Hisense 65A9G

Hisense 65A9G

Novi OLED igrač

Hisenseov OLED televizor odlikuje se atraktivnim i jedinstvenim dizajnom, OLED-ovski vrhunskom kvalitetom slike i odličnim zvukom s obzirom na integrirani soundbar. Kao Smart TV platformu Hisense koristi vlastito sučelje VIDAA koje omogućuje jednostavno i brzo korištenje.

 

 

Hisense je kineska kompanija koja je daleko poznatija kod nas po bijeloj tehnici i potrošačkoj elektronici, a u zadnje vrijeme su na našem tržištu dostupni i njihovi high-end televizori. Premda je Hisense dosada na tržištu ponajprije bio prisutan s jeftinijim modelima televizora, ove godine odlučili su predstaviti i televizore najviše klase.

Posebno je zanimljivo kako Hisense trenutno u svojoj ponudi ima i Mini LED i OLED televizore, čime su prilično jedinstveni u svijetu televizora visoke klase s obzirom na to da pokrivaju obje trenutno najnaprednije tehnologije. Treba reći kako su kod nas dostupni isključivo Hisenseovi OLED televizori.

 

Osebujan dizajn i ...soundbar!

Već samo pakiranje ovog Hisenseovog televizora ulijeva strahopoštovanje. A9G pristiže u ogromnoj kutiji, a masa cijelog pakiranja iznos 55 kg! Istina, ovdje je riječ o 65-inčnom televizoru, međutim ukupna masa je zaista impresivna.

Posljedica je ovo u dobroj mjeri zanimljivog dizajna koji uključuje masivan stalak i integrirani soundbar s višekanalnim surround zvukom. Iz našeg iskustva preporučamo vam da prilikom montaže ovog televizora imate dovoljan broj ruku na raspolaganju.

 

Hisense 65 A9 TV 3

 

Dizajn Hisenseovog OLED-a je prilično neuobičajen zahvaljujući ponajprije integriranom soundbaru koji se nalazi s prednje strane. Ovo izgleda dosta efektno jer s prednje strane vidite samo srebrni soundbar koji se prostire cijelom dužinom ekrana. Ovakav dizajn međutim zahtijeva posebno masivan stalak sa stražnje strane televizora.

Sam se stalak sastoji od osnovnog dijela i iznimno teških metalnih dodataka koji osiguravaju stabilnost televizora. Treba reći kako stalak sa stražnje strane zauzima dosta prostora pa to treba imati na umu. U konačnici, s prednje strane Hisenseov OLED izgleda stvarno odlično.

Televizor je uvijek blago nagnut prema natrag što kod nižih komoda u dnevnoj sobi može poboljšati doživljaj gledanja. Jako nam se dopao i srebrni daljinski upravljač koji se isporučuje s ovim TV-om.

Djeluje vrlo robusno, nije ni prevelik ni premalen, tipke imaju vrlo dobar feedback, a posebno nas je oduševilo rješenje gdje pritiskom na zasebnu tipku oslobađate spremnik za baterije.

Očekivano, opremljenost Hisenseovog OLED-a je na vrlo visokoj razini. Ipak je ovo high-end televizor. Već smo spomenuli soundbar kao dodatnu vrijednost.

Nadalje, ovaj TV dolazi s ukupno četiri HDMI priključka, dva USB priključka i optičkim audio izlazom. Što se tiče bežične povezivosti, na raspolaganju su vam WiFi po 802.11ac standardu, kao i Bluetooth.

Ukoliko se vratimo malo na ona četiri HDMI priključka iz specifikacija, jasno je kako Hisense ovdje nudi zapravo HDMI 2.0 priključke s podrškom za neke od naprednijih HDMI 2.1 opcija.

Nažalost, pune HDMI 2.1 propusnosti ovdje nema, tako da nema ni podrške za ključnu prednost HDMI 2.1 sučelja – 4k na 120 Hz.

 

OLED-ovski impresivna slika

Dizajn ovog Hisenseovog OLED-a je svakako impresivan, no kakva je kvaliteta slike? Rekli bismo OLED-ovski odlična. Poznato je kako se moderne OLED panele proizvodi LG, tako da su sve ključne tehnološki uvjetovane osobine slike podjednake kod svih OLED televizora.

Razlike se u pravilu svode na optimizaciju prikaza i način procesiranja slike. Tako da i Hisenseov OLED donosi sve blagodati ove tehnologije, poput superiornog kontrasta, savršenog prikaza crne boje i super širokog vidljivog kuta.

Ovdje ne trebamo više posebno ni spominjati kako su OLED televizori daleko najbolji kada je u pitanju prikaz sportskog sadržaja zbog gotovo trenutne brzine odziva i ujednačenog osvjetljenja.

 

Hisense 65 A9 TV 1

Međutim, kod svakog modernog televizora dosta su važne predefinirane postavke za prikaz slike. Po tom pitanju Hisense nudi nekoliko predložaka, posebno za SRD i HDR prikaz. Riječ je o Standard, Cinema Day, Cinema Night, Dynamic i Sports predlošcima, a kod HDR-a tu je i Imax Cinema predložak.

