Philips SHB2505 UpBeat

Philips SHB2505 UpBeat

Slušalice na žicu stvar su prošlosti

Od kada su mobiteli krenuli s dizajnom bez utora za slušalice, prvo na flagship modelima, no polako i u mainstream segmentu, tržište TWS slušalica doslovno je eksplodiralo

TWS iliti True Wireless segment tržišta odnosi se na malene slušalice gdje je svaka u potpunosti autonomna te se bežično povezuje sa svojim parom, kao i s mobitelom. Oko jedne činjenice nema dvojbe, a to je da je tržište s ovim slušalicama poprilično zasićeno te je potrebno nekako se istaknuti kako bi se pronašao kupac. Sam Philips brend dovoljan je da ljudi još jednom pogledaju o čemu se tu radi, a pronaći će atraktivnu mid-range ponudu. To znači da slušalice nemaju divlje napredne funkcije poput aktivne izolacije zvuka, niti ekstreman dizajn skupljih modela. Philips se fokusirao na bitne detalje te donosi slušalice koje se lagano stavljaju u uho, imaju dodatnu potporu, a zvuk može biti glasan te i dalje zadržati jasnoću. Drugim riječima, slušalice su idealne za one koji ne žele puno po njima petljati, već ih žele upaliti i krenuti svojim putem.

Dolaze naravno s kućištem koje ih štiti, te ujedno i puni. Kućište je srednje veličine u usporedbi s onima koje smo do sada testirali te dok će se lagano smjestiti u torbicu ili široke hlače, voljeli bismo da je zaobljenije barem po jednoj osi. Sprijeda kutija ima četiri LED lampice koje označuju razinu baterije same kutije. Naime, kutija u sebi ima bateriju koja vam ukupno može dati devet sati glazbe kroz više punjenja. Najveći minus nalazi se straga, a to je odluka da koriste stari MicroUSB standard za punjenje kutije. Brzinu punjenja također ne bismo nazvali brzom pa svakako napunite kutiju na vrijeme prije duljeg putovanja. Gornja trećina kutije je poklopac kojeg možete odškrinuti da dođete do samih slušalica. Slušalice su jednostavnog dizajna, u boji kutije te zajedno dolaze u crnoj, bijeloj te plavoj ili ljubičastoj boji. Sjajni dio slušalica ima rupicu za mikrofon te okrugli gumb za kontrolu samih slušalica. Za razliku od većine brendova, Philips je svoj dizajn personalizirao svjetlećim logom gdje konkurencija ima klasičnu malenu LED-icu, te nam se ovakav pristup naravno više dopada. Ostatak slušalice presvučen je kompletno silikonom koji se može skinuti i oprati, a ujedno pruža bolji stisak uhu te smanjuje šansu za ispadanje. Kao i većina ovakvih slušalica, imaju In-Ear dizajn koji funkcionira na principu da se vrh slušalice gurne u slušni kanal i tako dobrim djelom izolira vanjske zvukove pasivno. Dolaze s tri veličine silikonskih kapica tako da će svatko naći idealnu veličinu za sebe. Slušalice imaju bateriju koja sama po sebi može držati do tri sata glazbe, nakon čega ih treba napuniti pospremanjem u kućište. Zajedno s kućištem tako imaju do 12 sati trajanja baterije što možda ne obara rekorde, no prosječno je trajanje za traženu cijenu.

Na kraju, sam zvuk. Slušalice moramo pohvaliti prvo s činjenicom da zadržavaju jasne tonove i kada ih navijete do kraja, naš standardno omiljeni način rada. Koriste snažne zvučnike dimenzije 6 mm te dok će se nekima svidjeti jasnoća glazbe, drugi će ipak htjeti malo dodati dubokim tonovima. Taj efekt lagano možete postići putem Philipsove aplikacije za slušalice ili pak internim ekvilajzerom vašeg mobitela. U svakom slučaju, osim nešto kraćeg ukupnog trajanja baterija, smatramo slušalice idealnima za one koji traže nešto bez puno petljanja i s odličnim zvukom.



Više informacija

  • Model: SHB2505 UpBeat
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: TWS In-ear slušalice
  • Driveri: 6 mm
  • Mikrofon: Da
  • Plus: Jednostavno korištenje, dok god želite koristiti obje slušalice odjednom
  • Minus: Jednom kada poželite koristiti jednu slušalicu, kreću problemi s povezivanjem, pogotovo ako želite samo lijevu aktivnu.
  • Ustupitelj i cijena: Philips, www.philips.hr Cijena: 699,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips SHB2505 UpBeat

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips SHB2505 UpBeat - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.