Antec P120 Crystal

Antec P120 Crystal

Isplanirajte svoj build

Ovo kućište fokusirano je prvenstveno na izgled, no s druge strane, nudi vam dosta opcija oko popunjavanja kućišta.

Antec je izbacio P120 kućište u zanimljivom izdanju. Ima potencijala da zadovolji i najzahtjevnije buildove, no morati ćete dodatno uložiti pri slaganju kako bi sve ispalo zadovoljavajuće. Naime, prva stvar koju morate znati je da kućište samo po sebi dolazi bez ikakvih ventilatora te ih trebate kupiti odvojeno. S druge strane, ostavljeno je dosta potencijalnog prostora da se ventilatori ugrade i osiguraju impresivne performanse, kao i estetski dojam. Međutim, uzevši u obzir da smo sva kućišta na ovom testu isprobavali onako kako dolaze kupljena, ovaj detalj je, naravno, smanjio ocjenu.

Antec P120 Crystal body2

Dakle, P120 kućište idealno je ako želite pokazati svoje računalo. Prednja strana je u potpunosti konstruirana od komada stakla te na nju nemate opciju ništa pričvrstiti. Ista se priča nastavlja i na lijevoj strani. Prednja i lijeva stranica su složene bez vanjskih metalnih rubova tako da nude jedinstven i atraktivan stakleni dizajn. Stranica je čak postavljena na šarke te se otvara pomoću poluge sa strane koju samo povučete prema dolje. Na ovaj način dobivate vrlo lagan pristup ostatku sustava. Unutrašnjost je uistinu prostrana, u smislu da ima vrlo malo detalja koji bi narušili pogled, ali to uzrokuje i neke izazove kod slaganja s obzirom da često treba sakriti neke detalje builda. Možemo istaknuti i činjenicu da je gornja strana potpuno ravan komad lima te da su gore smješteni gumbi za paljenje i reset, kao i audio utori te dva USB 3.1 utora. Kao mali bonus, USB utori su osvjetljeni da ih lagano možete pronaći i u mraku. Desna strana, koja standardno prekriva kablove, ovoga puta ima perforirani odjeljak uzduž prednjeg dijela. Naime, predviđeno je da se prednji ventilatori montiraju sa strane prednjeg dijela kućišta, paralelno sa matičnom pločom. Ovdje možete instalirati do tri 120 ili 140 mm ventilatora, a dobivate i filter prašine koji se lagano čisti.

Antec P120 Crystal body

Kućište je dovoljno široko za 140 mm ventilator straga, a možete vertikalno instalirati i deblje grafičke kartice od tri slota za atraktivniji izgled

Standardan build tako može proći sa dva do tri ventilatora pored matične ploče te s jednim standardnim od 120 ili 140 mm straga koji izbacuje topli zrak. Također, kućište ima veći potencijal hlađenja. Naime, napajanje je prebačeno na vrh kućišta, pa je dno oslobođeno, što omogućuje instalaciju tri dodatna ventilatora. Ovakav setup otvara mnogo opcija za vodeno hlađenje, pogotovo ako sami slažete custom verziju. Naime, ako ipak niste spremni za custom vodeno hlađenje, jedna od opcija je i AiO hladnjak u stilu kako smo ga mi složili. Međutim, kako bi se mogao postaviti do vrha kućišta, maknuli smo kaveze za klasične tvrde diskove, kojih dobivate dva te ih je lagano ukloniti bez alata. Na ovaj način se toplina od procesora direktno izbacuje, a možete i instalirati tri ventilatora na dno kućišta za usis svježeg zraka. Naravno, savjetujemo i ventilator na stražnjem dijelu kućišta. Drugim riječima, ovakvo kućište možete ispuniti ventilatorima za odličan rashladni sustav, a u slučaju RGB ventilatora, dobiti ćete i atraktivan izgled zahvaljujući lagano zatamnjenom staklu. Imajte na umu da će vas svi ovi dodaci znatno koštati, što je i najveći minus ovakvog, nepopunjenog, kućišta.

Što se tiče instalacije, ona je uistinu jednostavna s puno prostora za rukovanje i kablove. Na cable management treba potrošiti malo vremena kako bi sve sjelo na svoje mjesto, a predviđeno je da sav višak žica stane na vrh pored napajanja, pa će s RGB sustavom brzo postati gužva.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: P120 Crystal
  • Proizvođač: Antec
  • Dimenzije, težina: 476 x 234 x 485 mm/10,4 kg
  • Utori: 2xUSB 3.0, mic in, slušalice out
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 5x 140 mm/ 6x 120 mm
  • Napajanje: Do 165 mm
  • Plus: Atraktivan i vizualno prostran dizajn sa puno potencijala
  • Minus: Potrebni su dodatni ventilatori za tih rad
  • Ustupitelj i cijena: Antec www.antec.com 770,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Antec P120 Crystal

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Antec P120 Crystal - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.