Bacili smo prvi pogled na Apple iPhone 7 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Na dan početka prodaje u Vidilab je sletio novi iPhone

Bacili smo prvi pogled na Apple iPhone 7

S prvim danom prodaje u Hrvatskoj u Vidilab nam je stigao novi Appleov iPhone 7. Novi flagship donosi jači procesor, optičku stabilizaciju na stražnjoj kameri, drugačiji home tipku, ali je i izgubio 3,5 mm utor za slušalice.

Iako se radi o većem updateu, nismo dobili u potpunosti novi dizajn kao što smo dobili s iPhoneima 6 i 6 Plus. Dizajn je unaprijeđen – nestao je dio antenskih linija, no ne i izbočena kamera. Dodane su pak dvije nove boje – Jet Black (sjajna crna boja nalik staklu) i Black (matirana crna boja). Obje boje su očekivano skliske, a Jet Black je toliko sklizak da i sam Apple navodi kako bi bilo bolje da se taj model nosi u zaštitnoj masci. Prednost oba crna modela je pak skrivanje antenskih linija, gotovo u potpunosti, čime iPhoneov dizajn izgleda gotovo pa savršeno. Taj crni model smo i isprobali u našoj redakciji.iPhone web body
Prvi puta nakon predstavljanja modela 5S moderniziran je i Home gumb. Iako su updateovi hardvera donosili poboljšanja u njegovom radu, princip je uvijek bio isti. Radilo se o hardverskoj tipki koju se može i fizički pritisnuti, a s dodirom se u novijim modelima očitava i otisak prsta. Novi modeli pak uvode 3D Touch, tj. Force Touch funkcionalnost na tu tipku, dakle ona se ne mora fizički pritisnuti. Time se stiče niz prednosti. Uklanjanjem fizičke tipke, miče se jedna od boljki dugovječnosti iPhonea, upadanje home tipke, ali i jedno mjesto koje može propustiti vodu i ugroziti vodootpornost (IP67).

iPhone web body2
Najviše se tenzija podiglo oko uklanjanja 3,5 mm utora za slušalice. Promovira se bežično slušanje i AirPods slušalice koje ne dolaze u ovom skupocjenom paketu, veććete dobiti adapter na Lightning port i klasične slušalice. Dojam korištenja je izvrstan, no teško je bez duljeg testiranja vidjeti stvarni korisnički napredak u odnosu na model 6s. Novi A10 preocesor je četverojezgreni(u odnosu na dvije jezgre prošlog modela), ista je količina RAM-a, a sada je iPhone dobio stereo zvučnike. Isprobali smo nekoliko pjesama i zvuk je impresivan za mobilne pojmove, ali redakcijski HTC sa svojim prednjim stereo zvučnicima bio je za nijansu bolji.

iPhone web body3
Ono što je kod iPhonea odlično i nastavlja tu tradiciju i na modelu 7 jest kamera, koja je sad dobila optičku stabilizaciju. Snimali smo video i fotografirali u ne baš idalnim uvjetima i bili smo prilično zadovoljni krajnjim ishodom.
Za kraj prvog druženja (baš na dan kad je rok za predaju časopisa u tiskaru) bacili smo jedan benchmark dvoboj sa Samsungovim flagshipom Galaxy S7. iPhone je bio bolji na Antutu, dok je u 3D Marku bio bolji Samsung. Dojam ležanja u ruci i kvalitete izrade subjektivno je na strani Apple pametnog telefona.

Uz Antutu benchmark radimo i na novim videima, koje ćete uskoro moći gledati na našem Youtube kanalu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.