Sharkoon Skiller SGH50

Sharkoon Skiller SGH50

Za gamere i audiofile

Najnovije Sharkoonove slušalice odlikuju se jako dobrom kvalitetom zvuka, pristupačnom cijenom, te podrškom za veliki broj uređaja. Povrh svega ergonomska izvedba i korišteni materijali omogućuju dugotrajno, udobno korištenje.

Sharkoon je poznat po proizvodima koji su prije svega fokusirani na odličan omjer cijene i mogućnosti. Najnovije Sharkoonove slušalice poprilično su ambiciozno osmišljene kao svestrane stereo slušalice koje bi trebale ponuditi visokokvalitetan zvuk, kako gamerima tako i svima koji prije svega žele uživati slušajući omiljenu glazbu. Opremljene su 50-milimetarskim zvučnicima s prilično visokim frekvencijskim rasponom od 10 Hz do 40 kHz, a Sharkoon obećava izbalansiranu Hi-res kvalitetu zvuka uz podrška za ogroman broj različitih uređaja. A sve to po cijeni dobrano nižoj od 100 eura.

 

Svestrane i ergonomski udobne

Svakako na papiru ove slušalice djeluju vrlo primamljivo. Nakon što smo ih pak izvadili iz kutije iznenadile su nas svojim dimenzijama. Dizajn je vrlo jednostavan, klasičan, što se nama posebno svidjelo, a po dimenzijama i izgledu ove slušalice podsjećaju na ozbiljne studijske slušalice. Pritom ovdje nema RGB osvjetljenja ili sličnih besmislica. Fokus je na kvaliteti zvuka i odgovarajućoj ergonomiji.
Ostavile su i jako dobar dojam po pitanju robusnosti. Metalni držač spaja obje slušalice, a prilagodljiva traka se automatski prilagođava veličini glave. Same su slušalice iznimno velike, s unutarnje strane „presvučene“ su umjetnom kožom, a sami jastučići su debljine od otprilike 25 mm. Uvjerili smo se kako su vrlo udobne za dugotrajno korištenje.

S donje strane lijeve slušalice nalazi se priključak za odvojivi mikrofon i klasični 3,5-milimetarski audio priključak. Na ovaj priključak spajate osnovni priloženi kabel od 110 cm koji s gornje strane sadrži tipku za utišavanje mikrofona, a s bočne strane kotačić za podešavanje glasnoće. Ne možemo reći kako je ovo ergonomski najsretnije rješenje, ali u praksi služi svojoj svrsi.

Veliki prodajni adut ovih slušalica svakako bi trebala biti kompatibilnost s velikim brojem raznih uređaja. Zahvaljujući klasičnom analognom 3,5-milimetarskom audio priključku i dodatnim kabelima slušalice možete koristiti s Windows i Mac računalima, svim novijim konzolama, kao i s pametnim telefonima i tabletima. Mi smo ih koristili s računalom i pametnim telefonom i sve funkcionira očekivano u plug-n-play maniri. Jedino što priloženi produžni kabel od 150 cm u kombinaciji sa splitterom za korištenje slušalica i mikrofona s računalom nije najidealnije rješenje, međutim ovo je određen kompromis kako bi slušalice radile s velikim brojem uređaja.

 

Odličan zvuk

Konačno dolazimo do same kvalitete zvuka u igrama, filmovima i prilikom slušanja glazbe. Nema sumnje kako je ovo dosta subjektivna kategorija, no svakako je čujno kako je Sharkoon dosta dobro izbalansirao zvuk. Bas, odnosno niski tonovi, dosta su dobro izraženi, što pogoduje recimo nekim efektima u igrama. Srednji i visoki tonovi su također vrlo jasno reproducirani, iako možda ne toliko precizni. Ono što svakako valja naglasiti s obzirom na osjetljivost je kako ove slušalice nećete htjeti koristiti niti blizu maksimalne glasnoće, jer su prilično glasne. Što se tiče ugrađenog mikrofona, možemo reći kako je reprodukcija vrlo jasna i dovoljno glasna, s tim da ovdje nije podržana nekakva tehnologija za smanjenje pozadinske buke.

Sharkoon nam ovdje doista nudi zanimljive slušalice kod kojih u prvi plan stavlja kvalitetu zvuka i ergonomiju. I konačan rezultata vrlo je impresivan. S obzirom na ukupnu cijenu ove slušalice omogućuju vrlo dobru kvalitetu zvuka. Vjerojatno će se ipak više dopasti korisnicima koje prvenstveno žele slušati glazbu nego gamerima. Na kraju spomenimo da ćete, ako ih kombinirate sa Sharkoonovom vanjskom USB zvučnom karticom Gaming DAC Pro S V2 koju smo recenzirali unutar posebnog članka, biti nagrađeni još boljom kvalitetom zvuka, a sve skupa po više nego prihvatljivih 100 eura.

 

Više informacija

  • Model: Skiller SGH50
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Dimenzije / masa: 230 × 190 × 85 mm / 342 g
  • Mikrofon: omnidirectional
  • Veličina drivera: 50 mm
  • Raspon frekvencije: 10 Hz - 40 kHz
  • Impedancija: 55 Ohma
  • Duljina kabela/masa slušalica: 285 cm
  • Konstantna izlazna snaga: 40 mW
  • Osjetljivost: 112dB ± 3dB
  • Priključak: 3.5 mm Stereo Plug (TRRS)
  • Osjetljivost mikrofona: -38 dB ± 3 dB
  • Frekvencija mikrofona: 10 Hz - 10 kHz
  • Plus: kvaliteta zvuka, ergonomija, korišteni materijali, kompatibilnost s velikim brojem uređaja, odvojivi fleksibilni mikrofon, cijena
  • Minus: izvedba produžnih kabela i kontrolera za podešavanje glasnoće, izostanak podrške za virtual surround zvuk 7.1
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Skiller SGH50

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Skiller SGH50 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.