Huawei Watch 4 Pro

Huawei Watch 4 Pro

Neizbježan detalj

Kao jedan od većih satova na testu, ovaj model itekako će se primijetiti na svakoj ruci sa svojim pozamašnim dimenzijama.

Huawei je svojim flagship pametnim satom odlučio postaviti novi standard premium ponude, a vjerujemo da je u tome i uspio. Ako po ničemu drugom, onda po veličini sata zahvaljujući kojoj ga nitko neće promašiti, a koja svakako govori za sebe. Ogromna baterija omogućuje satu da korisnicima ponudi i dugo trajanje baterije, unatoč činjenici da je riječ o „full“ smartwatch iskustvu, odnosno nudi instalaciju Android aplikacija na sat za dobivanje poboljšanog iskustva.

Upravo po tome se razlikuje od Huawei GT linije satova, kada govorimo o softveru. S hardverske strane, iako ova serija ne dobiva revolucionarne značajke, puno je vremena uloženo u poboljšanje softverskog iskustva, kao i isticanja hardverskih prednosti.

Dok se sat može dobiti u izvedbi s par različitih remena, mi na testu imamo model s kožnom verzijom. Svakako se uklapa u svakodnevni dizajn koji možete lako ukomponirati u svoj stil, pogotovo s velikim brojem lica.

Nije optimalan za sport i rekreaciju. Ako ga planirate koristiti kao sportski sat, svakako nabavite i sportski gumeni remen koji će podnositi znojenje i ostale izazovne uvjete, a lako se mijenja jer se koriste standardni remeni širine 22 mm.

Sam sat ima kućište od TC4 titanija iliti „Grade 5“ koji je postao dosta popularan i na kućištima mobitela. Okvir je kombinacija brušenog i poliranog dizajna gdje je većina kućišta brušena, no rub uz staklo sprijeda je poliran što kućištu daje zanimljiv kontrast. Samo staklo koje štiti zaslon također je jedinstveno među testiranim satovima. Naime, ne samo da je najizbočeniji dio sata, već je i oblog dizajna, tako da blago iskače iz kućišta.

 

huawei-watch-4.jpg

Napredan senzor: nudi more opcija od temperature tijela, EKG, stanja arterija i druge stvari, no imajte na umu da nije medicinski uređaj

 

Rezultat je svakako dojam velike površine lica sata, kao i malo drugačije refleksije svjetla iz vaše okoline. Ne morate se previše brinuti oko manjih ogrebotina s obzirom da se radi o safirnom staklu koje može izdržati velik broj „nezgodnih situacija“ od padova do grebanja, no i dalje ga ne bismo nosili na plažu jer fini pijesak i kamenje, kao i kod svih materijala, lako ostave trajne tragove trljanjem.

Stražnja strana ima nekoliko materijala, no sve ih drži keramičko tijelo. Prema centru imamo i dvije metalne ploče koje služe za detekciju tjelesne temperature i EKG analizu. U samom centru su LED žaruljice koje služe za osvjetljavanje vašeg tijela kako bi se mogli prikupiti podaci, te oko njih imamo prsten sa senzorima koji te podatke i skupljaju.

S donje strane na rubovima primijetit ćemo i rupice s obje strane, a omogućuju satu korištenje mikrofona i zvučnika pomoću kojih možete obavljati i pozive. Sam zaslon je jedan od najvećih na tržištu mainstream pametnih satova s dijagonalom od 1,5” i rezolucijom od 466 x 466 piksela.

Koristi se LTPO tehnologija koja osim više maksimalne svjetline, omogućuje i nižu potrošnju energije kod stacionarnih prikaza lica, što satu omogućuje impresivnije trajanje baterije i kod upaljenog Always-On zaslona. Ako tražite sat specifično za rekreaciju, savjetujemo da proučite njihovu GT seriju jer ovaj sat ima povećih 65 grama i u svakom trenutku ćete znati da vam je na ruci.

Sat ima 5 ATM certifikat što znači da može izdržati dubine do 50 metara, no kao i kod ostalih, ne preporuča se slana voda, kao ni korištenje sata za ronjenje, no izdržat će kupanje s preporukom da ga se ispere kasnije kako ga elementi ne bi oštetili.

