Program enkripcijske komunikacije Signal dolazi na desktop

Program enkripcijske komunikacije Signal dolazi na desktop

Enkriptirana aplikacija za poruke Signal koju koristi Edward Snowden, uskoro dolazi i u desktop verziji.

Tvrtka Whisper Systems izradila je ovu aplikaciju za "end-to-end" enkriptirane poruke pod nazivom Signal Private Messenger za iOS i Android uređaje.

Uskoro planiraju napraviti i desktop aplikaciju za Chrome preglednik.

Signal Desktop će povezati korisnikove telefone s računalom, čime će biti omogućena sigurna enkriptirana komunikacija s kontaktima.

Jedna od zanimljivih značajki Signala je u tome što sve dolazeće i odlazeće poruke možete vidjeti na svim vašim uređajima koje koristite, pa ćete se moći jednostavno dopisivati s vašim prijateljima, bez obzira koristili telefon ili računalo. Desktop aplikacija će u početku raditi samo s Android uređajima, no najavili su da će uskoro biti omogućena i za iOS.

signal desktop screenshot VIDIClanakVelika

Inače, Signal aplikacija, koja omogućuje ekriptiranu komunikaciju, te sigurno slanje videa i slika, nalazi se među prozvanim sustavima koji se ne dopadaju raznim špijunskim agencijama, posebice nakon terorističkog napada u Parizu, jer smatraju da su napadači dogovarali napad upravo pomoću jednog od ovakvih sustava.

S druge strane, najbolju reklamu Signalu dao je Edward Snowden, koji je nedavno na Twitteru rekao da ju osobno koristi i da je jako zadovoljan.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.