NOVI VIDI: Ultimativni vodič za kupnju i zabavu

NOVI VIDI: Ultimativni vodič za kupnju i zabavu

Složili smo VR PC i doveli ga u dnevni boravak, usporedili laptope iz najpopularnije kategorije...

Koliko god nam testiranje najnovijeg hardvera i gadgeta u Vidilabu predstavljalo užitak, ponekad se sjetimo da život tehnologije nije i ne bi smio biti rezerviran isključivo za "radione" i laboratorije, jer mu je osnovna svrha da stigne u naše sobe i urede, gdje će nam koristiti za rad ili zabavu. Stoga se jedna od naših glavnih tema novog broja časopisa Vidi br. 248 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji, "VR gaming HTPC stroj", započela realizirati u Vidilabu, no potom je prebačena u okruženje dnevnog boravka našeg Mateja.

Nove generacije grafičkih kartica i procesora iz Nvidije i Intela omogućile su nam slaganje superkompaktnog malog računala s maksimalno jakim komponentama. Mali moćni komp namijenili smo VR-u, a kako za užitak u virtualnoj stvarnosti trebate prostor za kretanje, računalo smo odlučili smjestiti u Matejevu dnevnu sobu.

VIDI 248 VR dnevni boravak VIDIClanakVelika

HTC Vive headset, jaki Core i7 i GTX 1080 u malom Fractalovom caseu Matejevu su dnevnu sobu preobrazili u VR raj. Na našem VR HTPC-u zavrtjeli smo Croteamov Serious Sam VR koji je friško stigao ispod čekića. Tajming slaganja VR konfiguracije baš se poklopio s izlaskom atraktivne pucačine našeg ponajboljeg game development studija.

VIDI 248 VR HTPC VIDIClanakVelika

Veliki test u ovom broju odradio je Ivan koji je pročešljao ponudu prijenosnih računala do 4000 kuna i usporedno istestirao 14 najzastupljenijih modela, ali i ponudio ultimativni vodič za kupnju s pomoću kojeg ćete u svakom trenutku vidjeti što točno možete dobiti za određenu cijenu u spomenutom segmentu.

VIDI 248 Laptopi do 4000 kn VIDIClanakVelika

Naš iskusni urednik portala Vidi.hr sastavio je Top 10 listu najvećih svjetskih tehnoloških inovacija u ovoj godini i kad prođete kroz temu budućnost se čini prilično zanimljiva i svijetla.

VIDI 248 inovacije godine VIDIClanakVelika

Hrvatska tehnološka i startup scena vrvi ostvarenim uspješnim projektima iza kojih se krije puno rada i odricanja. I dok s nestrpljenjem gledamo hoće li u Njemačkoj ostvariti isplativu nuklearnu fuziju, mi smo pokušali zaviriti u tajne naših uspješnih projekata. Svoj tajni začin, faktor X, uz trud koji se ionako mora uložiti za uspjeh tehnološkog startupa, rado su podijelili s nama i Lucijom u Farmeronu i Bellabeatu, ali i drugi više ili manje poznati akteri kul priča iz Hrvatske. Uz stvaranje pozitivne klime za klijanje novih ideja, nadamo se da će male tajne velikih majstora potaknuti i neke od vas na poduzetnički iskorak.

VIDI 248 Startupovi VIDIClanakVelika

Za one koji već imaju tvrtku pripremili smo poseban poslovni prilog u kojemu smo predstavili najbolja hrvatska ERP rješenja.

VIDI 248 ERP VIDIClanakVelika

Jedna od zanimljivijih tema ovog broja koja će zanimati mnoge korisnike pametnih telefona je Galaxy S7 vs. iPhone 7 u kojoj vam donosimo ultimativan usporedni test dva uređaja iza kojih se već duže vrijeme diže najviše prašine. Testovi su odrađeni vrlo profesionalno i potpuno "neutralno", što znači da nismo dozvolili da u njih bude umiješan "fanboyizam", odnosno "urođena" sklonost korisnika (ili testera) Android ili iOS okruženju.

VIDI 248 iPhone vs Galaxy S7 VIDIClanakVelika

U novom Vidiju možete pronaći i obilje pojedinačnih recenzija hardvera i gadgeta, uključujući Canon EOS 5D Mark IV fotić, Alcatel Idol 4 smartfon, Samsung Gear 360 kameru, a tu su i zanimljive softverske teme o Android Nougatu, Mumble serveru i Corticon Studiu 5.5 (programiranje).

VIDI 248 Battlefield 1 VIDIClanakVelika

Naravno, nismo propustili najaviti i recenzirati najnovije video igre, među kojima posebno izdvajamo Battlefield 1.

Svima koji žele svojem starom Android telefonu pronaći neku svrhu predlažemo radionicu o tome kako stari mobitel pretvoriti u auto-dashboard kameru, a završnu space-tech misao broja donosi Miroslav Ambruš-Kiš Mak koji će vam u svojoj najnovijoj kolumni objasniti zašto rocket science više nije mistika.

VIDI 248 Android Dashboard Cam VIDIClanakVelika

Novi broj časopisa Vidi nije rocket science, a ima li u njemu ikakve mistike provjerite na prvom obližnjem kiosku.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOVI VIDI: Ultimativni vodič za kupnju i zabavu - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.