Microsoft uvodi novi način aktivacije Windowsa 10

Microsoft uvodi novi način aktivacije Windowsa 10

Windows 10 za kompjutere, koji je izašao krajem srpnja ove godine, pružao je automatsko ažuriranje s Windows 7 i 8.1 operatvinog sustava. Ažuriranje na Microsoftov Windows 10 sustav bilo je potpuno besplatno i nije zahtijevao nikakav aktivacijski kod.

Microsoft, osim standardnog aktivacijskog koda za sustav, od danas predstavlja novi način koji se zove digital entitlement (digitalno pravo na aktiviranje sustava).
Dok je za tradicionalni aktivacijski kod bio potreban fizički ili digitalni format sustava od autoriziranog trgovca ili kupovina novog kompjutera koji dolazi s Windows 10, ovaj način odnosi se najviše na digitalne kopije novog sustava, navodi službena stranica Microsofta.
Digitalno pravo predstavlja novi način aktivacije za koji ne treba unositi aktivacijski kod i koji se digitalnom kupovinom sam aktivira i smatra sustav autentičnim. Ovim potezom način aktiviranja Windowsa penje se na osam (ažuriranje na Windows 10 s uređaja koji ima 7 ili 8.1 sustav, kupovina kopije Windowsa 10 ili Pro verzije iz Windows storea itd.). Sudeći prema tome kako se sve više razvija digitalna trgovina i servisi, 25-aktivacijski kod bi mogao uskoro postati povijest.
U novom broju časopisa Vidi, broj 235, donosimo veliku temu o novim Windowsima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.