Garmin Vivoactive 4 - 3.0 out of 5 based on 8 votes
Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4

Mainstream sat pun mogućnosti

Vani je sve toplije, ljudi se bude iz zimskog sna i željni su rekreacije u prirodi. Praćenje vaših fizičkih statistika, osim što je bitno ako želite biti u top formi, može biti i zabavno za rekreativce, a neke i potaknuti da se dodatno pokrenu.

Dok se najčešće priča o Garminovoj premium ponudi satova, velika većina korisnika ipak ne treba sve funkcije i sportove koje on nudi jer većina ipak sa sobom nosi i mobitel koji na sebi ima sasvim pristojan prikaz karata. Šuma podržanih sportova na ovom satu iznenadit će nove korisnike.

Prethodni model sata koji je do sada bio na tržištu idealno se pozicionirao kao Garmin sat po pristupačnoj cijeni te se razvijao tijekom vremena. Naknadno je izašla i „Music“ verzija koja je nudila opciju spremanja glazbe iz popularnih aplikacija kako biste se mogli riješiti mobitela za vrijeme rekreacije.

 

Garmin VivoActive 4 2

 

Sat je mogao pratiti petnaestak sportova, kao i vaš srčani ritam i brojne druge funkcije, i nudio vam je savjete oko odmora ili vremena za rekreaciju.

 

Idealan Garmin za prosječnog korisnika

Garmin s VivoActive 4 satom sada nudi i VivoActive 4S model. Razlika je u veličini samog lica sata, ali i dimenzijama remena da bi se bolje prilagodili potencijalnim korisnicima. Standardni VivoActive 4 ima dijagonalu lica od 45 mm, dok VivoActive 4S nudi dijagonalu lica od 40 mm.

Možda na papiru to ne zvuči kao značajna razlika, no kada ih isprobate, vizualno su zamjetno drugačiji na premalenom ili prevelikom zapešću, što izbor čini još bitnijim. Oba modela imaju jednake mogućnosti. Jedina razlika je, naravno, u fizički manjoj bateriji kod manjeg modela.

 

Garmin VivoActive 4 4

Vanjski je izgled malo drugačiji od VivoActive 3 modela jer sada dobivate dvije tipke s desne strane sata za lakšu navigaciju. Zaslon podržava i touch funkcije za lakši prolazak kroz izbornike; priljubljeni su uz sam sat kako vam ne bi smetali pri zakretanju šake.

Sat dolazi u različitim bojama, ovisno o veličini. Dizajn satova omogućuje uranjanje pod vodu zahvaljujući 5 ATM standardu, što znači da ga možete koristiti i dok plivate. Naglašavamo da, nakon nošenja u slanoj vodi, sat treba biti ispran sa slatkom vodom jer dugoročan kontakt može oštetiti vanjski izgled sata.

Puna baterija može trajati do osam dana ako se sat koristi – kao sat. Uključite li napredne funkcije praćenja treninga, GPS praćenje i reprodukciju glazbe, baterija većeg sata izdržat će šest sati, dok će manji sat ipak trajati nešto kraće. To je dovoljno vremena za gotovo sve tipove rekreacije korisnika koji su za ovakav sat zainteresirani.

 

Garmin VivoActive 4 1 2

Naglasimo da se sat, osim Bluetoothom, može i preko WiFi-ja povezati na lokalnu mrežu, dok se spajanjem preko ANT+ standardno može povezati s drugim senzorima i Garminovim uređajima poput, primjerice, stražnjeg radara za bicikl, prednjeg svijetla ili biciklističkog računala.

Tako vas radar može putem sata obavijestiti o nadolazećim vozilima vibriranjem i vizualnom reprezentacijom udaljenosti. Preko WiFi-ja moguće se povezati i s glazbenim uslugama poput Deezera ili Spotifyja te preuzeti dovoljno glazbe koju potom možete puštati na Bluetooth zvučnike ili slušalice. Sat može pospremiti do 500 pjesama u svoju internu memoriju.

 

Garmin Pay je uvijek spreman

Senzori su, kako smo već spomenuli, također dobili upgrade te sada mogu pratiti i interpolirati još više podataka i detalja o vašem tjelesnom stanju te vam na temelju njih dati savjete. Tako imamo već standardne GPS, GLONASS i GALILEO sustave za maksimalnu preciznost lociranja, a dobivate i klasičan mjerač pulsa na zapešću.

U sat je ugrađen i barometar za precizno mjerenje vaše trenutne nadmorske visine, a kompas i žiroskop će pomoći aplikacijama da vas precizno usmjere na kartama. Ovi senzori i ugrađeni brzinomjer zajedno rade kako bi mogli pratiti brojne vježbe koje ovaj sat podržava; u usporedbi s prošlom verzijom, dodan je velik broj senzora.

 

Garmin VivoActive 4 1

Novi su mjerni podaci puls i količina kisika u krvi, a zajedno s drugim podacima, sat vam nudi i podatke o aklimatizaciji ovisno o visini na kojoj se nalazite pri penjanju.

Kao i kod prošlog modela, Garmin Pay vam omogućuje jednostavno beskontaktno plaćanje putem sata, eliminirajući potrebu za nošenjem novčanika. Za sada je plaćanje potrebno izvršavati putem Revolut kartice, no postupno se najavljuje dodavanje pojedinih banaka. Postavljanje traje svega nekoliko minuta te je vrlo intuitivno za korištenje.

Za točnu listu svih podržanih vježbi i vrsta praćenja, kako kondicije, tako i rada, ipak pogledajte detalje na Garminovim stranicama jer su mogućnosti tolike da ih je teško sve nabrojiti na nekoliko stranica.

 

Garmin Vivoactive 4 3

Imajte na umu i da su svi podaci vidljivi na mobilnoj aplikaciji koja vam na uvid daje detaljne i pregledne informacije u obliku brojeva i grafikona da biste vidjeli kako vam napreduje trening.

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Vivoactive 4
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Memorija: 3,5 GB
  • Ekran: 1,3" Transreflektivni
  • Baterija: Do 7 dana
  • Komunikacija: WiFi, Bluetooth, NFC
  • Debljina i masa: 13,5 mm, 51 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Garmin Hrvatska Cijena: 2.493,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Vivoactive 4

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Vivoactive 4 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.