan drugim Garmin satovima, tako da ćete se vrlo lagano snaći ako prelazite sa drugog modela, no novi korisnici će se ipak namučiti dok ne zapamte gdje se nalaze njihove česte postavke i kako njima navigirati.

Garmin instinct ikone

VELIKI USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA ZA 2022.

NOVA GODINA, NOVE FUNKCIJE

Pametni i sportski satovi nove generacije spremni su za dolazak proljeća, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve atraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da će svatko biti zadovoljan odabirom.

Više informacija

  • Model: Instinct 2
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Memorija: 32 MB
  • Ekran: 0,9'', transreflektivni
  • Baterija: 28 dana/30 sati u GPS modu
  • Debljina i masa: 45 x 45 x14,2 mm/52 g
  • Ostalo: Akcelerometar, HR senzor, Pulse OX, barometar, magnetni senzor, termometar, kompas
  • Ustupitelj i cijena: Garmin www.garmin.hr Cijena: 3.950,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Instinct 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Instinct 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.