Radna stanica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Radna stanica

Radna stanica

Poštovani, molio bih savjet za hardver do 4000 kn za sklopiti radnu stanicu za CAD.

Imam grafičku karticu 3DLabs realizm500 (iz stare stanice) i hard disk. Da li kupiti Benq GW2765HT ili 2 manja monitora u tom cjenovnom rangu?

S poštovanjem, Ante


Pozdrav,
Što se radne stanice tiče, pogledajte prošli broj časopisa VIDI (br. 232) u kojem ćete na stranicama 62 i 63 pronaći konfiguraciju koju smo slagali za Witcher 3 igru (a postoji i na ovoj stranici, pod konfiguracije). Ukoliko toj konfiguraciji maknete grafičku (s obzirom da ju imate) te diskove proći ćete nešto ispod 4000 kn. No, vaša grafička kartica je stara i slaba te bi je valjalo zamijeniti novijom. Obratite pažnju na softver koji podržava vaša grafička. Zadnja verzija AutoCAD-a je Inventor 10.0 i to na Windows XP operativnom sustavu. Znači, novije verzije Windowsa nisu podržane. Popis podržanog softvera pronađite na: http://www.3dlabs.com/content/Legacy/certs/wildcatrealizm500.asp
Ako je disk koji imate također star 10 godina, kao i grafička, kupite novi. Prosječni rok trajanja diskova je 5 godina te ukoliko vam je stalo do podataka na njemu preporuka je da ga svakako zamijenite novijim.
Što se monitora tiče, GW2765HT je OK monitor. Recenziju pronađite u časopisu VIDI broj 230 (ili na ovoj stranici, pod recenzije). Svakako je bolje imati jedan monitor veće rezolucije nego dva manje.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.