Lenovo Legion Y520-15ISK - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Lenovo  Legion Y520-15ISK

Lenovo Legion Y520-15ISK

Gejmerska legija

Nova gaming serija prijenosnika iz Lenova s cijenama već od 6199 kuna kreće sa GTX 1050 grafikom, što omogućuje nesmetani 1080p gaming, a doda li se tome kvalitetna izrada i dobar ekran, Y520 postaje sve zanimljiviji.

Što čini idealni gaming prijenosnik? Odgovor je jednostavan, ali se ta ideja može proširiti sa više parametara. Jednostavan odgovor bio bi da igraći monster treba imati sposoban hardver s fokusom na najbitniju komponentu – grafičku karticu. Gledamo li malo širu sliku, za gaming je bitna periferija (dobra tipkovnica, miš ćete ionako morati kupiti), ekran i zvuk, a naravno i kvaliteta izrade. Za kraj, možda je nekome bitno da se i na prvu vidi da se radi o gaming prijenosniku.

Lenovo Legion Y520 ima sve ove kriterije zadovoljene. Na prvi pogled odmah će vam biti jasna namjena, budući da se između ekrana i kućišta nalaze agresivno naglašeni zvučnici, u unutrašnjosti su slova na tipkama crvena, kao i pozadinsko osvjetljenje te osvjetljenje oko touchpada i power tipke. Ono što je malo nekarakteristično su gabariti, Legion je tanji od uobičajenih gaming brandiradnih laptopa i s 2,4 kg nije niti pretežak.

Lenovo Y520 15IKBN 4

Crveno za gaming Ova je boja igraći lajtmotiv i svaki prijenosnik koji želi prodor u gaming područje mora se pokoriti agresivnijem dizajnu. Pozadinsko osvijetljenje se ovdje može isključiti ili smanjiti, a vesele jačim obrubom izdvojene WASD tipke.

Kućište je na poklopcu ekrana napravljeno od išarane plastike, nije sve izvedeno ravno već su tu stilski dodana ispupčenja. Poklopac ekrana se čini najnesolidnijim dijelom inače vrlo čvrsto složenog prijenosnika koji je u unutrašnjosti gumiran. Kad smo već kod izrade, tipkovnica je sa smanjenim, ali prisutnim numeričkim dijelom ali zato, kako bi to jedan gamer i trebao imati, ima velike tipke za smjer. Također su posebno, debljim obrubom označene WASD tipke. Pozadinsko osvjetljenje se može regulirati na tri razine – isključeno, srednje i jako. Sve to na stranu, radi se o vrlo dobroj i udobnoj tipkovnici, bez uvijanja podloge, ne preplitkih tipaka. Touchpad je izveden u malo kičastoj maniri, ali baš onako kako bi od ove vrste laptopa to i očekivali. Njegova kvaliteta nije upitna, a hvalimo i odvojene lijevu i desnu tipku.

Nakon malo okolišanja, vratimo se na onaj jednostavan odgovor na pitanje radi li se o gaming laptopu. Serija Legion kreće od 6199 kuna i iako za taj iznos nećete dobiti sve ovo što ima naš testni model, imat ćete istu grafiku (nVidia GTX 1050) s kojom ćete na Full HD rezoluciji, koju Legionov ekran ima, moći igrati sve igre. U ponudi je još GTX 1050Ti koja je, jasno, još jača. Naš model Y520-15ISK dolazi sa snažnim Core i7 7700HQ procesorom koji ima četiri jezgre i osam threadova, surađuje sa 8 GB radne memorije, a ono što je možda još važnije, tu je SSD od 128 GB uz terabajtni klasični disk. U kompletu tako dobivate snažno računalo, responzivni sustav i što je najbitnije, sposoban 1080p gamer.

Lenovo Y520 15IKBN 5

HARMAN ZVUK Agresivno oblikovani zvučnici s obje strane kućišta ispod ekrana isporučuju glasan zvuk, ali i vrlo dobro reproduciraju cijeli raspon tonova

Ekran ima odlične kutove gledanja, svjetlinu i prikaz boja i doista je jedna od jačih stavki na ovom uređaju. Za zvuk se brine Harman, a spomenuli smo smještaj zvučnika koji daju dosta voluminozan zvuk, čak solidne niske tonove i vrlo je dobar kad je riječ o srednjim i visokim tonovima.

Iako se na Legionu nismo igrali koliko smo htjeli, bili smo zadovoljni framerateom na visokim postavkama u igrama Prey i Deux Ex Mankind Divided. U konačnici, Legion Y520 nudi odlične performanse i vrlo dobre grafičke mogućnosti, a uz kvalitetnu izradu s dizajnerski naglašenim igraćim detaljima i odličnim ekranom nudi se kao dobar odabir za igrače.

Više informacija

  • Model: Legion Y520
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel Core i7 7700HQ 28 GHz (Turbo Boost 38 GHz6 MB cache4 cores/ 8 threads)
  • Memorija: 8 GB DDR 4
  • Grafički sustav: Nvidia GeForce GTX 1050M i Intel HD Graphics 630
  • Tvrdi disk: 128 GB m.2 SSD +1 TB HDD (5400 rpm)
  • Optički uređaj:: Nema
  • Zaslon: 15,6’’ 1920 x 1080
  • Mreže: IEEE 802.11 ac/b/g/n, LAN 10/100/1000, Bluetooth 4.0
  • OS: Windows 10 Home 64-bit
  • Baterija: Li-Ion 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 380 x 265 x 25,8 mm/ 2,4 kg
  • Plus: Ekran, procesor, performanse, izrada, tipkovnica
  • Minus: Nije za gaming na više od 1080p
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo Store
    www.lenovostore.hr

    9.199,00 kn

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Legion Y520-15ISK

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo  Legion Y520-15ISK - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.