Acer XB271HK - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Gaming Igre pokrenute na 4K izgledaju neusporedivo bolje, još kad se doda GSync tehnologija...

Acer XB271HK

Lovac na konkurenciju

Prvi dojam vjerojatno će biti: „još jedan klasično nabrijani igraći monitor s prenapuhanom cijenom“. No, uzmite u obzir kako je ovo Aceru svojevrsni prvijenac i morao je otići „cijelu extra milju“ ispred konkurencije kako bi se etablirao. Nije pogriješio

Acer je krajem prošle godine najavio novu liniju gamerskih proizvoda kojom je jasno dao do znanja kako želi konkurirati Asusovom ROG-u ali i Dellovom Alienwareu. Na tržište je izašao pun samopouzdanja s cijenama koje su ‘al pari’ ovim brandovima. Dok su oni svoju reputaciju gradili godinama, pa i cijelo desetljeće, Acer se odlučio katapultirati u njihovu cijenovnu klasu automatski – možda odavde naziv Predator?! Može li zeleni Acer konkurirati u high-end segmentu sa svojim novim gamerskim monitorom kodne oznake XB271HK?


TN za više od 6 tisuća kuna?

Da, dobro ste pročitali, danas nije jeftino biti gamer. Dizajnerski, Acerova zvjer neodoljivo podsjeća na Asusov PG278Q (koji smo imali na stolu krajem 2014. godine) iako se trudi sakriti to drugačijom izvedbom stolnog stalka. Kombinacija crne i crvene očito je puni pogodak ciljane skupine potrošača tj. slaba točka svakog gamera, jer odaje dojam snage, moći i vrhunskih performansi. Ipak Asus je ovo prvi skužio i isfurao. Kakogod, Acerov proizvod djeluje premium, tu nema dileme, dapače izradom nadilazi Asus, a posebno tanak obrub ekrana Predatorovog modela jedan je od najtanjih koje smo ikada vidjeli. Zavidna razina kvalitete izrade, a dobivate i integrirane zvučnike unutar kućišta monitora snage 2 W po kanalu. To je greška. Zvuk koji dopire iz njih nikako neće zadovoljiti apetite nekoga tko kupuje ovog predatora među monitorima gaming klase, to je sigurno i zapravo samo smetaju te povećavaju konačnu cijenu. Nedostatak snažnog i definiranog basa koji dolikuje eksplozijama u igrama uvelike degradira cjelokupno iskustvo igranja. Zvuk definitivno ne prati kvalitetu slike koje je jedna od najimpresivnijih za monitor koji se deklarira „gamerskim“ brandingom.

Acerova zvjer dakle ima 4K nativnu rezoluciju koja preko 27-inčne dijagonale ekrana rezultira DPI-om koji će većini korisnika za rad s tekstom i ikonama biti preveliki bez korištenja neke vrste skaliranja. Na svu sreću, skaliranje u Windowsima 10 daleko je doguralo od 8-ice i 8.1, pa sada sve izgleda zaista vrlo dobro. U suprotnom, ako vam se ne sviđa niti novi rezultat (dok radite s tekstom i sl.) uvijek možete postaviti monitor na nižu rezoluciju koja vam odgovara. Iskreno ne vidimo nikakvu praktičnu prednost 4K rezolucije na 27“ monitoru osim gaminga i to govorimo kao korisnici 1440p i 1600p rezolucija koje predstavljaju idealan DPI za neki ozbiljniji rad. S druge strane, igre pokrenute u 4K na ovim dijagonalama izgledaju neusporedivo bolje i ljepše nego u FullHD ili spomenutim 2K rezolucijama. Još kad je monitor poput ovoga baziran na IPS-u, našoj sreći nema kraja.

G-Sync nešto je najbolje što se dogodilo gamingu iza multimonitorskog setupa i prije propalog 3D-a. Točnije anti-tearing i anti-shuttering tehnologije poput G-Synca i FreeSynca, zajedno. Fluidnost pokreta (pod pretpostavkom da imate adekvatnu zvjerku od PC-ja u kombinaciji sa snažnim CPU/GPU-om) pod svim silnim teksturama u igri, bez neželjenih artefakata pružaju igraču iskustvo poput gledanja filma u HFR-u, glava i oči ne bole niti nakon maratonskih vikend dionica na LAN partyju kod frenda iz kvarta, to je i krajnji cilj – pružiti što bolje iskustvo.

Acer Predator XB271HK

IZRADA: Kao i prikaz slike, vrlo kvalitetna. Gamerski look, kombinacija crvene i crne, sa strane se ne trudi biti tanak, ali je zato sprijeda jako tanak obrub ekrana


Performanse adekvatne imenu - Predator

Izgleda da je Acer ozbiljno shvatio konkurenciju i predstavio monitor koji je prvo spoj profesionalnog ekrana sa zavidnim karakteristikama prikaza pa tek onda gaming model. Iako se njegov branding i marketing odlučio na strogo gamersku promociju. Zato se ne može pohvaliti odzivom od ispod jedne milisekunde kao neki konkurenti ali u rukavu ima nešto bolje – praktičnu kvalitetu slike. Razliku između 4 ms i 1 ms u praksi je moguće detektirati skoro samo u laboratorijskim uvjetima, pogotovo jer se radi o prijelazu između nekih određenih tonova boje. Ono što je pravi as u rukavu ovog Predatora je realan balans nijansi boje, gamut i snažan kontrast s kojima može stati uz rame jednom Dellovom modelu iz klase 4-5k kuna, niže 2K razlučivosti. Na kraju ostaje cijena, koja je zaista visoka, no imajte na umu da samo G-SYNC modul košta više od 1500 kuna, raspon osvježavanja je od 24-75 Hz. 144 Hz na 4K za sada ostaje samo budućnost jer niti najbrži GPU-ovi to trenutno ne mogu pogurati.

Monitor posjeduje USB 3.0 hub s dva priključka, ima minimalistički dizajnirano OSD sučelja, vrlo pregledan i detaljan izbornik s mogućnošću ugađanja 6-Axis boja te tzv. Aim Point crosshairom za igrače FPS-ova kojima nudi mogućnost postavljanja virtualnog nišana čak i unutar igara koje nemaju tu mogućnost – čitaj varanje. Ako vas nije uhvatila groznica 21:9 formata igraćih monitora, Acerov Predator izuzetan je primjerak spoja vrhunske tehnologije, performansi i tipičnog agresivnog gamerskog dizajna.

Maloprodajna cijena:
6.899,00 kn

Više informacija

  • Model: Acer XB271HK
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 3
  • Proizvođač: Acer
  • Tip: IPS LED LCD
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 27” / 4K (3840 x 2160)
  • Statički/dinamički kontrast:: 1000:1 / 100000000:1
  • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m2
  • Kut vidljivosti: 178°/178°
  • Vrijeme odziva: 4 ms
  • Priključci: DisplayPort 1.2, HDMI, 3,5 mm stereo izlaz
  • Dodatno: 2 x USB 3.0, USB Hub, 2 x 2 W zvuËnici
  • Dimenzije: 614,7 x 368,3 x 61 mm
  • Masa: 4,6 kg
  • Plus: Prikaz boja odgovara profesionalnim standardima, kontrast, definicija crne boje, G-sync, dizajn i kvaliteta izrade, rezolucija
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: Recro, www.recro.hr, Maloprodajna cijena: 6.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer XB271HK

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer XB271HK - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.