 

Screenshot_20240221_140931_Huawei-Health.jpg

Brzi pogled: u aplikaciju nude vam widgeti na koje možete kliknuti za dobivanje detaljnijih podataka o specifičnoj metrici

 

Screenshot_20240221_141113_Huawei-Health.jpg

Spavanje: je brzo postala popularna metrika za pratiti, a zahvaljujući dugom trajanju baterije sata, ne morate ga skidati svako malo za punjenje

 

Screenshot_20240221_141026_Huawei-Health.jpg

Otkucaji srca: odlična su osnova, no Huawei vam, nakon što pročitate uvjete korištenja, nudi i druge analize stanja krvožilnog sustava

 

Od hardvera ima 2 GB radne memorije i 32 GB pohrane, što je osjetno poboljšanje od prošlog modela i omogućuje vam pohranu glazbe bez potrebe da za sobom vučete mobitel.

Dapače, ima potporu i za eSIM brojeve te ga možete koristiti kao mobitel bez problema, uključujući za obavljanje poziva i slušanje glazbe putem streaming servisa, no preporučamo da omiljene pjesme prvo preuzmete jer će korištenje 4G mreže ipak imati utjecaja na trajanje baterije. Svejedno, spojite ga s Bluetooth slušalicama i spremni ste za izlazak bez mobitela.

Satom se primarno upravlja touchscreenom, no od velike pomoći su i dva gumba s desne strane. Gornja kruna osim gumba podržava i rotiranje, pa njome bez poteškoća scrollate kroz sadržaj na satu. Donji gumb kratkim pritiskom otvara izbornik za brzi pristup aplikacijama i widgetima, a dugim klikom aktivira se Huaweijev AI asistent.

Sat se s mobitelom pri postavljanju povezuje s Huawei Health aplikacijom koja će biti i glavni hub s podacima koje je sat zabilježio u vezi vašeg zdravlja. No, preko nje možete i upravljati satom – primjerice, mijenjati izgled sata biranjem nekog od besplatnih s njihove stranice ili pak kupnjom premium lica iz dućana. Ovdje ste ipak limitirani aplikacijama iz Huaweijevog vlastitog dućana, no to ne znači da ga ne možete zaobići. Velika prednost satova s „punim“ OS sustavom baziranim na Androidu je u tome što nije problem sideloadati gotovo sve aplikacije za satove. Istina, trebat će pratiti tutorial, no lako možete dodati aplikacije za implementaciju lica sata koja nisu direktno s njihovog dućana. Isto vrijedi i za druge aplikacije, primjerice, za praćenje rekreacije, karte i druge detalje. Sat ima i vlastitu navigaciju s kartama koju možete koristiti, no ako vam treba nešto specifično, kao što su karte planinarskih staza, trebat će se malo poigrati sa satom.

Standardno, sat prati brojne detalje, od otkucaja srca, zasićenosti krvi kisikom, disanja i detekcije problema disanja do zdravlja krvožilnog sustava, spavanja, stresa i druge detalje, no imajte na umu da su naprednije funkcije informativne prirode. Dobivat ćete obavijesti o promjenama nakon nekog vremena nošenja sata kako biste mogli aktivno pratiti svoje zdravlje u odnosu na prosjek. Sat također može upozoriti nekoga s kontakt liste ako detektira pad, što je uvijek plus.

Na kraju krajeva, ovo je odličan sat za svakodnevnog korisnika, no morate imati na umu ograničenja Google Play servisa.

 

KLIKNITE ZA KOMPLETAN USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA: PROLJEĆE 2024

NOVA GENERACIJA POBJEDNIKA

Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

Više informacija

  • Model: Watch 4 Pro
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: Harmony OS
  • Memorija: 2 GB radne memorije, 32 GB pohrana
  • Ekran: 1,3”, 466 x 466 p, LTPO AMOLED
  • Baterija: od 4 do 20 dana
  • Debljina i masa: 65 grama
  • Ustupitelj i cijena: Huawei 649,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch 4 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch 4 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.