Garmin Forerunner 965

Garmin Forerunner 965

OLED invazija

Novi flagship sportski sat za trkače donosi i vrhunski zaslon, no to ne znači da ga i ostali sportaši ne mogu koristiti jer dolazi napunjen opcijama za ogroman broj sportova.

Niti godinu dana od izlaska Forerunner 955 modela, već dobivamo Forerunner 965 verziju. Glavna razlika je u novom AMOLED zaslonu koji je već poznata priča u Garminu, poput Fenix7/Epix (Gen 2) priče. Zahvaljujući novom zaslonu, Forerunner 965 ima veću dijagonalu zaslona, bolju rezoluciju, poboljšanu čitljivost u mračnijim uvjetima, kao i bolji prikaz detaljnih ilustracija zahvaljujući rezoluciji. Čak je i nešto malo tanji. Naravno, svjetliji zaslon dolazi s osjetnim padom u trajanju baterije, pa je i to detalj koji treba pratiti kod odluke o kupnji sata. 

Ono što smo prvo primijetili kada smo testirali satove jest da je od svih satova na testu Forerunner 965 jedini s osjetno manjim refleksijama na dnevnom svjetlu, prema slici koju možete vidjeti u odjeljku „Tehnologija“ ovog usporednog testa. Forerunner 965 koristi Gorilla Glass 3 DX zaštitno staklo te je teško reći rade li neki dodatni premaz, no čitljivost AMOLED zaslona u usporedbi s ostalima po danu je značajno bolja, a Forerunner 265 nema DX verziju te ima refleksije na danjem svjetlu. Okvir oko samog ekrana sada je od titanija, što mu podiže izgled, dok je ostatak kućišta napravljen od vrlo otporne plastike koja omogućuje vrlo malu težinu sata, kako vam ne bi smetao za vrijeme trčanja ili bilo koje druge rekreacije.

Sat koristi isti layout kao ostali Garminovi premium satovi, u obliku pet fizičkih gumba za navigaciju kroz menije, tako da korisnici koji su se navikli na klasičnu kontrolu i dalje mogu brzo pokrenuti željene radnje - a i kada se sat smoči, lakše je ovako njime upravljati. Uz gumbe, tu je i touchscreen navigacija koja radi odlično te se njome može obaviti skoro sve, a značajno olakšava upravljanje kartama. Dok su gumbi standardno okrugli, gornji desni koji tradicionalno služi za pokretanje aplikacija je stiliziran i nešto veći za lakšu navigaciju. Od senzora s donje strane dobivamo standardnu Garminovu ponudu s najmodernijim Elevate v4 senzorom koji precizno prati vaš rad srca, zasićenost krvi kisikom i druge detalje, dok sat preko kretanja tijela, barometra i drugih senzora može izračunati i predstaviti vam ostale detalje vježbanja i svakodnevnice. Sat podržava slušanje glazbe skidanjem pjesama u unutarnju memoriju putem usluga poput Spotifyja, beskontaktno plaćanje i druge korisne značajke, a tu je i solidna baterija koja može izdržati i do dvadesetak dana rada, što uvelike ovisi o vašem korištenju sata i aktivnom treningu. Istaknimo da se sat i dalje puni preko Garminovog jedinstvenog fizičkog utora s donje strane sata. Sa svim opcijama uključenima te sa slušanjem glazbe, sat vas može aktivno pratiti GPS-om oko 8 sati, što je dovoljno za dobar dio aktivnih sportova.

Garmin je svoj operativni sustav razvijao godinama neovisno o drugim proizvođačima pametnih satova i s fokusom na sport i zdravlje, pa tako danas ima upotpunjen i atraktivan UI koji, ako malo zagrebete ispod površine, ima više opcija nego ih možete navesti u jednom članku. Svaki sport, svaki oblik praćenja vaše rekreacije i svakodnevnice ima podmenije koji vam omogućuju da sat optimizirate sebi i garantiramo da vam većina njih neće trebati, no to je jedini način da Garmin zadovolji većinu sportaša i njihove specifične potrebe. Otišli su toliko daleko da sada možete upravljati satom preko mobitela na kojem je lutanje po menijima ipak malo jednostavnije. Realno, opcije nećete mijenjati često, te je jedino prvo postavljanje i optimizacija avantura. Ali jednom kada ga prilagodite, potrebno je samo pritisnuti start. Kao i uvijek, Garminova widget sekcija kojoj pristupate jednostavnim skrolanjem početnog zaslona gore ili dolje nudi vam vrlo pregledne informacije o svakodnevnim performansama, a klikom widgeta ulazite u puno detaljniji prozor ili pokrećete aplikaciju koja je vezana za taj widget. U usporedbi s Epix/Fenix modelima, ovaj sat nudi gotovo sve funkcije, no po nama ima vrlo sportski ilustrirane menije s puno boja koji još više dolaze do izražaja na AMOLED zaslonu te čine sat još atraktivnijim. Jednom kada se unesete u cijelu smartwatch priču i krenete s treninzima, detalje svojih vježbi možete lagano pregledati na mobitelu ili računalu. Sat vam daje savjete kada se i koliko odmoriti za optimalno sljedeće vježbanje te kako biste izbjegli premor ili ozljede, a ima i trenera koji može poboljšati način na koji vježbate, iako ovaj sat možda i nije za čiste početnike.

 

Garmin_Forerunner_965-1-2.jpg

AMOLED: Novi zaslon visoke svjetline i čitljivosti, zahvaljujući posebnom premazu može se kontrolirati fizičkim gumbima, primjerice dok je sat mokar. Pored toga imate i touchscreen za brzu navigaciju, pogotovo u kartama

 

Više informacija

  • Model: Forerunner 965
  • Isplativost: Visoka
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Memorija: 32GB
  • Ekran: 1,4”, AMOLED
  • Baterija: 7 do 23 dana
  • Komunikacija: Pozivi, SMS
  • Debljina i masa: 52g
  • Plus: Baterija, AMOLED zaslon, lagan
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Forerunner 965

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Forerunner 965 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.