Problemi za dio korisnika Pixel 6 mobitela nakon Android 14 ažuriranja

Problemi za dio korisnika Pixel 6 mobitela nakon Android 14 ažuriranja

I dok većina korisnika Androida 14 uživa u novim značajkama i dodatnoj sigurnosti koje donosi, nisu svi sretni, jer određeni broj vlasnika Google Pixel 6 prijavljuje probleme uzrokovane nadogradnjom softvera.

Prema portalu The Verge, problemi se čine usmjereni na korištenje više profila na istom Android telefonu. Čini se da su pogođeni vlasnici uređaja Pixel 6a i Pixel 6 Pro, kao i oni koji koriste standardni Pixel 6.

Prema objavama na Redditu i na službenim Pixelovim forumima za podršku, korisnici se suočavaju s rušenjem aplikacija, nestankom lokalno spremljenih datoteka te dobivanjem poruka da je lokalno pohranjen prostor pun (iako to nije slučaj).

Čak i ako ovo pogađa samo ograničeni broj korisnika, očigledno su to značajni problemi, a korisnici gube podatke i prisiljeni su resetirati svoje telefone. Trenutno, Google nije izdao nikakav popravak niti službeni odgovor, iako neki korisnici izvješćuju da prelazak na sekundarni profil pomaže pristupu pohrani.

Pixel_6_GroupImage_Q421_TLLAYgD.original_1.jpg

Kako rade višestruki profili

Višestruki profili na Androidu funkcioniraju na sličan način kao korisnički računi na sustavima Windows ili macOS: čuvaju odvojene prostore na uređaju, svaki s vlastitim aplikacijama, postavkama i prilagodbama, tako da različite osobe mogu koristiti isti telefon ili tablet.

No, ovi profili se ne moraju koristiti samo od strane više osoba. Čest način na koji se koriste je za razdvajanje poslovnih stvari i osobnih stvari na telefonu, korištenjem različitih Google računa - i prebacivanje između računa zahtijeva samo nekoliko dodira.

Bez službenih informacija od strane Googlea, teško je precizno ocijeniti što se ovdje točno događa, no čini se da je Android 14 donekle zbunjen tim višestrukim profilima. Čudno je što su dosad izgleda pogođeni samo modeli Pixel 6.

Pixel_6a_GroupImageFront_Q322.original.jpg

Ako posjedujete telefon Pixel 6 ili neki drugi, možda je mudro odgoditi nadogradnju na Android 14 dok se ovo ne razjasni i dok Google ne izda popravak - posebno ako koristite više od jednog profila.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Problemi za dio korisnika Pixel 6 mobitela nakon Android 14 ažuriranja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.