Huawei Watch GT3 Elite - 4.3 out of 5 based on 3 votes
Huawei Watch GT3 Elite

Huawei Watch GT3 Elite

Idealan casualac

S GT verzija Huaweijevih satova tradicionalno su maknuli sve manje popularne feature i fokusirali se na rekreativce s fokusom na dugotrajan rad baterije

Dok su se GT modeli u startu predstavljali kao vrlo limitirani satovi kojima je dugo trajala baterija, praktički sve što smo o njima pisali do sada više nije točno. Prvi modeli imali su nekih 5 lica sata bez AoD-a i interne memorije. Danas, ovaj sat najbliži je punoj Huawei Watch 3 seriji s velikom količinom mogućnosti, no i dalje im je fokus na rekreaciji i trajanju baterije, tako da će ipak pokoji detalj biti nedostupan, poput Wi-Fi sustava. Sat se s povezanim mobitelom spaja isključivo Bluetoothom što ažuriranja čini malo sporijima, no zato imate veliki plus na trajanju baterije, kao i cijeni sustava. Sat kao i ostali dolazi u dvije veličine te imajte na umu da će manji sat imati i manju bateriju.

GT modeli koriste Huaweijev LiteOS sustav koji se pokazao vrlo jednostavnim za korištenje, no zato je i limitiran dodatnim aplikacijama što ga stavlja u drugu kategoriju kako smo već pričali, gdje jednostavniji sustavi imaju fokus na trajanju baterije, što je planski napravljeno. Mi na testu imamo Elite verziju sata s malo većom cijenom koja dolazi s metalnim remenom, a remen i kućište su „čelične” boje te se kao takav može naći i kao dio profesionalnog izgleda. Zamjenom remena za silikonski brzo dobivate standardni sportski sat koji je ugodno nositi i za vrijeme rekreacije.

Huawei Watch GT 3 1 2

Moderan senzor: i bežično punjenje satu daju jednostavno i precizno korištenje na koje se svatko može naviknuti

 

Na test smo dobili veći sat promjera 46 mm, dok na tržištu možete naći i manju 42-milimetarsku verziju s drugačijim bojama. Oba sata imaju jednake funkcije, no manji ima i manju bateriju s u prosijeku upola kraćim trajanjem. Manji sat ima i zaobljenije rubove prednjeg stakla bez značajnih detalja, te bi se minimalan dizajn mogao dopasti korisnicima. Veća verzija koju mi testiramo ima ravno staklo sa zakošenim staklenim rubom s čije su vanjske strane urezane minute za u teoriji lakše čitanje analognih lica, no daju i zanimljiv dizajn prednjoj strani sata. Sat ima velik 1,43-inčni AMOLED zaslon visoke svjetline pa ga je lagano čitati i na suncu.

Sat podržava touchscreen funkcionalnost i geste za navigaciju, a u tome mu pomažu i dva gumba s desne strane. Točnije, gornji gumb je ujedno i klasična kruna koja se može rotirati za navigaciju te je Huawei implementirao i haptičku vibraciju kakvu imaju premium mobiteli, pa nam pri korištenju daje više mehanički osjećaj kontrole. Dok je kućište čelično, stražnja strana koja je u dodiru s vašom kožom plastična je kako bi omogućila wireless charging, a sat je kompatibilan sa svim Qi punjačima te dolazi i s vlastitim držačem. Elite verzija dolazi s već spomenutim metalnim remenom, no ako vam je prevelik možete ga sami skratiti pošto ima tool-less dizajn skidanja pojedinih rebara za skraćivanje.


Sustav sata

Huaweijevi GT satovi koriste LiteOS, a nova verzija koja dolazi s ovim satom naravno donosi nove mogućnosti, uključujući i rastuću listu podržanih aplikacija iz njihova AppGalleryja. Navigacija kroz sustav sata ostaje jednostavna s touchscreenom koji podržava neke geste poput zumiranja, dok vam u pomoć dolaze bočni gumbi. Ako na Huaweijev sustav dolazite s drugog sata, poput nas za vrijeme usporednog testa, trebat će malo navike na donji gumb jer vas iz bilo kojeg menija njegov pritisak stavlja u listu sportova koju sat može pratiti, a ponovni klik starta praćenje tog sporta. Drugim riječima, donji gumb je kratica te se kao takav može i programirati. Gornja kruna služi za scrollanje i potvrdu odabira pritiskom.

