VESA objavila DisplayPort 1.4 verziju

VESA objavila DisplayPort 1.4 verziju

VESA je najavila novu verziju audio/video standarda, DisplayPort 1.4.

Zadnje ažuriranje DisplayPorta na verziju 1.3 bilo je u rujnu 2014. godine. Novi audio/video standard, DisplayPort 1.4 je ujedno i prvi DP standard koji koristi prednosti VESA-ine Display Stream Compression tehnologija (lossless kompresija za ultra-visoku definiciju ekrana aplikacije). DisplayPort je ekstenzivni protokol za transfer video i audio podataka.

VESA (Video Electronics Standards Association) je u rujnu 2014. predstavila DisplayPort 1.3 koja je povećala maksimalni bandwith na 32,4 Gbps, pri čemu je svaka od četiri zone imala 8,1 Gbps. To je rast od pedeset posto u odnosu na prošlu 1.2a verziju, dodavajući i opcije dodatnog fleksibilnog protokola radi fluidnosti operacija preko USB Type-C konektora. Povećana je i nekompresirana rezolucija ekrana do 5K x 3K (5120 x 2880) i MST rezolucija (podrška za visoke rezolucije na više monitora i jednom ekranskom sučelju), omogućavajući simultani rad dva 4K UHD monitora.

DisplayPort 2

Novi DisplayPort 1.4 dodatno povećava mogućnosti, koristeći USB Type-C konektor omogućava se video visoke rezolucije i SuperSpeed USB. Podržan je i HDR (High Dynamic Range) i 8K video preko DisplayPort ili USB-C konektora.

Forward Error Correction i HDR meta transport su opcije koje dodatno pomažu u boljem transferu podatak i konverziji protokola. Povećan je i audio transport, omogućujući sada 32 audio kanala, 1536 kHz sample rate i uključivanje svih znanih audo formata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VESA objavila DisplayPort 1.4 verziju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.