Krenulo beta testiranje Android N sustava

Krenulo beta testiranje Android N sustava

Google je lansirao testnu inačicu novog operativnog sustava namijenjenu developerima.

Na Android Developers Blogu, Google je objavio da je lansirao Developer Preview inačicu Android N operativnog sustava. Navode da je beta novog Androida namjerno lansirana jako rano, jer Google želi odmah u startu dobiti feedback od developera uključenih u testiranje, što je očiti znak da novi OS neće tako brzo stići na tržište.

Kada bi se ukratko željelo reći što je novo u novom Android N OS-u, za sada se tu radi o značajki višestrukih prozora (multi-windows), poboljšanjima u vezi uštede baterije, novoj metodi za grupiranje obavijesti (bundled notifications) i direktnim obavijestima za odgovor (reply) odnosno značajke koja stiže s Android Weara.

Pored tih stvari Google navodi da N donosi i unaprijeđenu podršku za Java 8 jezik.

Android N Developer uključuje nadograđeni SDK sa sistemskim "imageima" za testiranje na službenom Android emulatoru, te na Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9 i Pixel C uređajima. Kako bi developerima, kako kažu, "pomogao u testiranju značajki na tabletu", Google im omogućuje kupnju Pixel C tableta s popustom od 150 dolara.

Google naglašava da je inicijalna preview inačica namijenjena isključivo developerima, te nije napravljena za svakidašnje korištenje običnih korisnika, te će ju nadograđivati kroz Developer Preview program, a kada će se približavati tržišnoj inačici, počet će pozivati sve veći broj korisnika na testiranje.

Pored toga kažu da od danas olakšavaju isprobavanje Androida N na uređajima koji se nalaze u razvoju u okviru novog Android Beta programa, što znači da svi uključeni mogu nadograditi svoje Android uređaje na Developer Preview N i dobivati nadogradnje putem OTA (Over The Air) sustava za nadogradnju odlaskom na poveznicu g.co/androidbeta.

Za više detalja vezanih uz početak korištenja Developer Previewa, Google poziva sve zainteresirane da posjete ovu poveznicu.

Izvor: Vidi.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Krenulo beta testiranje Android N sustava - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.