Glavni izbornik ima sve aplikacije na jednoj hrpi, no možete ih poslagati i u klasičnu listu, prema vlastitim preferencijama. Sat dolazi s većim brojem aplikacija te će one generalno biti sve što sat može ponuditi, uključujući praćenja sportova, sve senzore na satu kao i pametne funkcije. AppGallery nudi uzak odabir aplikacija treće strane. Kako smo već spomenuli, sat se među ostalim fokusira na život baterije, a njega može zahvaliti izostanku čipova poput Wi-Fi-ja i eSIM opcija koje ima standardna verzija sata. To znači da se povezuje isključivo Bluetoothom, pa nam je ažuriranje sata trajalo značajno dulje čisto radi brzine prijenosa BT vezom. Smatramo da se ipak isplati pričekati, pa imati dulje trajanje baterije kao rezultat. Baterija je i veliki plus ovoga sata, a Huawei ističe do 14 dana na jednom punjenju ako se u obzir uzme neki njihov specifičan način korištenja uz vježbanje.

Huawei Gt3 elite screen

Aplikacija: je jednaka kao i kod Watch 3 modela, a omogućuje jednostavno skidanje novih lica i mijenjanje postavki, kao i pregled aktivnosti

Mi smo uključili sve funkcije konstantnog praćenja, uključujući otkucaje, zasićenost kisikom i druge mjerne funkcije, kao i konstantan rad zaslona. Ako se bavite rekreacijom poput biciklizma ili volite planinariti, paljenje GPS praćenja značajno će skratiti trajanje baterije. GPS je poboljšan u ovom satu te je signal uhvaćen vrlo brzo za vrijeme našeg testa, no vožnja Jarunom nema puno prepreka za ovaj sustav. Sat prati i druge detalje poput spavanja i stresa koji imaju zanimljive podatke i objašnjenja, no smatramo ih više zanimljivim informacijama nego funkcijom koja će vam pomoći s nesanicom. Zamijetili smo da novi sustav brže detektira promjene pa tako može podržati i HIIT treninge s većom preciznošću nego do sada.

Sat se na kraju reklamira više na sportsku stranu, tako da sada može pratiti preko 100 sportova. Lista je velika i možete odabrati favorite, a većini sportova pratiti će otkucaje srca i dati vam projiciranu potrošnju kalorija na temelju vaših unesenih podataka, dok će specifični sportovi poput trčanja imati više prikupljenih statistika, pa čak i AI sustav koji vam može nuditi savjete za efikasniji trening. Dok smo mi daleko od profesionalnih, pa i rekreativnih trkača, generalno se ovaj sustav smatra idealnim za početnike i možda rekreativce. Osim toga, novi sustav uzimati će vaše općenito zdravlje s rezultatima svih mjerenja za gradiranje i savjete, nakon nekog vremena nošenja sata. Sat dolazi s mikrofonom i zvučnikom, pa ako dobijete poziv, možete se javiti na sat da ne vadite mobitel, a sve ide preko Bluetootha. S druge strane, nedostaje NFC čip za beskontaktno plaćanje, što ipak smatramo propustom s obzirom na jednostavnost korištenja na drugim satovima.

Huawei Watch GT3 Pro Ikone

VELIKI USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA ZA 2022.

NOVA GODINA, NOVE FUNKCIJE

Pametni i sportski satovi nove generacije spremni su za dolazak proljeća, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve atraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da će svatko biti zadovoljan odabirom.

Više informacija

  • Model: Watch GT3 Elite
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: HarmonyOS 2.1
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: 1,43'', AMOLED
  • Baterija: 455 mAh
  • Debljina i masa: 45,9 x 45,9 x 11 mm/42,6 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, termometar
  • Ustupitelj i cijena: Huawei consumer.huawei.com cijena: 2.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch GT3 Elite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch GT3 Elite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.