Acer Predator XB241H

Acer Predator XB241H

Superbrzi grabežljivac

Mogućnost overclocka na 180 Hz i podrška za tehnologiju G-SYNC čine ovaj Acerov monitor odličnim odabirom za igranje bržih igara. Nažalost, usprkos vrlo dobrim performansama i odličnoj ergonomiji, nije osobito isplativ obzirom na trenutačnu ponudu na tržištu

 

Acerova Predator serija uređaja ističe se dobro prepoznatljivim dizajnom koji bismo najkraće mogli opisati kao dovoljno gamerski atraktivnim, a opet ne pretjerano agresivnim. U ovom slučaju imali smo priliku isprobati gamerski monitor koji spada u sam vrh ponude. Dovoljno je reći G-SYNC i 180 Hz i odmah je jasno kako s ovim Predatorom nema šale.

To se može zaključiti i prilikom prvog susreta s ovim monitorom. Kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini uz vrlo osebujno postolje u obliku slova V. Sve skupa prati i više nego dobra ergonomija. Širok raspon mogućnosti od jednostavnog zakretanja i podešavanja visine omogućit će vam da monitor smjestite i podesite prema svojim željama.

Ključne i najvažnije odlike ovog gamerskog Predatora ipak su podrška za G-SYNC i mogućnost frekvencije osvježavanja od 180 Hz! G-SYNC je Nvidijina tehnologija za sinkronizaciju brzine osvježavanja monitora i grafičke kartice, čime se osigurava posve „gladak“ prikaz bez trzanja i „pucanja“ slike.

Nadalje, ovaj monitor podržava i tehnologiju ULMB (Ultra Low Motion Blur) za dodatno smanjenje percepcije zamućenosti slike u pokretu, međutim, odabirom ove opcije slike iznimno gubi na svjetlini, a maksimalna frekvencija osvježavanja iznosi 120 Hz, pa je ne preporučamo koristiti. Ukoliko pak želite koristiti frekvenciju osvježavanja od 180 Hz, morate odabrati opciju za overclock matrice unutar samog izbornika za podešavanje slike.

 

Acer XB241H 2

 

Nakon toga imate na raspolaganju širok raspon frekvencija osvježavanja od 60, 85, 100, 120, 144 do 180 Hz. Nažalost, putem HDMI priključka moguće je koristiti isključivo frekvenciju osvježavanja od 60 Hz, što ga čini prilično beskorisnim, osim ako spajate neku igraću konzolu.

Predator unutar izbornika za podešavanje slike nudi dosta veliki broj gamerskih opcija. Primjerice, imate opciju za prikaz frekvencije osvježavanja, Dark Boost opciju za dodatno osvjetljenje tamnih scena u igrama, kao i famozne crosshair ikonice.

Očekivano, Predator se u igrama pokazao kao iznimno brz i odzivan monitor. Koliko stvarno koristi ima od maksimalnih 180 Hz, to ćete vi morati procijeniti. Međutim, svakako pozdravljamo dostupnost ovakve opcije. Nažalost, korištenje G-SYNC modula u prijevodu znači i Nvidijin porez na monitor, što se poprilično osjeti na ukupnoj cijeni.

 

Acer XB241H 3

Nema sumnje kako je ovaj Predator vrhunski gamerski monitor. Međutim, trenutno na tržištu ima dosta cjenovno isplativijih 144 Hz monitora koji će vam ponuditi usporedive performanse, što mu svakako ne ide u prilog.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Predator XB241H

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Predator XB241H - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.