Sharkoon CA300T

Sharkoon CA300T

Odlično kućište za high-end računala

Spremate li se upgradeati na vrhunsku PC zvijer, Sharkoon ima rješenje kako je držati pod kontrolom.

Sharkoonovo kućište došlo nam je na vrata te smo se iznenadili težinom kutije s obzirom na to da praktički teži kao gotov prosječan sustav. No, od prvog trenutka kada ga otvorite postaje jasno da se ne radi o prosječnom kućištu. Ovaj primjerak definitivno je dizajniran da bude vidljiv, a ostavlja impresivan dojam.

Prije svega, bitno je napomenuti da kućište samo ima gotovo 15 kila. Težinu možete zahvaliti činjenici da je u potpunosti napravljeno od metala i stakla, te svaka komponenta na njemu daje dojam dugotrajnosti. Mi smo imali priliku isprobati bijelu verziju koja i dalje ima crnih detalja, no u prodaji se može naći i crna verzija. Po našem mišljenju, ako planirate RGB rasvjetu, bijelo kućište svakako će podići ukupan izgled i dojam.

 

Sharkoon Elite Shark CA300T 1 2

 

Prednja strana istovremeno daje jedinstven izgled urezan u prednju, metalnu ploču. Prorezi su veliki te ventilatorima daju dovoljno zraka i za najzahtjevnije sustave. Kako bi se zaustavila prašina, izrezani dijelovi sprijeda prekriveni su mrežom koju je lagano očistiti usisivačem. Prednja strana dolazi s tri već postavljena 120 mm ventilatora. Riječ je o RGB ventilatorima tihih performansi koji su straga spojeni na kontroler.

Ako želite, ventilatore s prednje strane možete zamijeniti s do tri 140 mm ventilatora koji nude slične performanse uz nižu buku. Na prednjoj je strani dovoljno prostora za sve dimenzije i kombinacije radijatora vodenog hlađenja do 420 mm duljine.

Gornja strana kućišta sastoji se od tri sloja: prvi je samo kućište s izrezom za instaliranje 120 ili 140 mm ventilatora ili hladnjaka, s maksimiziranim prostorom kako bi oni mogli izbacivati zrak. Ideja je bila na tu konstrukciju staviti mrežasti filter prašine koji bi spriječio da prašina koja pada na računalo dospije do komponenti unutra. Treći sloj je metalni pokrov koji je perforiran da bi omogućio protok zraka kojeg izbacuju ventilatori, a istovremeno osigurava staklene stijene, iako one neće pasti ni ako pokrov maknete.

 

Sharkoon Elite Shark CA300T 3 2

 

Gornja strana nudi dovoljno prostora za još tri 120 mm ventilatora ili dva 140 mm ventilatora, kao i radijatore kompatibilne s dimenzijama tih ventilatora. Dizajnirana je tako da bude odmaknuta od same matične ploče, pa instalacija radijatora ne bi trebala smetati matičnoj ploči. Naravno, unaprijed provucite sve kablove i povežite konektore kako ne biste morali kasnije, kada sve spojite, kopati po sustavu.

Straga topli zrak aktivno izbacuje jedan 120 mm ventilator, čija se pozicija može namještati više ili niže zahvaljujući dizajnu tračnica za vijke. Svi vijci mogu se ručno odvinuti, a također su dizajnirani tako da ostanu na svome mjestu kako ne bi ispadali. Ispod ventilatora imate osam PCIe izlaza te dva vertikalna u slučaju da želite pokazati grafičku karticu. Naravno, na dnu je mjesto za napajanje koje ima vlastiti filtar prašine; on se proteže cijelom duljinom kućišta, a lagano ga je izvući i očistiti svakih par mjeseci.

Obje stranice kućišta su staklene, s metalnim ojačanjem na rubovima stakla. Metalni obrub ima i izdvojene držače, tako da se stranice skidaju povlačenjem stakla prema gore (jednom kada je metalni pokrov s krova kućišta skinut) te je lako vidjeti da se staklo drži u kanalima i da je čvrsto namješteno bez šanse da slučajno ispadne. Sve je moguće micati bez ikakvih alata.

 

Sharkoon Elite Shark CA300T 1 5

Unutrašnjost, a pogotovo stražnja strana, vrlo je prozračna. Bijela boja atraktivno je osvijetljena RGB sustavima, a svi znamo da RGB znači i velik broj dodatnih žica. Srećom, sve je potrebe moguće zadovoljiti jer kućište ima mnogo proreza i gumene obrube, a sa stražnje se strane našao i univerzalni RGB kontroler koji je kompatibilan sa svim 5 V RGB sustavima matičnih ploča.

Sa stražnje je strane moguće montirati do četiri HDD/SSD diska, a sprijeda još dodatna tri. Maksimalna visina CPU hladnjaka iznosi 16,5 cm. Naravno, sve je spremno i za custom vodeno hlađenje, s dovoljno mjesta i za tank vode.

Spomenimo naposljetku i prednji I/O. Smjestili su ga s lijeve strane, s idejom da ćete kućište vjerojatno imati postavljeno tako da se vaš sustav lagano vidi. Tu je gumb napajanja, RGB switch, dva USB 3.0 utora, audio utori te jedan USB 3.2 Gen 2 type C konektor. Oko svih utora imate također RGB osvjetljenje koje će pratiti osvjetljenje ventilatora pomoću spomenutog RGB kontrolera.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon CA300T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon CA300T - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.