Dungeons and Dragons od sada dostupan u VR-u

Dungeons and Dragons od sada dostupan u VR-u

Za sve ljubitelje Dungeons and Dragons board igara i VR-a dolazi odlična vijest.

Zahvaljujući Altspace VR-u i Wizard of the Coast-u, Dungeons and Dragons igre mogu se od sada igrati i u virtualnoj stvarnosti. Ove dvije kompanije sklopile su partnerstvo kako bi omogućile službene licencirane D and D tabletop igre unutar prilagođenog AltspaceVR virtualnog prostora.

Wizards of the Coast kupili su prava na D and D franšizu još u 1997. godini, a ovim potezom žele ponovno stvoriti iskustvo zajedničkog igranja s prijateljima diljem cijelog svijeta u virtualnoj stvarnosti.

Altspace VR dizajniran je za VR headsetove kao što su Vive ili Rift, a preporučuju VR HMD za potpuno virtualno iskustvo, navodi službena stranica. Također, kreirali su različiti niz karaktera, heroja iz drugih klasa i čudovišta te razne dizajne terena kao što su tamnice, divljina i gradski prostori. U sljedećem videu možete pobliže saznati što je točno Altspace VR i mogućnosti.

Stvorili su i virtualnu sobu "Tavern" u kojoj se igrači mogu okupiti za igru, a gledatelji se mogu priključiti kako bi pratili igru.

Dovoljno je stvoriti besplatni račun za Altspace VR, kojim se D and D igrači mogu logirati u virtualnoj stranici igre te početi novu kampanju ili tražiti još igrača.

DnD AltspaceVR CU2
O temi VR-a možete pročitati u novom broju Vidija (br.236).

Na sljedećem videou možete vidjeti kako funkcionira ovaj sustav.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dungeons and Dragons od sada dostupan u VR-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.