TCL 65C835

TCL 65C835

Velika dijagonala po povoljnoj cijeni

Naprednija Mini LED tehnologija ove je godine, zahvaljujući TCL-u, sve bliža mainstream klasi. Ovaj model krasi velika dijagonala i prilično impresivna kvaliteta slike u odnosu na cijenu. Odličan odabir za sve koji tragaju za pristupačnim 65-inčnim televizorom odličnih osobina.

Ove godine TCL je dodatno proširio svoju ponudu Mini LED televizora. Testirani model C835 trebao bi sve prednosti Mini LED tehnologije donijeti daleko širem broju korisnika s obzirom na to da su dosadašnji Mini LED televizori bili poprilično skupi. TCL-ov C835 dostupan je u dijagonalama od 55, 65 i 75 inča.

 

TCL-65C835-7.jpg

 

Mini LED i QLED kombinacija

Riječ je o vrlo atraktivnom televizoru elegantnih linija, tankog ruba oko ekrana koji posjeduje središnji kvadratični stalak koji djeluje vrlo efektno. Većina priključaka nalazi se s desne strane televizora, što je pomalo neuobičajeno, a što se tiče opremljenosti istaknimo dva HDMI 2.1 priključka pune funkcionalnosti, kao i podršku za WiFi 6. TCL tradicionalno sa svojim televizorima isporučuje dva daljinska upravljača, klasičnu i moderniju verziju, pa možete birati koji ćete koristiti.

Tehnološki gledano, TCL-ov C835 temelji se na VA matrici s QLED tehnologijom koja se kombinira s Mini LED pozadinskim osvjetljenjem. Implementiran je Full Array Local Dimming s oko ukupno 288 zona kod testiranog 65-inčnog modela.

Kvaliteta slike koju nam C835 može ponuditi svakako je prilično impresivna. Mini LED osvjetljenje omogućuje precizniju kontrolu pozadinskog osvjetljenja, osjetno bolji kontrast, a deklarirana maksimalna svjetlina iznosi oko 1000 nita. Zbog toga HDR sadržaj na ovom televizoru izgleda prilično dojmljivo, uz vrlo dobru dinamiku i izražajan prikaz boja.

Nismo uočili veće probleme s ujednačenošću osvjetljenja, a algoritam koji regulira pozadinsko osvjetljenje dosta dobro odrađuje svoj posao. Preporučamo isključiti opciju Dynamic contrast, a Local contrast postaviti na Low za optimalnu kvalitetu slike. Kao i obično, predložak Movie ponudit će vam općenito najprecizniju sliku i najvjernije boje.

 

TCL-65C835-8.jpg

 Dobri i kvalitetni: Onkyo zvučnici su dodatni as iz rukava ovoga modela

 

Isplativa kupnja

Kada govorimo o prikazu sportskog sadržaja C835 također izgleda vrlo dobro. Brzina odziva iznimno je dobra, kao i način na koji TCL rješava „izglađivanje“ slika u pokretu. Međutim, za sportske fanove najveći nedostatak kod ovog TV-a svakako je uzak vidljivi kut. Ako ne sjedite direktno ispred njega, slika osjetno gubi na kvaliteti. C835 opremljen je najnovijom verzijom Googleovog softverskog sučelja Google TV koji se temelji na Androidu 11. Riječ je o modernom sučelju s podrškom za veliki broj aplikacija i dobrim mogućnostima prilagodbe korisniku. TCL još nudi i veliki broj live streaming kanala kojima se može pristupiti posve besplatno.

Ovaj TV također posjeduje vrlo dobre gaming mogućnosti uz podršku za 4k na 120 Hz, ALLM i VRR. Nažalost, deklariranih maksimalnih 144 Hz nismo uspjeli postići s našim testnim računalom, a VRR nam je proradio tek kada smo uključili opciju Boost kod Game Centera. Spomenimo još i vrlo dobre i kvalitetne Onkyo zvučnike.

Nedvojbeno, C835 nudi odličan omjer cijene i kvalitete slike, posebno ako ciljate na veću dijagonalu od 65 inča.

 

TCL-65C835-8-2.jpg

Plus: atraktivan dizajn, dobra cijena s obzirom na veličinu dijagonale, Mini LED tehnologija omogućuje visoku maksimalnu svjetlinu, odlična kvaliteta slike, podrška za HDR10+, PQ10 i Dolby Vision IQ, Google TV, podrška za ALLM, VRR i HDMi 2.1 uz nominalnu podršku za 144 Hz, vrlo dobar zvuk

Minus: samo dva HDMI 2.1 priključka, izvedba daljinskog upravljača, zahtijeva određena podešavanja za optimalnu kvalitetu slike, vidljivi kut

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za TCL 65C835

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL 65C835 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.