Fractal Design Define R5 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Fractal Design Define R5

Fractal Design Define R5

Dostojan nasljednik

Konačno je stigao dugo očekivani nasljednik Fractalovog popularnog Define R4 kućišta

Jedno od najpopularnijih kućišta Fractalovog branda svakako je Define R4. Ono je već gotovo tri godine na tržištu i kao takvo zadovoljavalo je mnoge korisnike koji su tražili taj klasični minimalistički skandinavski dizajn u funkciji tihog i kvalitetnoga kućišta. Novi Define R5 upravo je isto to, pa čak i još više. Na prvi pogled nećete pronaći neke bitne razlike između R4 i R5, sve dok se malo bolje ne približite. Prva i naočitija promjena nalazi se na bočnoj lijevoj strani, gdje možete vidjeti pokrov za ventilator koji se može ukloniti ukoliko ga mislite i koristiti (ventilator) radi boljeg protoka zraka. Osim toga, R5 je i dalje ostalo veliko, masivno kućište kvalitetne izrade, gdje god ga dodirnuli.

Fractal Design Define R5 3

Otvaranjem prednjih vratašaca (koja se sad mogu instalirati tako da se otvaraju u suprotnu stranu) možete vidjeti pjenu za zvučnu izolaciju, odnosno smanjivanje buke ventilatora, te novi dizajn pokrova za ventilator i filtar koji je sada još lakše ukloniti i počistiti. Tu su i dva 5,25” drive baya, te potenciometar za ventilatore.

Fractal Design Define R5 4

Gornja strana otkriva četiri USB priključka, od toga dva USB 3.0 obojena u crno, a ne plavo kako to inače biva, veliki fino brušeni prekidač za paljenje i nešto manji za resetiranje, te ulaz i izlaz za slušalice i mikrofon.

Fractal Design Define R5 5

Jedan od također praktičnih noviteta je gornja ploha koju je moguće konfigurirati ovisno o tome koliko vam protoka zraka treba. Sve je također obavijeno izolacijskim materijalom, tako da, ako gore ne planirate postavljati kakvo vodeno hlađenje ili ventilatore, može biti potpuno zatvoreno, neprimjetno i jednolično se stopiti s ostatkom dizajna.

Fractal Design Define R5 6

Unutrašnjost je zapravo otkrila najviše promjena. Oba kaveza za diskove su u potpunosti mobilna, a mogu se staviti jedan pored drugog, budući da postoje dodatne rupe koje možete vidjeti odmah ispod rupe za cable management. Također, ODD 5,25” prostor je moguće u potpunosti maknuti te s te gornje strane objesiti jedan od ranije spomenutih kaveza za diskove. Prostor za matične je ulegnut, tako da kablovi koji idu iz nje ne trebaju biti savijeni kada idu kroz rupe za cable management, te generalno ostavlja bolji dojam jer ploča izgleda kao da je u ravnini kućišta, odnosno ostataka lima koji je okružuje. Rupe za cable management ima i više nego dosta, te su sve naravno, kao i kod prethodnika, gumirane i pokrivene.

Fractal Design Define R5 8

Stražnja strana, uz klasične stvari poput mjesta za PSU, ventilator i PCI slotove, zapravo najbolje otkriva koliko je novi Define R5 zapravo širok, što ostavlja dodatnog prostora za cable management, pogotovo iza matične ploče.

 

Više informacija

 • Model: Fractal Design Define R5 Black
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 4
 • Ergonomija: 5
 • Proizvođač: Fractal Design
 • Dimenzije, težina: 232 (Š) x 451 (V) x 521 (D) mm, 11,2 kg
 • Utori: 8 x 3,5 / 2,5 “, 2 x 2,5”, 2 x 5,25”
 • Podržane matične ploče: Micro-ATX, mini-ITX, ATX, E-ATX
 • Hlađenje: 9 x 120 / 140 mm (ugrađena 2 x 140 mm Dynamic GP14)
 • Plus: Kvaliteta izrade, dizajn, opremljenost, modularna unutrašnjost, odlični preduvjeti za ugradnju vodenog hlađenja
 • Minus: Uvjetno rečeno cjena
 • Ustupitelj i cijena: ADM, www.adm.hr; Microline, www.microline.hr, cijena: 849,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fractal Design Define R5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fractal Design Define R5 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.