Ukupno gledano, ne možemo reći kako su ovi predlošci dobro pogođeni. Neki su posve beskorisni. Većina će korisnika vjerojatno odabrati predložak Standard, premda su Cinema predlošci najprecizniji što se tiče prikaza boja.

Hisense također nudi nekoliko predložaka za podešavanje procesiranja bržih scena i slika u pokretu. Razlika između Smooth, Standard i Clear predložaka je vrlo mala, dok predložak Film uzrokuje primjetno trzanje slike.

HDR performanse su očekivano odlične. Hisense navodi maksimalnu peak svjetlinu od 800 nita, što je nekako uobičajeno za moderne OLED televizore. Izniman kontrast i slika koja ima svoju „dubinu“ svakako omogućuju odličan HDR prikaz.

Nažalost, ponovo predlošci za prikaz slike nisu najbolje pogođeni, a nekako su nam se Standard i Imax Cinema predlošci učinili ponajbolji za HDR.

 

Isplati li ga se kupiti?

Hisense kao Smart TV platformu koristi vlastiti softversko sučelje prozvano VIDAA. Ponajprije se ističe jednostavnošću korištenja i dobrom preglednošću. Glavni streaming servisi su dostupni, što uključuje: Netflix, YouTube, Prime Video, Rakuten TV. Od ostalih poznatijih aplikacija valja spomenuti Red Bull TV, NBA i UEFA TV.

Međutim, općenito gledano je broj dostupnih aplikacija znatno manji nego što je to slučaj kod ostalih Smart TV platformi.

Nadalje, iako sučelje u pravilu radi brzo, naišli smo na određene probleme, pa tako primjerice iz nekog razloga nismo uspjeli provesti nadogradnju softvera putem interneta, premda sustav uredno javlja dostupnost novije verzije.

 

Hisense 65 A9 TV 4

Gaming peformanse Hisenseovog OLED-a su općenito gledano odlične i moderne igre na ovako velikom ekranu izgledaju izvrsno. Podržani su ALLLM i VRR, iako samo do 60 Hz. Najveći nedostatak je svakako izostanak podrške za 4k na 120 Hz, što svakako nije idealno posebno ukoliko posjedujete konzolu novije generacije.

Na kraju moramo spomenuti kako ugrađeni soundbar omogućuje odličnu kvalitetu zvuka uz jasni dijalgei i odlične ambijentalne efekte. Svakako su ovi zvučnici daleko bolji od onoga što uobičajeno nalazimo kod drugih high-end televizora.

Hisense OLED svakako je kvalitetan TV, no isplati li ga se kupiti? Svakako, ukoliko vam je kvaliteta slike i zvuka na prvom mjestu. OLED je po tom pitanju još uvijek nenadmašan, a ugrađeni soundbar omogućuje odgovarajuću zvučnu kulisu.

S druge strane, ukoliko vam je jako važna dotjerana softverska TV platforma s velikim brojem aplikacija, ovo možda nije TV za vas. Također, vlasnike najnovijih gaming konzola razočarat će izostanak podrške za 4k na 120 Hz. Ipak, OLED je OLED. I ova tehnologija i u Hisenseovoj izvedbi pokazuje sve svoje prednosti.

 

Više informacija

  • Model: 65A9
  • Smart TV: Da
  • Multimedijska podrška: Da
  • Veličina ekrana: 65 inča
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Proizvođač: Hisense
  • Vrsta panela: OLED, podrška za HDR 10+, Dolby Vision i HLG (Hybrid Log Gamma), četverojezgreni procesor
  • Dijagonala/ rezolucija: 65" / 3840x2160 piksela, frekvencija osvježavanja 120 Hz max
  • Osvježavanje: 120 Hz
  • AV priključci: 4x HDMI 2.0, podrška za eARC, ALLM, VRR i HDCP 2.3, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x Ethernet, 1x CI+ 1.4, 1x digitalni audio izlaz, antenski priključak, priključak za slušalice
  • Zvučnici (RMS): integrirani surround soundbar s podrškom za Dolby Atmos 6x 10 W, 2x 10 W, subwoofer 2x 20 W
  • HDR kompatibilan: Da
  • SMART platforma: VIDAA U5.0, daljinski upravljač, Tuner: DVB-T/C/C2/S2/S /HEVC, WiFi (802.11ac, Bluetooth
  • Dimenzije: 1450,7 x 860,2 x 290,6 mm (sa stalkom)
  • Masa: 42 kg (sa stalkom)
  • Plus: dizajn, veličina dijagonale, OLED-ovski izvrsna kvaliteta slike, HDR performanse, odlične gaming performanse, integrirani soundbar omogućuje vrlo dobru kvalitetu zvuka, daljinski upravljač, podrška za ALLM i VRR
  • Minus: izostanak pune podrške za HDMi 2.1, što uključuje 4k na 120 Hz, softversko sučelje VIDAA traži određenu doradu, limitiran broj dostupnih aplikacija, potencijalna opasnost od burn-ina slike
  • Ustupitelj i cijena: Hisense www.hisense.com Cijena: 11.999 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense 65A9G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense 65A9G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.