HP ENVY 32 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
HP ENVY 32

HP ENVY 32

Quad HD Desktop

Lijep i velik monitor kojeg odlikuje QHD rezolucija od 2560x1440 piksela, što je 4 puta više od standardne HD rezolucije. Iako dizajnom više podsjeća na neki TV nego na monitor i to prvenstveno zbog Bang & Olufsen zvučnika koji su se smjestili s lijeve i desne strane, odlično će poslužiti za oboje.

Dizajnom monitora dominiraju ugrađeni stereo zvučnici snage 6 W s obje strane, koji reproduciraju jasan i čist zvuk iako im nedostaje definicije niskih tonova. No, od ovako tankih zvučnika ne možete očekivati da bas zvuči kao iz subwoofera. Njegov nedostatak nadoknadit će činjenica da je zvuk jasan i čist na svim rasponima glasnoće. Poglasnite li monitor do 100-tke, neće biti popratnih zujanja koje obično čujemo na opremi lošije kvalitete, uzrokovanih, ako ne samim zvučnicima, onda vibriranjem plastike ili drugih dijelova kućišta.

Obzirom da monitor ima 2 HDMI priključka, od kojih je jedan s ugrađenim MHL standardom te jedan display port moći ćete na njega spojiti raznovrsne uređaje te ga tako iskoristiti u potpunosti kao multimedijski zaslon. No, prvenstvena namjena mu je spajanje na desktop računala. Govorilo se i prije za full HD rezoluciju kako stanu dva prozora, jedan do drugoga, no tek je ova rezolucija ugodna za svakodnevni rad. Na širinu od 2560 piksela taman stanu dva prozora jedan do drugoga i to najčešće tako da je jedan (Photoshop na primjer) oko 60% širine dok je drugi (internetski preglednik) 40% širine. Veličina pojedinog piksela na ovom monitoru je 0,276 mm po pikselu što je zapravo odlična veličina. Iako je to u odnosu na gustoću piksela na novim mobitelima malo, pogledate li sliku monitora s udaljenosti od oko 1 metra nećete primijetiti zrnatost ekrana.

HP Envy 32 Monitor2

OSIM DISPLAY PORTA: i 2 HDMI priključka tu su i 3,5 mm audio ulaz te 2 USB priključka koje možete iskoristiti za recimo tastaturu i miš

Kut gledanja je odličan, 178 stupnjeva koje navode u specifikacijama pod horizontalni i vertikalni kut gledanja potpuno opravdava očekivanja. Ovdje je slika jasna iz kojeg god da se kuta gleda monitor i nema refleksije. Monitor nema IPS matricu, iako se tako čini zbog kvalitete već se radi o takozvanom WVA+ što HP nije baš najbolje objasnio, no slobodno pozovite društvo, skupite se oko monitora i uživajte u filmu.

Igre kod ovakvih rezolucija zahtijevaju nešto bolju grafičku karticu. Recimo, Battlefield 4 s Ultra postavkama na 1440p rezoluciji mogu vrtjeti AMD R9 290 ili 290X grafička s oko 40 fps dok Nvidijina GTX 780 Ti Battlefield radi na oko 60 fps. Sa slabijim grafičkim karticama vam se može dogoditi da ni video nećete moći gledati pri maksimalnim rezolucijama te tu treba biti oprezan. Treba spomenuti da se radi o modelu s AMD freesync tehnologijom kojom se izbjegava trešnja slike i vaši fps-ovi bi trebali glatko kliziti usklađeni s radom grafičke kartice. Dakako, preferira se AMD tabor.

HP Envy 32 Monitor 1 2

BANG & OLUFSEN: Zvučnici će reproducirati zvuk čak i na minimalnim postavkama glasnoće, no fali im basa

Envy 32 je vrlo kvalitetan monitor koji savršeno služi za multimediju i igre, ali zbog odličnog prikaza može poslužiti i kao radni monitor velike površine.

Više informacija

  • Model: ENVY 32
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Kvaliteta: 5
  • Ergonomija: 4
  • Cijena: 4
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: QHD (2560 x 1440 @ 60 Hz)
  • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m²
  • Vrijeme odziva: 7 ms gray to gray
  • Kontrast: 3000:1
  • Nagib: -5 to +23°
  • Veličina piksela: 0.276 mm
  • Konektori s HDCP podrškom: 1 MHL, 1 HDMI, DisplayPort 1.2
  • Dimenzije: 86,16 x 17,89 x 52,2 cm (sa stalkom); 86,16 x 5,82 x 43,36 cm (bez stalka)
  • Plus: Dijagonala, rezolucija, kut gledanja, B&O zvučnici, AMD freesync, MHL
  • Minus: Zvučnici nemaju bas, vjernost boja
  • Ustupitelj i cijena: HP Brand Store (www.hp-store.hr), 4.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP ENVY 32

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP ENVY 32 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.