BOSE Soundsport Free

BOSE Soundsport Free

Vrhunski zvuk

Nije iznenađenje činjenica da slušalice sa Bose potpisom imaju vrhunski zvuk. No, kod ovakvog proizvoda ipak postoji još par bitnih stvari koje se daju poboljšati.

Bose se sa svojim SoundSport Free slušalicama, kako i samo ime daje naslutiti, fokusirao na sportaše. Ta se činjenica najbolje vidi po dizajnu dijela slušalice koji dolazi u kontakt sa uhom. Naime, zamjenjivi silikonski umeci dolaze sa produžetkom čiji je cilj “zakvačiti” se za uho korisnika i tako osigurati slušalicu od ispadanja za vrijeme bavljenja sportom. Naravno, slušalice dolaze sa više nastavaka različitih veličina kako bi se mogle prilagoditi svakome korisniku. Drugi dio slušalice poprilično se razlikuje od konkurencije, radi većeg dijela koji viri iz uha te je nešto plosnatijeg oblika koji zato izgleda veće iz profila.

Slušalice radi dizajna vire izvan uha te se oslanjaju na to da izaberete točnu veličinu silikonskog nastavka da ostanu na mjestu, inače će lagano ispadati pri bržim kretnjama ili naginjanju. No, odabirom pravog nastavka možemo reći da nam nisu niti jednom ispale. Slušalice su različite jedino po gumbima koje imaju na sebi. Služe za kontrolu, te su po nama jedini minus ovog modela. Naime, dok lijeva slušalica ima samo jedan gumb za povezivanje, druga ih ima tri za kontrolu glazbe.

 

bose soundsportr2

Problem je u dizajnu gumba, te kako su oni na rubu slušalice, vrlo su sitnih dimenzija, povezani bez očitog razmaka, iako je srednji malo udubljen, a problem je u vrlo velikom otporu prekidača tih gumba. Nije ga moguće pritisnuti jednostavnim dodirom, već ćete slušalicu morati čvrsto primiti kako biste mogli pritisnuti gumb za primjerice stišavanje slušalica, ili jednostavno pauziranje. Naravno, problem nije ogroman, no odmiče vam pozornost od trenutne radnje, te je gotovo jednostavnije kontrolirati glazbu vađenjem mobitela.

Donji dio slušalica ima jasno vidljive pinove kojima se ostvaruje konekcija sa kutijicom za punjenje. Dva veća pina su magnetizirana kako bi se osiguralo držanje slušalica na mjestu u kutiji. Kutija također ima jasne lokacije za svaku slušalicu, te ih je jednostavno pospremiti i izvući, a dizajnom je osigurano da svaka samo stane na svoje mjesto kako vas ne bi dočekale nenapunjene slušalice.

Kutija je nešto većeg dizajna pa nam se nije previše dopalo držanje u džepu, već smo je češće pospremali u torbu. Na sebi ima samo Micro USB utor za punjenje te jedan veći gumb sprijeda koji omogućuje otvaranje poklopca, kao i provjeru stanja baterije kutije putem četiri LED lampice odmah ispod gumba. S obzirom na dimenzije kutijice, smatramo da se mogla ugurati i malo veća baterija, koja bi omogućila i treće potpuno punjenje slušalica.

 

bose soundsportr3

Baterije u slušalicama traju oko pet sati. Slušamo glazbu na maksimalnoj glasnoći te bez problema prelazimo četiri sata slušanja u komadu. Kutija slušalica ima još dovoljno baterije za dva potpuna punjenja, što znači da ćete dobiti barem petnaest sati slušanja između punjenja baze kablom.

Tako dolazimo do najzanimljivijeg dijela, a to je sam užitak slušanja. Od svih slušalica na testu, lagano možemo reći da su ove najbolje što se kvalitete zvuka tiče. Kako smo rekli, slušamo ih na maksimalnoj glasnoći, a Bose ih je uspio dizajnirati tako da daju bogat zvuk sa jasnim dubokim tonovima koji imaju jasan udarac, bez ikakvih distorzija ili prigušivanja drugih tonova. Visoki tonovi također ostaju kontrolirani te nema rezanja ni sličnih problema. Ove slušalice su također najglasnije od svih testiranih, osiguravajući vam da se prepustite svom svijetu bez obzira na okolinu.

Za dodatne mogućnosti tu je i vrlo jasna aplikacija Bose Connect, koja također ima mnoštvo informacija o vašim slušalicama, kao i prilagodbu zvuka koji dolazi iz slušalica.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za BOSE Soundsport Free

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

BOSE Soundsport Free - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.