Computex 2016: Asus predstavio tri verzije svog Zenfone 3 smartfona

Computex 2016: Asus predstavio tri verzije svog Zenfone 3 smartfona

Među pregršt noviteta koje je Asus na tajvanskom Computexu predstavio nalazi se i Zenfone 3.

Novi ZenFone 3 tako dolazi u tri različite verzije: standardni ZenFone 3, ZenFone 3 Ultra i ZenFone 3 Deluxe.

Prvi smartfon dolazi s vrhunskim dizajnom i performansama, sadržavajući 5,5-inčni Full HD Super IPS+ ekran s mogućnošću do 500 cd/m2 osvjetljenja. Njegov tanki okvir pruža korisniku 77,3 posto body-to-body omjera za maksimalno područje gledanja u ovom kompaktnom i tankom smartfonu. Oba dvije strane su zaštićene 2.5D Corning Gorilla Glassom i izrađene od vrhunskog aluminijskog materijal. Okvir mu je potpuno od metala. Dobitnik je ujedno i nagrade Computex 2016 Design and Innovation.

Zenfone 3 1

Ispod "haube" se nalazi novi Snapdragon 625 s osam jezgri na 2 GHz, što prema riječima kompanije predstavlja prvi smartfon s tim procesorom. Procesor je izrađen na 14 nm FinFET procesu, dolazeći s integriranim X9 LTE modemom i 802.11 ac MU-MIMO Wi-Fi konekcijom. U njemu je još i 4 GB RAM-a. Opremljen je 16 MP Sony senzorom s f/2.0 za prednju kameru, dolazeći i s ASUS-ovom TriTech tehnologijom koja automatski odabire drugu generaciju lasera, detekciju pokreta i kontinuirani auto-fokus. Stvara precizni fokus za svega 0.03 sekunde. Prednja kamera ima 8 MP. 

ZenFone 3

Za ozvučenje se koristi 5-magnet sustav zvučnika i NXP Smart Amp za pojačanje zvuka. Smartfon ima i ugrađeni senzor otiska prsta koji se nalazi na stražnjoj strani. Tanak je svega 7,69 mm, a bit će dostupan i u mnogim drugim bojama.

 

ZenFone 3 Deluxe

Deluxe verzija se predstavlja kao flagship ZenFone 3 serije, a prema riječima kompanije i prvi svjetski potpuno metalni smartfon s dizajnom nevidljive antene. Sadrži unibody dizajn i 5,7-inčni Super AMOLED ekran s 1080p rezolucijom. Pokriva preko 100 posto NTSC raspon boja, čak i u uvjetima vanjskog svjetla. Ultra-tanki okvir daje Deluxu i malo veći omjer body-to-bodya koji iznosi 79 posto.
Po pitanju procesora, smartfon ima Snapdragon 820 seriju procesora, Adreno 530 GPU, te do 6 GB RAM-a. Pohrana je omogućena do 256 GB.

ZenFone 3 Deluxe

Kad je riječ o kamerama, Deluxe predstavlja 23 MP Sony IMX318 senzor s 4-axis optičkom stabilizacijom slike na prednjoj kameri koja je sposoban za snimanje 4K videa. Posjeduje iste opcije kamera kao i prethodnik. Tu je također i senzor za otisak prsta, kao i kod prethodnog modela. Prisutna je i Quick Charge 3.0 tehnologija koja smanjuje vrijeme punjenja baterije, te reverzibilni USB 3.0 Type-C port. Isti sustav ozvučenja mu je ugrađen kao i kod standardne verzije. Kada se sluša preko certificiranih slušalica, korisnici mogu uživati u Hi-Res Audiu koji pruža do četiri puta bolju kvalitetu zvuka nego CD.


Dostupan će biti u tri različite boje.

 

ZenFone 3 Ultra

Ovaj smartfon dobitnik je Computexove 2016 Best Choice Golden nagrade, sadržavajući ogromni ekran blizak tabletu, od 6,8-inča. Rezolucija mu je Full HD, pokrivajući 95 posto NTSC raspona boje. Gorilla Glass 4 brine se zaštitu mobitela. Kompanija navodi i kako se radi o prvom smartfonu na svijetu s njihovom ekskluzivnom Tru2Life+ video tehnologijom, koji optimizira svaki piksel u svakom frameu prije nego što se prikaže. Body-to-body omjer je isti kao i kod prethodnog. Ultra ima tanki i elegantni potpuno metalni unibody kućište, prvo na svijetu koje nema antenskih žica. Procesor je isti kao i kod standardnog ZenFonea 3. Memorija mu je do 4 GB RAM-a a pohrana do 256 GB, dok je baterija od visokih 4600 mAh. Kamera je istih specifikacija kao i kod Deluxea.

ZenFone 3 Ultra 2

Isti sustav ozvučenja ima kao i prethodnici, samo što se ovdje radi o dva stereo zvučnika. Također je i prema kompaniji ovo prvi smartfon s virtualnim 7.1-kanalnim surround zvukom s DTS Headphone X-om. Ugrađen je senzor otiska prsta te Quick Charge 3.0 tehnologija za brzo punjenje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Computex 2016: Asus predstavio tri verzije svog Zenfone 3 smartfona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.