Monect PC Remote: koristite mobitel kao zamjenski miš

Monect PC Remote: koristite mobitel kao zamjenski miš

Mobitel kao miš

Poštovani Doktore,

Touchpad na mom laptopu je prestao raditi. Postoji li neko privremeno rješenje dok ne riješim problem s touchpadom?

Inače, pokušala sam sa spajanjem miša, no nisam dobila nikakve rezultate, a trenutno nisam u mogućnosti reinstalirati Windowse ili još bolje, kupiti novi laptop. Ionako se čini da je ovaj „pri kraju“.

Molim za vaš savjet što učiniti, kako bih izbjegla kupovinu novog.

Pozdrav,
Irina

 

Pozdrav Irina,

Ako vam touchpad na laptopu prestane raditi, jedno od privremenih rješenja je korištenje mobilnog telefona kao zamjenskog miša. To možete ostvariti kroz aplikaciju Monect PC Remote, dostupnu na Google Play Storeu putem linka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.monect.portable.

Niste spomenuli koji mobitel koristite, ali postoji verzija i za iPhone.

Aplikacija je dizajnirana da omogući daljinsko upravljanje vašim računalom te teoretski pruža opciju streamanja igara (no taj dio nismo probali), što je čini izvrsnim izborom ne samo za osnovne funkcije miša i tipkovnice, nego i za naprednije zadatke poput igranja ili dijeljenja ekrana.

Monect PC Remote preuzmite na linku https://www.monect.com/. Aplikacija je visoko prilagodljiva i podržava HD prijenos ekrana s niskom latencijom, što znači da možete raditi na svom telefonu.

Važno je da su i mobilni telefon i laptop spojeni na istu Wi-Fi mrežu, iako postoji opcija USB kabela i Bluetootha. Nakon instalacije softvera na laptop ne morate obavljati dodatne postupke poput konfiguracije aplikacije ili registracije nekog računa. Samo pokrenite aplikaciju na mobilnom telefonu, pronađite svoj laptop u aplikaciji i povežite se. Vaš mobilni telefon sada će funkcionirati kao miš.

 

Vidi-Doktor-338.jpg

Monect:  Osim kao dalinjski za upravljanje mišem i gašenje računa, Monect će vam poslužiti i kao kontroler za igranje nekih igara

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.