Philips Momentum 329M1RV

Philips Momentum 329M1RV

Nova generacija gaminga

Izgleda kako su monitori još jednom premašili mogućnosti prosječnog hardvera zahvaljujući dolasku najnovijih standarda koji će svakoga impresionirati

Kupovanje high-end komponenti za gaming danas jednostavno iziskuje i značajnu investiciju. Kada nabrajamo komponente složenog računala, ostavljamo odabir monitora korisniku, no ako želite solidan monitor, postoji nekoliko bitnih stavki koje morate uračunati, uključujući sve prednosti i mane pojedinih tehnologija. No, tu su i nove konzole koje također imaju velik broj tehnologija kojima dosežu 4K rezolucije s brzinama do 120 Hz u povoljnim uvjetima. Među svim tim standardnima, certifikatima i kraticama, teško je znati što vam točno treba za odlično gaming iskustvo na svim platformama.

Philipsov Momentum 329M1RV model je nastavak njihove Momentum serije premium monitora za gaming kako na konzolama, tako i na računalima. Ovaj model nosi Xbox-ov certifikat da može prikazati sve mogućnosti njihovih najnovijih konzola, no i spajanjem na najmodernije računalo dobivate listu značajki. Philips je izvukao maksimum iz IPS tehnologije koja monitoru omogućuje iznimnu svjetlinu i vrlo široke kutove gledanja tako da je idealan i za dnevni gaming za više korisnika ako pričamo o konzolama. Riječ je o 4K monitoru dijagonale 32”, što mu nudi vrlo oštru sliku i za gledanje izbliza. Zahvaljujući najnovijim HDMI standardima, ujedno nudi i brzinu osvježavanja do 144 Hz ako ga povežete s kompatibilnim uređajima koji imaju moderni HDMI 2.1 ili DisplayPort utor. Zaslon podržava nešto više od milijardu boja zahvaljujući 8-bit + FRC tehnologiji. Kada spominjemo kompatibilnost s konzolama, to uključuje i FreeSync Premium implementaciju, tako da će se monitor prilagoditi brzini grafičke kartice za prikazivanje brzinom od 48 do 144 Hz kako bi se eliminirao screen tearing bez povećanja latencije. Ovaj monitor će uistinu zasjati kod onih koji koriste više sustava, jer sva četiri utora koje ima podržavaju nove standarde, pa prebacivanje s konzole na PC ili laptop nije problem te se može napraviti jednim pomakom kontrolera na zaslonu. Uz to, monitor podržava i KVM tehnologiju, pa miš i tipkovnica povezani na monitor mogu upravljati s više računala koji su povezani na monitor, bez prespajanja. Tako uz gaming PC, lagano USB-C kablom povežete laptop na monitor koji ga osim prijenosa slike istovremeno i puni, te s laptopom upravljate već povezanom periferijom na monitoru.

 

Philips-329M1RV-2.jpg

 Philips: na monitor donosi AmbiGlow pozadinsku rasvjetu koja znatno podiže opći dojam korištenja

 

Philips je ubacio i jedinstven AmbiGlow efekt koji osvjetljuje pozadinu monitora poput zida u bojama po vašem izboru, a možda najatraktivnije je kada one prate sadržaj koji zapravo vidite na samom monitoru, pogotovo u gamingu kada su boje najzasićenije.Monitor nosi VESA DisplayHDR 400 standard, no on se može popeti i iznad 500 nita svjetline. Imajte na umu to da iako će visoka svjetlina svakako pomoći u prikazu HDR sadržaja, IPS matrica sama po sebi ima nizak kontrast, a nedostatak pozadinskih dimming zona znači da HDR sadržaj neće imati udaran efekt kao na OLED zaslonima - no OLED zasloni, s druge strane, ne mogu imati toliku svjetlinu cijelog zaslona. Ovaj monitor ima više načina prikaza, no imajte na umu da će značajno promijeniti i paletu boja, često u hladnije nijanse. Primjerice, kada upalite FPS način rada, dobivate veće osvjetljenje tamnih dijelova scene za bolju vidljivost, no i značajnu promjenu boja.

Više informacija

  • Model: Momentum 329M1RV
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Dojam: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: IPS, W-LED
  • Osvježavanje: Do 144 Hz (FreeSync Premium / GSync compatible)
  • Snaga osvjetljenja: Do 500 nita
  • Dijagonala: 32”
  • Kontrast: 1.000:1
  • Rezolucija: 3.860 x 2.180 piksela
  • Priključci: 3x HDMI 2.1 / 1x DisplayPort 1.4 / 4x USB-A / 1x USB-B / 1x USB-C (DP Alt + 65 W) / 1x 3.5 audio
  • Dodatno: DisplayHDR 400
  • Dimenzije: 71,5 x 46,6 x 29,7 cm
  • Masa: 11,63 kg
  • Plus: 4K@144 Hz IPS panel lako se mjeri s konkurencijom, no Philips donosi i solidno ozvučenje, kao i AmbiGlow efekt osvjetljenja
  • Minus: IPS zaslon unatoč visokoj svjetlini nema mogućnost idealnog prikaza HDR sadržaja
  • Ustupitelj i cijena: Microline Hrvatska www.microline.hr, Cijena: 1.089 € /8.205 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips Momentum 329M1RV

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips Momentum 329M1RV - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.